sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

mayagaramond

Świetna sukienka. Buty mogłyby być pomarańczowe :) I np. srebrna kopertowka.

Korale odradzam. Raczej duża bransoletka i kolczyki.

Dodany tekst: 04 Cze 2014, 21:14:57

Albo różowe
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

maya,super ta stylizacja :)

Dodany tekst: 04 Cze 2014, 21:16:09

pokaz lepiej babo, cos kupiła w Hameryce :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

goga

Piękna suknia, bardzo w moim stylu, ale rzeczywiście pomyśl może nad innym kolorem butów - zaszalej  :)

Dodany tekst: 04 Cze 2014, 21:41:45

Ooo te Majowe fajne by były  ;)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

tiliam

rudasekawf

Fajna sukienka - tylko pokaż w niej siebie ;)

rudasekawf

Dzisiaj nie udało mi się pstryknąć, postaram się jutro :)

Dodany tekst: 05 Cze 2014, 19:36:34

ishka82

Cytat: rudasekawf w 05 Cze 2014, 19:36:34
fota :bra: :bra: :bra:

rudasekawf

Zdjęcie sukienki, mąż miał cyknąć, ale córcia nie pozwalała  :padam:

Koniecznie inna bielizna.

wrobelek0403

ruda, ale zrob tez zdjecia porzadnie, całą sylwetke w swietle no niewiele widac :P
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

rudasekawf

Cytat: wrobelek0403 w 08 Cze 2014, 21:48:22ruda, ale zrob tez zdjecia porzadnie, całą sylwetke w swietle no niewiele widac
muszę w ciągu dnia zrobić,

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

ze_nitka

Potrzebuje sukienki na wesele brata ciotecznego. Zamarzylam sobie w kolorze chabrowym/kobaltowym jakims takim ciemno niebieskim. Na okladce urody zobaczylam te http://sklep.bohoboco.com/sukienka-z-obnizona-talia-granatowa-440.html ale cena zabija... czy widzialyscie moze gdzies podobna w rozsadnej cenie?

wrobelek0403

ze_nitka, dałabym za taką kiecke 150zł,ale na pewno nie 2.400;)

a kolor super :)

Dodany tekst: 08 Cze 2014, 21:14:14

http://www.topsecret.pl/sukienka-damska---sukienka-na-podszewce-rozszerzana-taliowana-z-dekoltem-do-pracy-na-co-dzien-ssu0942-top-secret,24269,165,pl-PL.html#color=KOLOR_123

ze_nitka

Wrobelek dzieki :) kolor super, musze zobaczyc ja na zywo czy matterial nie jest zbyt codzienny.

A ta bohoboco jest jedwabna...no ale to i tak nie tlumaczy tej ceny.

mayagaramond

ze_nitka piękna sukienka!!!

Może będzie przecena ;)

Norka

Ze_nitka, koleżanka miała na ślubie druhny i dziewczyny szyły podobne klasyki (satyna+szyfon). Koszt takiej kiecki w Krakowie to 180 zł, może warto krawcowej poszukać.

callja

Cytat: Norka w 09 Cze 2014, 12:44:10Koszt takiej kiecki w Krakowie to 180 zł, może warto krawcowej poszukać.
To samo pomyślałam, może warto kupić dobrej jakości taftę (podawałam kiedyś w wątku... Norki ;) namiary na hurtownię w Wawie - oryginalne chińskie jedwabie sprowadzają :) ) i uszyć?? Zdjęcia na stronie bohoboco są tak wyraźne, że dobra krawcowa uwinie się bez specjalnej mordęgi. A koszt będzie nieporównywalnie niższy...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

Norka

Ja się przymierzam do szycia takiej z tafty, tyle że będę to robić sama lol lol lol

mayagaramond

Dobra krawcowa też musi z czegoś żyć ;)

Norka

Cytat: mayagaramond w 09 Cze 2014, 19:02:32
Dobra krawcowa też musi z czegoś żyć ;)

Dobra krawcowa jest potrzebna, gdy się ma jakiś poważny mankament figury ;D Młodej, szczupłej lasce wystarczy zwykła.

salsa

u mnie na osiedlu jest świetna krawcowa i ma dobre ceny ale umawiać się do niej na miare trzeba prawie 2 miesiące wcześniej - ale szyje świetnie, wszystko odtworzy, cenowo jest przystępna

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ze_nitka

O krawcowej tez pomyslalam  :beer: :beer:
I nawet wyszukalam jakas na ursynowie, i czekam na odpowiedz na maila z pytaniem ile bedzie potrzebowac czasu :) Jutro zadzwonie jak nic nie odpisze.

justynaaaa2

potrzebuję kiecki na wesele, ale nie może być dopasowana w brzuchu/talii ale też nie może być typowym worem, żebym nie wyglądała jak w ciąży
jakieś pomysły co się nada? może gdzieś coś widziałyście?

ze_nitka

Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy.
Gdzie warto pojechac by kupic sukienke na wesele?

aja

zależy gdzie masz blisko
ja do tej pory najbardziej trafione kupuję w Milano, ceny też znośne
Milano jest na Targowku, Promenadzie, Landzie x2 (chyba mają wykaz sklepów)