sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

tachogti

konwalia ja tam preferuje mini glownie na brawurce, bo chowac jej nogi to grzech ;D
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

fasolka1980

uff, dobrze ze nie tylko ja tak myślę :)

w sumie to nawet nie chodzi o imprezę weselną, ale w ogóle o ideę super krótkich spódnic/sukienek

nie sądzę, aby tyle kobiet musiało  stosować hmm...."tanie" chwyty, żeby wyglądać dobrze albo zwrócić czyjąś uwagę  :hmm:

konwalia - dla mnie mini to max 10 cm przed kolano  ;)

magdalinska

Cytat: konwalia w 15 Sie 2011, 14:15:40dla mnie minimum to przed kolano
dla mnie minimalnie za kolano ;) i ani cm w góre ani w dól

sonja

Cytat: fasolka1980 w 15 Sie 2011, 14:58:11nie sądzę, aby tyle kobiet musiało  stosować hmm...."tanie" chwyty, żeby wyglądać dobrze albo zwrócić czyjąś uwagę  hmm

Hmm... czemu od razu tanie chwyty?
Nie rozumiem czemu chować nogi jeśli ma się ładne ;D

justynaaaa2

a każda brawurce napisała że ma iść w krótkiej, mimo że sama zainteresowana miała wątpliwości ;D

dla mnie taka długość jest ok ale pod warunkiem że osoba która ją założy ma do tego warunki :) szczupłe, zgrabne nogi, bez cellulitu, bez zwisów, brzuch płaski...wtedy taka kiecka wygląda ok :)
natomiast osoba która ma co nieco do ukrycia w takiej sukience wygląda po prostu śmiesznie wg mnie  :blush:

żeby nie było, dodam że brawur nie musi nic ukrywać :)

fasolka1980

sonja wszystko OK, tylko dlaczego musi to być od razu długość ledwo zakrywająca tyłek? ;D no zniesmacza mnie to ;D

a juz zwłaszcza na slubie w kościele

inkageo

Ja nosiłam ekstremalne mini w liceum, później mi przeszło i wszystko grzeczne do kolana, uważałam wywalanie nóg właśnie za tani chwyt i teraz przed trzydziestką zmieniłam zdanie ;) Znowu zakładam mini i się cieszę, że ten tani chwyt jeszcze działa  :rotfl: Spojrzenie panów ze zwalniających aut jak idę chodnikiem i zainteresowanie robotników - bezcenne  :rotfl: Na jutro mam przygotowaną obcisłą mini sukienkę, szpilki i pończochy na wypadek niepogody ;) Będę gwiazdą  :rotfl:

Dodany tekst: 15 Sie 2011, 22:37:16

Na wesela nie zakładam mini, bo się źle tańczy, a ja lubię szaleć ;)
Imagine there is no hate

inkageo

Żartuję ;) Robotnicy akurat mnie krępują ;)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Mi ultrakrotkie mini plus wysokie szpilki kojarzy sie z Liverpoolem i Glasgow lol lol

Na wesele czy imprezy nie lubie mini, bo zle sie w nich tanczy.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

didi_loczek

Cytat: justynaaaa2 w 15 Sie 2011, 22:25:41
a każda brawurce napisała że ma iść w krótkiej, mimo że sama zainteresowana miała wątpliwości ;D

Ja nie napisałam ;)

abkasia

ja nosze krotkie i czuje sie dobrze :)
to czy to sie komus podoba, czy nie, no coz... nei moja sprawa... ;D

co do dlugosci 10 cm przed kolano, czy pzred samo kolano, dla mnei jest dlugoscia nie do przyjecia z racji 2 roznych blizn na kolanach, ktore przy takiej dlugosci sa mega widoczne i kolana bardzo brzydko wygladaja... ;D

Dodany tekst: 16 Sie 2011, 19:34:35

Cytat: sonja w 15 Sie 2011, 22:07:05
Hmm... czemu od razu tanie chwyty?
Nie rozumiem czemu chować nogi jeśli ma się ładne ;D
:highfive: :highfive:

Dodany tekst: 16 Sie 2011, 20:36:16

ale oczywiscie pupe mam zakryta ;)
zreszta widzialyscie sukeine i rozowa i czarna ;)

ddu

Cytat: inkageo w 15 Sie 2011, 23:36:34Na jutro mam przygotowaną obcisłą mini sukienkę, szpilki i pończochy na wypadek niepogody wink Będę gwiazdą  rotfl

kiedyś (chyba) na forum gazety był taki wątek z codziennymi stylizacjami
ja bym chciała - serio- żeby codziennie się fotografowała inka. jak idzie do pracy.

Dodany tekst: 16 Sie 2011, 21:05:12

a co do długości kiecek na wesele
byłam teraz świadkiem i głupio by mi było przed ołtarzem świeci gołymi ramionami a co dopiero udami,
przebrałam się na weselem, ale w kościele byłam w długiej zakrytej sukience

nie zalożyłabym ekstremalnie krótkiej, bo źle bym się czuła w tańcu. lubię mieć swobodę. ale jeśli ktoś ma zgrabne nogi i nie zamierza szaleć, niech zakłada krótkie!

choć chyba w opolu dominika gfawęda z blue cafe miała tak krótką kieckę, że nie mogłam przestać myśleć, że zapomniała o spódniczce....

inkageo

Mogę czasem cyknąć :) Ale ja rano zawsze taka spóźniona jestem, że nawet śniadania nie jem. Gonię na złamanie karku, bo wyobrażam sobie, że ludzie zajmują moje ulubione miejsce parkingowe i zostają już tylko takie dziury w sam raz na zatoczkę :D Codziennie mam taką wizję i wychodzę niedomalowana i nieuczesana, kończę w biurze :D
Imagine there is no hate

mayagaramond

Pare tygodni temu bylam w linzu i przechodzilam kolo USC. Wiekszosc dziewczyn miala ultrakrotkie sukienki, niebotycznie wysokie obcasy i po kg makijazu...
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

ddu

a tu spódniczka, o kt. pytała doda
no nie wiem, co do niej założyć

ona w rzeczywistości jest jasnobrązowa
pewnie pasowałoby coś idealnie w kolorze kropek =- ale nie mam i nie znajdę raczej

bez sensu ja kupiłam, dałam się namówić
a teraz żal mi wydać/wyrzucić , bo jednak mi się podoba (a może jedynie żal mi kasy ;) )

mayagaramond

ddu - jest swietna!!!

Wcale nie musi byc idealnie w kolorze kropek, gora moze byc zolta, rozowa albo niebieska. Moze byc tez brazowa. Najfaniej bedzie wygladac prosty top:

http://www.net-a-porter.com/product/164878
http://www.net-a-porter.com/product/167230

biala koszulowa bluzka tez bedzie pasowac.

feeling.good

ddu mi też się bardzo podoba. Jak będziesz miała okazję, zajrzyj do h&m - tam mają topy w całej palecie kolorów. Powinnaś coś znaleźć

salsa

Ddu zgadzam sie z Maja - swietna spódnica i ze zwykła bokserką bedzie fajnie wygladała :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ddu

taką plisowaną do ziemi też mam i też nie wiem, z czym nosić, więc nie noszę wcale
jest czarna, więc bardziej pasuje do opery niż na plac zabaw, ale może spróbuję z jakąś koszulką

jak coś wykombinuję, dam znać

dzięki :)

zwierzatko_mojej_mamy

ddu - jak wlansie wyczytalam w HOT'cie - masz najmodniejsza tego sezonu spodnice ;) mi by sie i bez tego podobala, ale no wiesz ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

magdalinska

ddu zajebista jest :)
ja bym do niej załozyła gładki top, biały albo brazowy, nawet nie musi byc idealnie dopasowany kolor

ddu

brązowego nie mam, nienawidzę brązu

mierzyłam kiedyś do białej, nie podobała mi się, ale skoro tak się zachwycacie , spróbuję jeszcze raz
no i ten HOT ;)  (co to jest tak w ogóle?)
jak będzie źle, wyślę ziucie ;)

a poza tym - nikt się nie zachwyca moją boską różową bluzą na jesiennych :P

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl