sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

golinda, pieknie!!!!

ja bym dała kopertówke perłową lub srebrną.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: tiliam w 20 Wrz 2015, 15:52:44A stanik dobrałaś w koncu jakis? Czy idziesz bez?

wystarczy, że na poprzedniej imprezie byłam bez majtek :D

kupiłam stanik i tą przedłużkę do zapinania nisko

zuzia

Cytat: golinda w 20 Wrz 2015, 17:30:06wystarczy, że na poprzedniej imprezie byłam bez majtek
aż strach zapytać gdzie zgubiłaś lol lol lol

golinda

Cytat: zuzia w 20 Wrz 2015, 17:40:14
aż strach zapytać gdzie zgubiłaś lol lol lol

nie zgubiłam. celowo nie założyłam, bo sukienka była tak opięta, że nawet te laserowo cięte się odznaczały ;)

aja

super kieca
chyba sama zakupię
idę zobaczyć czy sa inne kolory

damka

magdalinska

golinda

ależ się załamałam w piątek po otwarciu paczki od Kasi Zapały

sukienka jest za wielka!!!
pani Kasia upiera się, że to moja wina, bo źle wymiary podałam... jasssne.... i twierdzi, że skoro ich 36 jest na mnie dobre, to mam w biuście max 85cm - chyba muszę iść złożyć reklamację do chirurga plastycznego :D

za duża w pasie i biodrach - naprawdę chciałabym mieć talię 65cm, ale mam 70 i w biodrach 88cm, ale mam 93cm....

zawiozłam kieckę do krawcowej - postara się pozwężać i uratować, ale mam sporo obaw

golinda

aaaa dodatkowy wkurw

nagle na jej stronie pojawiła się "moja" sukienka, z tym że kosztuje 520, a nie 750 - a tyle ode mnie wzięła za tamtą... no czuję się z lekka zrobiona w h...

http://butik.kasiazapala.com/sukienki/661-titilayo.html

zuzia

golinda,
przy kiecce za taką kasę jeszcze krawcowa, masakra.
tej pani chyba sodówka do głowy uderzyła

golinda

sukienka jest bardzo porządnie uszyta. widać, że to nie taśma, jak w sieciówkach

ale.... no naprawdę szycie na miarę i tyle za duża?
nie dodałam sobie cm :crazy:

goga

Golinda, kurcze rozumiem że zamawiałaś nie z ich rozmiarówki, ale na twoje konkretne wymiary? Ja rozważałam kupno u niej na lipcowy ślub, ale pewnie też musiałabym zamawiać na siebie, bo mój biust i biodra to wg niej inne rozmiary kiecek, a nie ma nic gorszego niż kiecka wisząca na biodrach, ja mam akurat wąskie. Inka też kiedyś chyba narzekala, więc pewnie odpuszczę.... No i chyba ich nigdzie nie można przymierzyć ?

A na ciebie widać że za duża, też bylabym zła.
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

o kurde! i za taką kase, :crazy:

to ja juz na pewno nic tam nie zamówie.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

O k......! Przecież to jest jakiś wór!

U mnie było odwrotnie, też szyłam u niej na miarę i sukienka była za mała.
Ja myślę, że to częściowo wina tego, że Golinda ma wyjątkowo wąskie, szczupłe plecy i ramiona, a ja z kolei szerokie. Więc przy moim 82 cm w biuście, a Golindy 94 nadal nosimy ten sam rozmiar 34 i wbijamy się w te same sukienki. No ale bez jaj.. W talii też jest wielka, a tutaj przecież wymiar powinien być dobry.
Aż mi się ciśnienie podniosło!
Imagine there is no hate

marax

No to ja nie wiem jak wy się w to wbijacie. Ja tez mam podobne wymiary jak podaje golinda i wbijam się w 38. Może ja mam dużą potrzebe swobody w ciuchach :) W pasie mam 73 w tyłku 91 a cyckach tez nie za dużo z 92 jak karmie

niewiemjaka

Golinda oooj kiepsko bo w zasadzie cała do przerobienia...

nie no, powinnaś do nich pojechac i niech przy Tobie przyłożą cm i ciekawe co im wyjdzie ;)

callja

golinda, za taką cenę to słabo :/
bighug
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

zosia2007

Golinda nie dziwie ci sie ze sie wkurwilas! A nie można zwrócić jako niezgodny z zamówieniem? Masz jakiś mail, ze swoimi wymiarami co im podawalas?

margareta

Nie można było odesłać do Zapały do poprawki?

golinda

można odesłać, ale na co mam liczyć? że mi do piątku 2.10 przyśle idealnie dopasowaną sukienkę?

nie wierzę.
ona uszyła górę jak dla wielkiej baby 38/40, bo przecież jak mam 93 w biuście, to muszę być duża, nie? ale już nie pomyślała, że skoro pod mam niecałe 70, to chyba nie jestem gruba
poza tym że dół też nie jest dopasowany

kupiłam awaryjnie w zarze tą czerwoną, na mnie jak zwykle lepiej niż na modelce ;)

http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/sukienki/zobacz-wi%C4%99cej/sukienka-zapinana-na-suwaki-na-plecach-c733885p3037069.html

golinda

Nie sądzicie, że poniższy fragment jest podstawą do reklamacji? (jej odpowiedź)
Przecież szycie na miarę to nie jest dopasowywanie do rozmiarów ze swojej tabeli...

"Biust 92cm to rozmiar pomiedzy 38 a 40, a Pani ma z tego co
widać ok. 85cm. Oczywiście że tył będzie odstawał, bo cała góra sukienki
skorojona jest z rozmiaru 38 +2cm, zatem jest za szeroka i ma na Panią
za długi stan."

wrobelek0403

mnie sie ta zarowa nawet bardziej podoba :D

szkoda, ze nie mozna umieścic gdzies komentarza, jak na all.

golinda

słabe zdjęcie z przymierzalni.

spoko, ale to zwykła prosta sukienka. tamta przez ten tył miała(by) to coś...

:(

i tamta nie jest taka ładna czerwona tylko przygaszona malinowa

co robić, co robić?