sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

mayagaramond

Cytat: inkageo w 23 Paź 2011, 16:44:20
Ta mi się najbardziej podoba :)

ciekawe czy urzad skarbowy zgodzilby sie na taka zamiane: sukienka zamiast podatku opluty opluty
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

marax

Cytat: golinda w 23 Paź 2011, 16:51:27
http://www.net-a-porter.com/product/168429

ta jest piękna! ale dobra i ładna koronka niestety musi kosztować
ta haute hippie nie pasuje mi do okazji...
mi ona wydaje sie cudowna na pogrzeb -nawet wlasny. Jak mnie pochowaja to w takiej  :dance: :dance:

wrobelek0403

mnie sie podoba ta z czarnej koronki :dreaming:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

goga

zgłupiałaś - szkoda tyle kasy zakopywać :D :D
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

inkageo

Marax nie chcesz być skremowana? ;)
Imagine there is no hate

marax

Goga trzeba sie jakoś prezentować przed stadami archaniołów - na reklamach dezodorantów sa zawsze tacy boscy lol lol

goga

Cytat: maraxela w 23 Paź 2011, 20:30:03przed stadami archaniołów - na reklamach dezodorantów sa zawsze tacy boscy

a to fakt !!!  o - to trzeba jeszcze boskie szpile dobrać :D :D

inkageo

No i jeszcze jedno... Do piekła to też archanioły zabierają? :D
Imagine there is no hate

goga

co ty - te diabły w tv czasem taaaakie przystojne, ze ....uch..

w końcu czymś muszą zwabić niewinne dzieweczki- czyż nie ?

wrobelek0403

a miało byc o kieckach na przyjecie swiateczne lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

goga

a na przyjęciu nie będzie obiektów :hmm: :D

salsa

z tych ktore pokazałas ta z czarnej koronki ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mayagaramond

Teraz musze taka znalezc, ale z inna cene, bez tej 2 na poczatku lol lol lol
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

siog

Maya, jak szukasz koronkowej to przepiekna sukienke z czarnej koronki ma M&S za ok 69 funt. ona jest przepiekna. Inna jeszcze piekniejsza to Roksanda Ilincic dla debenhams z kolorowym pasem. ok 100 iles eur. nie moge znalesc zdj. niestety  :thumbdown:

Dodany tekst: 24 Paź 2011, 00:46:52

ok, znalazlam ten z debenhams
http://dailyupdate.ie/wp-content/uploads/2011/08/ri-roksanda-illinic-at-debenhams-tara-dress.jpg

mayagaramond

paela

ja w tym roku idę na przynajmniej 3 wesela, w tym roku tez byłam na 3 i nie chcę znów w tych samych kieckach się pokazywac, już mi się znudziły :P Ale głowa mnie boli na myśl, że będę musiała coś nowego znaleźć... mam nadzieję, że piękne sukienki same wpadną w moje ręce :D

mobka

Kupilam z mysla o weselu w sierpniu jedna z sukienek, ktore wstawiala justynaaaa (justa dzieki, bo pewnie bym do zary teraz nei wstapila z mysla o sukience sierpniowej, a ta mnie urzekla :D).

Prosba o pomoc w doborze butow (myslalam o peep toe fuksjowych lub niebieskich (czy tam lawendowych, bo chyba kwiatki lawendy wlasnie na sukience sa), ewentualnie nude, bo moje jedyne buty na wysokim obcasie, ktore mam na zdjeciu kolorystycznie nawet zle nie wygladaja (generalnie opcje sa dwie - albo cos intensywnego jak kolory na sukience, albo cos niemalze niewidocznego, tak, zeby sukienka pierwsza role grala).
No i torebka - tu sie zdaje na was, bo i tak musze cos kupic ;D Z reszta buty kupic tez musze ;)

Z bizu pewnie zaloze tylko slubne me kolczyki, dlugie z cyrkoniami i jakas perelka, poszukam moze na stronie aparta o ile jeszcze sa w sprzedazy.

callja

mobka, sukienka miód-malina, a Ty wyglądasz w niej ślicznie :)

Tylko jak dla mnie kolczyki z cyrkoniami byłyby trochę za "grzeczne" do tak optymistycznej sukienki :hmm: Dałabym kolczyki ciut większe, z kolorowym kamieniem, ewentualnie bransoletkę do kompletu - i kolorowe buciki; rajstopy cieniuteńkie, cieliste (no ale ja z tych, co je trzęsie na widok gołych giczołów ;) ).
A może kolczyki z kamieniem multikolor?? Wtedy masz większe pole manewru z bucikami i torebką :) Jeżeli kolczyki byłyby w srebrze, to torebka mogłaby być srebrnawa (pasowałaby na kilka wyjść ;) ), a buciki fuksjowe albo kobaltowe/lawendowe.
Coś takiego znalazłam, kolorystycznie chyba fajnie nawiązałyby do deseni na sukience :
http://www.kuzniasrebra.pl/Kolczyki/Kolczyki_srebrne_35mm_Mistyczny_Topaz_9g_9626.html
http://www.kuzniasrebra.pl/Kolczyki/Kolczyki_srebrne_40mm_Szklo_Wielobarwne_6g_7288.html
http://www.kuzniasrebra.pl/Kolczyki/Kolczyki_srebrne_38mm_Mistyczny_Topaz_4g_15851.html
http://www.kuzniasrebra.pl/Kolczyki/Kolczyki_srebrne_40mm_Mistyczny_Topaz_11g_11780.html
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

mobka

NO walsnei kolczykow nie chcialabym juz kupowac, choc moze cos mi w oko wpadnie ;)

Dla przypomnienia slubne (na stronie nie znalazlam, tu "cos" widac).

golinda

mobka, delikatne sandałki w kolorach z sukienki

albo fuksja albo intensywna zieleń albo ciemna czerwień - bardzo proste, peep toe z odkrytą piętą, np. takie:
http://www.eobuwie.com.pl/product-pol-38548-Sandaly-GUESS-FL2WTAPAT05.html
(wzór mam na myśli, nie kolor)

te co masz na zdjęciu... no równie dobrze mogłabyś trampki założyć... w sumie nie wiem, czy nie byłoby lepiej :)

biżuteria, jeśli już, to wciskane kolczyki, delikatne prawie niewidoczne
dodatki muszą być minimalne, bo głównym punktem jest wzorzysta sukienka

mobka

Cytat: golinda w 19 Maj 2012, 20:30:39te co masz na zdjęciu... no równie dobrze mogłabyś trampki założyć... w sumie nie wiem, czy nie byłoby lepiej
E no te sa tylko po to, zeby noge wydluzyc, bo przeciez pisze, z einnych na obcasie nie mam. Fasonowo wiem, ze totalnei nia pasuja, braz tez nei, ale nude?

Dodany tekst: 19 Maj 2012, 19:36:28

Cytat: golinda w 19 Maj 2012, 20:30:39z odkrytą piętą
Raczej odpadaja, bo ja na obcasach pewnie sie nie czuje, a jeszcze jakby mi miala pieta na boki uciekac... nie ma mowy :D Pieta musi byc pelna, wiec sandalki tez odpadaja ;D

golinda

Cytat: mobka w 19 Maj 2012, 20:35:21ale nude?

cieliste w sęsie? ;)

wg mnie niekoniecznie
masz wyrazistą urodę, możesz sobie pozwolić na kolor - mi by tam najbardziej pasowała zieleń albo fuksja
no i jest to wesele, a nie wyjście służbowe, ale musiałabyś przymierzyć coś w stylu guess... kto wie? może wyglądałyby dobrze...

mobka

Cytat: golinda w 19 Maj 2012, 20:38:15mi by tam najbardziej pasowała zieleń albo fuksja
Bede sie pewnie rozgladac, tylko pytanie czy cos godnego uwagi znajde ;D

callja

Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /