sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

Cytat: aniak1211 w 10 Maj 2015, 19:02:43
marax,
To jaki Ty rozmiar nosisz?

36/38 ale dziewczyna podaje że ma w pasie 66 a ja mam 72 więc wiesz aż tak się nie naciągnie. Wszedzie jestem chuda ale ten brzuch nieszczęsny

goga

gacie ściągające w razie W ;)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

marax

Nie będę kupować za małej sukienki i ściskać się jakimiś gaciami bez przesady. Ciągle mi się podoba ta z szyjemy sukienki ale szkoda mi kasy. No dużo.

callja

marax, troszkę podobne sukienki szyją na zamówienie dziewczyny w jednym z butików na Sokolniczej - na pewno będzie taniej niż ta z szyjemysukienki; no i kontakt z AniąU też zalecam, dziewczyna naprawdę zna się na rzeczy

I właśnie też oglądam sobie kiecki na olx, bardziej dla jaj, bo głupio coś nowego kupować gdy w szafie z pięć kiecek do wyboru...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

marax

Cytat: callja w 10 Maj 2015, 21:16:02
marax, troszkę podobne sukienki szyją na zamówienie dziewczyny w jednym z butików na Sokolniczej - na pewno będzie taniej niż ta z szyjemysukienki; no i kontakt z AniąU też zalecam, dziewczyna naprawdę zna się na rzeczy
tak ale wydaje mi się że ona też weźmie podobnie za ta sukienke a efekt jednak jest niepewny

callja

Cytat: marax w 10 Maj 2015, 21:21:46wydaje mi się że ona też weźmie podobnie za ta sukienke a efekt jednak jest niepewny
Wiesz, zadzwonić i spytać o cenę zawsze można - kupić nie kupić, potargować warto, a nuż widelec mile się rozczarujesz...
Ostatnio znalazłam też kolejne niedrogie tiulówki i serio zaczynam się łamać, bo te wklejane na modowej ostatnio zdążyły już podrożeć ;)
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5090181632&ars_source=ars&ars_socket_id=16&ars_rule_id=91

Może spódnica, do niej bluzka i drooooga kiecka okaże się niepotrzebna??

marax

Cytat: callja w 10 Maj 2015, 21:28:25
Wiesz, zadzwonić i spytać o cenę zawsze można - kupić nie kupić, potargować warto, a nuż widelec mile się rozczarujesz...
Ostatnio znalazłam też kolejne niedrogie tiulówki i serio zaczynam się łamać, bo te wklejane na modowej ostatnio zdążyły już podrożeć ;)
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5090181632&ars_source=ars&ars_socket_id=16&ars_rule_id=91

Może spódnica, do niej bluzka i drooooga kiecka okaże się niepotrzebna??
hmmm one sa inaczej szyte. Zauważ że tamte z szyjemy sukienki sa za kolano te przed stoją strasznie na boki i już mi się tak nie podobają

marax

Nie chce żeby to tak mocno stało na boki :)

goga

ja mam wrażenie, ze te tiule strasznie dodają kilogramów

marax

Cytat: goga w 10 Maj 2015, 21:48:59
ja mam wrażenie, ze te tiule strasznie dodają kilogramów
No właśnie tego się obawiam a nie mam gdzie przymierzyć takiej

wrobelek0403

Cytat: marax w 10 Maj 2015, 21:49:42
No właśnie tego się obawiam a nie mam gdzie przymierzyć takiej

marax, mozesz przeciez zamówic i najwyzej odesłac.

jesli to nie bedzie szycie na wymiar, tylko standardowy rozmiar, to obowiązuje 14 dni na zwrot jak w kazdym sklepie internetowym.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

myślę myślę. We wtorek będę we Wrocławiu w galerii może znajdę jakąś tiulową do przymierzenia

wrobelek0403

mnie ostatnio w którejs galerii mignął sklep z takimi spodnicami, jakis butik czy cos, pewnie drogi, ale akurat przymierzyc sobie mozna.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

callja

marax

marax

aaaa znalazłam taniej !
http://olx.pl/oferta/sukienka-CID87-ID9QDkb.html#78fcddb905
myślicie że da się to zmniejszyć  ?
jakby opuściła na 300 zł to jest sens ewentualnie zmniejszać.Za 400 plus krawcowa to już lepiej kupić w rozmiarze 38

goga

o - ta jest ładna i nie wygląda na pogrubiającą, bo nie sterczy

ale najlepiej jakbyś coś podobnego przymierzyła

marax

W tabeli rozmiarów może nawet ta 40 byłaby ok. Pas 74 ( mam 72-73 ) biust 92 ( karmie :) tylko dupa 98 a ja mam 90.

marax

Tam jest inny przód w tym real foto chyba nawet lepszy niż gorset
http://szyjemysukienki.pl/kategoria/tiulowe/babie-lato-barokowa
Góra jest pewnie szyta jak w tej sukience
http://szyjemysukienki.pl/kategoria/tiulowe/ptaszki-tiul

goga

ale Marax - przyjrzyj się jeszcze dokładnie - bo ta na modelce ma taki fajny tiul i ładnie sie układa - a ta co laska chce sprzedać ma ten tiul jakby podszyty jakąś lamówką i te warstwy jakieś ubogie

no i nie ma tej sprzedawanej sukni na człowieku - a wtedy najlepiej widać

na modelce tak, taco chce sprzedac - to tak jakoś inaczej wyglada....

wrobelek0403

Ja bym poprosiła o zdjecie "na człowieku"

marax

Ta lamówka jest od podszewki widać na tym jest jeszcze tiul

mayagaramond

Cytat: goga w 10 Maj 2015, 21:48:59ja mam wrażenie, ze te tiule strasznie dodają kilogramów

Zależy od kroju, moje dwie tiulowe nie mają wszystkich Warstw wszytych na wysokości talii.

A ta spódnicę które wkleiła callja nie są z prawdziwego tiulu, tylko z jakiegoś firankopodobnego dziadostwa - wiem, bo mam taką spódnicę na potrzeby karnawału ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"