sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sonja

Jeśli dobrze kojarzę, to ta żółta z h&m jest uszyta z okropnego, sztucznego, bardzo nieprzyjemnego w dotyku materiału.

fasolka1980

Cytat: sonja w 19 Lut 2011, 19:24:31
Jeśli dobrze kojarzę, to ta żółta z h&m jest uszyta z okropnego, sztucznego, bardzo nieprzyjemnego w dotyku materiału.

sonia,wlasnie mailam pisac ze ta zolta z H&M jest naprawdę marnej jakości

Golinda - sukienka bardzo ładna, ale jak dla mnie to na letnie imprezy...

jakoś nie mam pomysłu co tu dodać zeby było fajnie i ciepło

a sama w sobie jest fajna :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: abkasia w 19 Lut 2011, 19:01:43
no to ja sie wybije, bo mi ta sukienka jakos nie lezy... ;D
mi tez ;) dlatego sie nie wypowiadam ;) tzn ja uwaza, ze ona oprocz tego, ze mi nie lezy (co nie musi byc argumentem dla golindy akurat ;) ) to na golindzie nie lezy w czesci brzusznej - co prawda tylko na ostatnim zdjeciu  to widac, ale cos tam dziwnie odstaje? albo ja mam zwidy ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

golinda chyba chodzi o ostatnie zdj-odstaje pod cyckami, poszłam i teraz zobaczyłam

zwierzatko_mojej_mamy

no ja miedzy brzuchem a biustem widze faldy ;) mowie, ze moge miec zwidy :D

Dodany tekst: 20 Lut 2011, 12:08:46

Cytat: konwalia w 20 Lut 2011, 12:07:31
golinda chyba chodzi o ostatnie zdj-odstaje pod cyckami, poszłam i teraz zobaczyłam
no przeciez napisalam, ze widac tylko na ostatnim

www.annawilk.pl

mayagaramond

Mnie sie tak kiecka tez nie podoba...Nie podobaja mi sie do niej jest rajstopy ani te buty. Jakos tak prowicjonalnie to wyglada ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

dragonfly

a moze ta kiecka ale z jakimis mocniejszymi akcentami (buty, torebka)  :hmm:

zuzia

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

damka

ja mam wesele w lipcu

propozycja nr 1

pierwsza sukienka z kolekcji, inny kolor,
http://www.bizuu.pl/

propozycja nr 2

suegro

Cytat: damka w 11 Kwi 2011, 12:32:44ja mam wesele w lipcu

Już na lipiec? :)

To może ja też powinnam, mam wesele 23.07. I muszę wyglądać jak milion dolców. :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

damka

nigdy nie miałam tak kolorowej sukienki, ja raczej ostrożna w kolorach jestem....

ale to wesele ma mieć konwencje piknikową więc mysle ze może być ok

buty w końcu bym miała w ulubionym kolorze, fuksji :)

ziuta

Szukam sukienki. Szukam, szukam i kompletnie nic nie mogę znaleźć.
Potrzebna na rodzinną uroczystość na początku czerwca, będzie też msza w kościele, więc musi być w miarę przyzwoita.
Ma mnie skrócić i poszerzyć.
Ma nie mieć dekoltu, bom chuda i koścista.
Ma mieć przyzwoitą długość - minimum 90 cm.
Najlepiej żeby była w duże kwiaty albo jakieś inne mazy (raczej nie jednokolorowa).
W slepach nic nie widzę. Na necie mnóstwo ślicznych sukienek z asosa, ale przy wzroście 178 cm wszystkie wychodzą nieprzyzwoicie krótkie.
No to się rozpisałam odnośnie wymagań... Teraz takie cuś znaleźć.
Ktoś potrafi pomóc? :pray:

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ziuta w 14 Kwi 2011, 23:57:46Ma mnie skrócić i poszerzyć
rzadko pozadane cechy musi miec ;) moze cos geometrycznego workowatego androgynicznego ? zwykle takie wystepuja bez dekoltu - w kraku jest firma yoshe i oni maja w tej kolekcji duzo pieknych rzeczy pod szyje i bez zaznaczonej talii, co by moglo sie sprawdzic np w trendy/nowy minimalizm taka falbankowata - poszerzylaby troszke mysle:

http://www.yoshe.pl/

www.annawilk.pl

ziuta

No rzadko pożądane, zdaję sobie z tego sprawę i może też dlatego tak trudno mi coś znaleźć :crazy:
Nie musi to być worek w którym stworzę bezkształtną masę ;) wystarczy, że fason nie będzie mnie dodatkowo wyszczuplał (wskazane falbanki/marszczenia/drapowania/rozkloszowany dół/tulipan itd.). Jak do tego dodać upodobanie męża do podkreślonej talii, to worek już zupełnie odpada.
Te sukienki yoshe ładne, nawet bardzo, ale raczej krótkie :zly: Najbardziej podoba mi się z menu trendy/elektryczne kolory ta na jedno ramię w odcieniach niebieskiego - biorąc pod uwagę, że poziome pasy poszerzają to jest ok, długość też wydaje się być ok, nie wiem jak cena. Podoba mi się, ale nie wiem czy na tyle, żeby po nią jechać do Krakowa...

zwierzatko_mojej_mamy

ziuta ceny maja calkiem sensowne ;) jak bede w galerii dzis/jutro to na pewno tam wejde - zawsze wchodze, chociaz fasony rzadko sie nadaja wlasnie na nienajszczuplejsze krasnale, ale tak wpadam co i rusz, z nadzieja, ze jednak tym razem cos mi sie uda, bo takie fajne ;)

www.annawilk.pl

marax

ziuta wrzuc nam swoje zdjecie bo tak to ciezko cos dobrac

Dodany tekst: 15 Kwi 2011, 07:51:59

super te kiece zwierz ile kosztują ?
Mi sie podoba menu trendy zmyslowy romantyzm skrajna po prawej co modelka ma czerwone buty . Ciekawe jak ja bym w tym wygladala ?

Dodany tekst: 15 Kwi 2011, 08:53:15

lata 70 ta czerwona z falbanami tez fajna . Mi dobrze jest w czerwieniach :)

konwalia

ziuta a jaki pułap cenowy?
bo monnari ma zwykle takie w okolicy kolana

marax

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 15 Kwi 2011, 08:47:02
ziuta ceny maja calkiem sensowne ;) jak bede w galerii dzis/jutro to na pewno tam wejde - zawsze wchodze, chociaz fasony rzadko sie nadaja wlasnie na nienajszczuplejsze krasnale, ale tak wpadam co i rusz, z nadzieja, ze jednak tym razem cos mi sie uda, bo takie fajne ;)
zobacz te 2 kiece dla mnie . tylko oni maja sklep jedynie w Krakowie ...............

zwierzatko_mojej_mamy

zaraz zapisuje i bede sprawdzac ;)

maja tez w radomiu - wlasnie zobaczylam na stronie, ale to pewnie niewiele pomoze ;)

www.annawilk.pl

ziuta

Cytat: konwalia w 15 Kwi 2011, 08:54:50
ziuta a jaki pułap cenowy?
bo monnari ma zwykle takie w okolicy kolana
Tak do 500 zł max myślałam...
Monnari na mnie za wielkie :( Tak samo simple. Co jakiś czas wchodzę i sprawdzam z nadzieją, że coś się zmieniło. Wczoraj znowu weszłam, zmierzyłam 34, za duże w biuście, odstaje pod pachami w każdą stronę.
Na moje wymiary szyje H&M (idealne są XS i S, w zależności od kroju), ale oni nie mają teraz żadnych eleganckich sukienek, dobrze leży S zary, ale też nic sensownego nie ma. W większości butików takich typowo sukienkowych najmniejszy rozmiar jest na mnie za duży :( Pasuje mi też rozmiarówka mango - uwielbiam ich sukienki - ale w katowicach mi zlikwidowali, wczoraj byłam w bielsku i bida...

aja

ziuta a macie gdzies w swoich C.H sklep Nook (niech mnie któraś poprawi jak źle nazwę podałam - w stolicy z pewnością jest w arkadii)  tam można kupić sensowną kieckę i nawet dużo taniej niz 500 zł choć trzeba ostro szperać
ostatnio siostrzenica kupiła tam dwie i wyglądają badzo fajnie,porządnie i nie obciachowo http://galerki.pl/zdjecie/454.moda.damska
choć z tymi wzorami to tam średnio....

konwalia

ziuta ja kiedyś kupowałam mlodej(tzn siostrze) na mój ślub kieckę 34 wypadająca jak 32 w vangrafie, może tam zobacz

ziuta

aja, konwalia dzięki!
Właśnie sprawdziłam - nook ma na całą Polskę tylko 2 sklepy w Warszawie (arkadia i targówek), a Van Graaf najbliższy we Wrocławiu  :headbang:

konwalia

ja mam w sumie do sprzedania długą kieckę catherina z metką jeszcze
rozmiar 34, zielony jasny, dluga, ale młoda zabrała aparat do szkoly, więc mogę ci zrobić foty wieczoirem, ew teraz mmsem a dokładne potem
w sumie nawet jak byłam chuda, to mi cycki się nie do końca mieściły, więc tak wisi w szafie, a młoda jej nie chce, bo długa