sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

elizapj

Cytat: golinda w 08 Kwi 2008, 15:14:25
no tak, ale wyobraź sobie w takiej sukience (normalnej długości) dziewczynę mającą ok. 165cm wzrostu - obraz nędzy i rozpaczy

hahahaa  ;D, i ja wlasnie z powodu takich wypowiedzi swoich fotek tu nie wrzuce;)

przymierzalam sukienke przed zobaczeniem zdjecia w katalogu i zakochalam sie w jej wygladzie na mnie w lustrze, nie na modelce z sesji

siog, to max mara, tu za 209e - tez nie mam zielonego pojecia jak sie mowi po polsku na bansoletke cuff - moze ktos inny?

gumka nie jest regulowana, tylko po prostu sie ja przesuwa- albo wisi tam gdzie spada gdzie konczy sie kiecka, albo sie ja przesuwa na talie

jak teraz mysle to to chyba nawet nie byla gumka, tylko jak to bywa z bombkami, efekt bomki uzyskuje sie zszywajac podszewke z bardziej 'nabluzowanym' materialem wierzchnim, i tu podszekwa widocznie jest z lycra, i stad chyba daje efekt gumki
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elizapj

inka tez grubych nie radze..bo grube za bardzo widac, nawet jesli cieliste, nie wyjdzie elegancko, tzn nie zrowna sie z elegancja sukni....:(

a cienie wbrew pozorom chronia przed zimnem...akurat na nogach pomiedzy kostka a kolanem malo sie marznie...pomysl sobie ile razy w zimie bez kozakow narzekalas, ze marzniesz wlasnie tam-? ja nigdy hahah
wiec spokojnie cienkie wystarcza:)

siog

Cytat: elizapj w 08 Kwi 2008, 18:05:33

siog, to max mara, tu za 209e

to musze zerknac ale u mnie w MaxMarze same g.... nie wiem czemu wybieraja zwykle bezpieczne ciuchy. w PL w MM widzialam ladne u nas bieda. Zakochalam sie w tej sukience i musze ja przymierzyc! juz caly look mam na nia przygotowany:)

Inka super wygladasz.!!!.. z rajstopami hmmmmmmmmmmmm...ciezka sprawa bo nienawidze cienkich cielistych tak jak i kabaretek. ale jak zmarzniesz to lepiej zaloz

elizapj

Siog, bo maxmara taka jest, nawet wew beneluxu maja rozne egzemplarze...kiedys przypadkowo weszlam do nich w brugges i strasznie podobal mi sie plaszcyk, nie zdecydowana pomyslalam, a tam, przemysle, przymierze w Ams jak wroce i zdecyduje...
i co? nie mieli go nigdy u siebie:(babka mi powiedziala, ze kolekcja jest TAK duza, ze oni nawet calej nigdy nie znaja...kazdy kraj sprowadza tylko skrawek..

btw, sprawdz maila :)

abkasia

mysle ze cieliste rajstopy beda ok :) i masz exstra buty!!

inkageo

Dzięki :) Teraz trenuję makijaż na sobotę, chyba nawet fajnie mi wyszło, zaraz się obfotografuję ;) Oglądałam właśnie prognozę pogody - ma lać cały dzień i 13 stopni...
Imagine there is no hate

gdziezby

Obawiam sie, ze jezyk polski nie posiada odpowiednika cuff i bangle. Po prostu nazywa sie je bransoletkami. Tak samo mowi sie na charms. Jedyna nazwa wlasna, ktora kojarze to pieszczocha czyli spike band. :D

Inka - do ochrony przed chlodem jasne, cieliste. Fajnie w tej sukience!
Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona.

abkasia

inkageo w ta sobote ma lac?? kurcze ja ide na wesele i mam czerwne zamszowe buty..

inkageo

No właśnie oglądałam prognozę, ale jest szansa, że zmienią zdanie do soboty ;)
Imagine there is no hate

abkasia

inkageo to niech zmieniaja, bo ja nie mam butow ja bedzie lalo!!!!! >:D

nionczka

Eliza, bedziesz wygladala super! Gdzie i o ktorej godzinie jest ten slub? Tutaj bardzo sie przestrzega, no moze oprocz niektorych srodowisk ;-) protokolu.
Czy cala impreza bedzie w tym samym miejscu czy potem beda bary? Mozesz isc na slub i przyjecie w dlugiej a po barach w ktrotkiej :-)
Ogolnie jesli slub nie jest bardzo snobistyczny kobiety ubieraja sie mniej wiecej jak u mnie na slubie :-). Chociaz kilka osób ubralo sie raczej zle i bardzo mnie to zdziwilo bo z calej paczki mielismy slub w najbardziej eleganckiej oprawie, w najlepszym miesjcu a niektore osoby przyszly do nas najgorzej. Chyba nas nie lubia ;-)

Zawsze znajdzie sie ktos kto prezsadzi w jedna lub druga strone, ale ogolnie wpisujesz sie w elegancka srednia.

mayagaramond

A moze czarne cienkie rajstopy? Cieliste absolutnie mi sie nie widza. Do tej pory pamietam dziewczyny ze studniowki, w czarnych kieckach i cielistych rajstopkach... ::) Zreszta w tym roku na sylwka to samo zjawisko obserwowalam (bylam w sandalach i bez rajstop, nie zmarzlam)

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

dzieki nionczka:)

o 1930 w San Lorenzo del Escorial pod Madrytem. w Capilla Santa Maria de Abantos
(czego nawet nie potrafie w sieci odszukac:( by sie fotkami zasugerowac..)

najgorsze, ze my ta pare poznalismy w amsterdamie, i o ich srodowisku nie wiem nic:( nie znamy rodzin, przyjaciol z Madrytu..znamy tylko ta mieszanke m-n z Ams-Bxl
ale kto z nich sie zjawi nie wiem..
stad trudno mi ocenic na ile przewaza akcenty hiszp etyiety slubnej, na ile m-n:(

raczej barow potem nie bedzie, wszystko ma sie odbyc w san lorenzo, ale lokalu nazwy nie podali:(( tylko adres, i ze da sie przejsc pieszo z kosciola...

Kasia

maya to zależy co kto lubi

IMO cienkie dobre gatunkowo rajstopy pasują prawie do wszystkiego

czarne niekoniecznie :)

inkageo

Muszę kupić kilka par i pomierzyć :) Te złote buty mnie trochę ograniczają ;)
Imagine there is no hate

elizapj

Cytat: Kasia w 08 Kwi 2008, 20:39:11
maya to zależy co kto lubi

IMO cienkie dobre gatunkowo rajstopy pasują prawie do wszystkiego

czarne niekoniecznie :)
mi sie tez tak wydaje..musisz maya pamietac zamierzchle czasu...i to na co bylo stac oraz jaki mialy gust dziewczyny w klasie maturalnj:)
ale ze Cie nadal razi teraz, na sylwesrta, rozumiem u doroslych inaczej dobrze ubranych kobiet...to juz musi byc jakis 'uraz'  8)

goga

nie - nie czarne do tej sukni i butów - zrób tak jak mówisz - pomierz kilka par, może wtedy się okaże,że czarne pasują.......... chociaż nie bardzo je widzę
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

Kasia

ja znowu pamiętam studniówki z koszmarnie dobranymi CZRNYMI rajstopami

każdy ma inne wspomnienia i inne urazy ;)

hehe

mayagaramond

Moim zdaniem cieliste rejstopy nie nadaja sie zupelnie na wieczor  :)

Cytat: elizapj w 08 Kwi 2008, 20:44:06
[ale ze Cie nadal razi teraz, na sylwesrta, rozumiem u doroslych inaczej dobrze ubranych kobiet...to juz musi byc jakis 'uraz'  8)

no moze mam, ale jak widze dziewczyne w wieczorowej sukience i cielistych rajstopach, to bym je najchetniej wlasnorecznie sciagnela ;) :D

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

Kasia

trzeba zapytać rubin jakie rajtki miała na swoją pamietna studniówke ;)

bo to jest spec od studniówkowej oprawy ;)

nionczka

Cytat: elizapj w 08 Kwi 2008, 20:38:02
dzieki nionczka:)

o 1930 w San Lorenzo del Escorial pod Madrytem. w Capilla Santa Maria de Abantos
(czego nawet nie potrafie w sieci odszukac:( by sie fotkami zasugerowac..)

najgorsze, ze my ta pare poznalismy w amsterdamie, i o ich srodowisku nie wiem nic:( nie znamy rodzin, przyjaciol z Madrytu..znamy tylko ta mieszanke m-n z Ams-Bxl
ale kto z nich sie zjawi nie wiem..
stad trudno mi ocenic na ile przewaza akcenty hiszp etyiety slubnej, na ile m-n:(

raczej barow potem nie bedzie, wszystko ma sie odbyc w san lorenzo, ale lokalu nazwy nie podali:(( tylko adres, i ze da sie przejsc pieszo z kosciola...

Moze byc pijo, pijo ;-) Szukaj lokalu po adresie! Ale chyba ten kosciól nie jest w kompleksie placowym, nie? Córka Aznara slub w Escorialu brala :-)

elizapj

szukam szukam po adresie i nic  nie ma:(

a raczej tez nie jest w kompleksie, bo juz na rozne sposoby probowalam sie dowiedziec czy w kompleksie jest taka kaplica i narazie nic...za to wyskakuja mi w  googlach strony slubne innych par, kt niestety sa nadal przed slubem i pisza ze tam sie pobieraja...
wiec pijo chyba nie..bo lokal by sie znalazl i chyba nazwe by podali gdyby byl jais b istotny...

panikarola

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

mayagaramond

salsa

panikarolciu-bardzo ale to bardzo podobne są w yoshe:)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)