sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

inkageo

No nie ma nic ciekawego, same biurowe, wczoraj szukałam i znalazłam tylko sukienkę na egzamin. Właśnie się nad nią zastanawiam :)

Dodany tekst: 02 Sie 2010, 10:35:33

Ta mi się podoba, ale w takiej wąskiej to tylko stać można, tańczyć już trudniej ;)
http://butik.kasiazapala.com/sukienki/19-szara-z-akcentem-ponaraczu.html
Imagine there is no hate

inkageo

No na egzamin w rozkloszowanej zwiewnej nie pójdę :D

Dodany tekst: 02 Sie 2010, 10:47:31

Ten fason powinien być ok, bo biodra mam, talię też, a góra wymaga optycznego powiększenia ;)
Imagine there is no hate

mayagaramond

inkageo - mysle intensywnie i nic na razie nie wymyslilam.

Na fotach, ktore wkeilas ta sukienka troche na tobie wisi, ale moze dlatego, ze jest z worka wyjeta. No sama nie wiem.

Na tym zdjeciu:
http://picasaweb.google.pl/Inkageo/SlubAIN?authkey=Gv1sRgCPSpiP6DxOWiVw#5500490330099876434

wydaje mi sie za dluga, proporcje sa zaklocone.

Tu wyglada OK:

http://picasaweb.google.pl/Inkageo/SlubAIN?authkey=Gv1sRgCPSpiP6DxOWiVw#5500490363078934258

wiec moze to wina perspektywy.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

Te zdjęcia są robione z góry i chyba nie oddają proporcji, ja w tych butach mam 178 cm, a wyglądam na małą ;)
Ej miałyście doradzić torebkę i coś na ramiona ;D
Imagine there is no hate

inkageo

Buuuuu ja chcę kolorowe, nie lubię być szarą myszą, już wystarczy, że mam taką urodę :D

Dodany tekst: 02 Sie 2010, 11:09:48

Chce mieć przygotowane dodatki do tej sukienki, bo małe szanse, że zdążę kupić nową. No i dodatki też nie tak łatwo znaleźć ;)
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 02 Sie 2010, 11:58:42Ej miałyście doradzić torebkę i coś na ramiona

jesli bedziesz miala piora na glowie, to torebka z piorami odpada (wg mnie). To dwie ktore wstawilas (fuksja i zolty) wprowadza balagan - sukienka jest fioletowo-szara, do tego czarne buty, czarne piora, nie widzi mi sie ani jedna ani druga.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

inkageo

No to dupa :D Daję sobie dzisiaj spokój, pomyślę o tym jutro :D

Ta żółta świetnie wygląda na modelce, trzeba kliknąć na pokaz mody:
http://www.asos.com/Asos/Asos-Exaggerated-One-Shoulder-Pencil-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1084171&cid=8857&sh=0&pge=2&pgesize=200&sort=-1&clr=Black

Przejrzałam całego asosa i nic fajnego rozkloszowanego nie ma..
Imagine there is no hate

jestynka

mi się podoba inka z piórem na głowie :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

inkageo pokazu oczywiscie nie moge obejrzec.

Co do proporcji - to chodzilo mi o to, ze ta sukienka wydaje sie byc za dluga do tych butow. Da sie ja skrocic?

Np do takiej dlugosci:

http://www.net-a-porter.com/product/76931

I jesli chcesz sie ozywic to moze poszukaj kolorowych pior, bo torebki i tak nie bedziesz miala caly czas przy sobie.

ddu

http://www.aevintagestore.com/?p=productsMore&iProduct=942&sName=dancer-feathers

tu też tylko czarno-białe pióra, ale może dziewczyny mają także kolorowe....

Dodany tekst: 02 Sie 2010, 11:58:47

tu są kolorowe, ale słabo widać....http://www.aevintagestore.com/?p=productsMore&iProduct=2285&sName=colorfull-feather-headband

inkageo

Pióro tylko do kościoła założę ;) Na imprezę zdejmę bo tańcząc i tak zgubię :)

Dodany tekst: 02 Sie 2010, 09:08:10

Ddu dzięki :beer:

Dodany tekst: 02 Sie 2010, 10:08:25

No i polewam wszystkim oczywiście :beer:

Dodany tekst: 02 Sie 2010, 11:11:33

Maya skrócić chyba nie byłoby łatwo, bo ona jest marszczona i materiał podwinięty wędruje do góry na wewnętrznej warstwie. To znaczy nie kończy się na dole szwem i zwykłą zakładką. Trzeba ją chyba całkowicie rozpruć wyciąć podszewki itd, a ja nie mam zaufanej krawcowej..

Dodany tekst: 02 Sie 2010, 12:14:15

A woalka do kościoła? Czy przesada?

http://www.aevintagestore.com/?p=productsMore&iProduct=2025&sName=black-veil-headband
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 02 Sie 2010, 13:07:48Trzeba ją chyba całkowicie rozpruć wyciąć podszewki itd,

to bez sensu, za duzo roboty.

woalka - mysle, ze nie, chyba ze jest jakies wytworne wesele inaczej bedzie raczej efekt woznego w dzien nauczyciela ;)

inkageo

Coś na głowę i tak rozważam tylko do kościoła ;) Będą piórka, muszę je w końcu wykorzystać :)

Dodany tekst: 02 Sie 2010, 12:30:19

Znalazłam taką bransoletkę, są różne kolory :)
Imagine there is no hate

mayagaramond

inkageo - nie jestem przekonana, co do innych kolorow. Fiolet z zoltym wyglada ciekawie, ale ta sukienka jest pastelowa i ani zolty ani fuksjowy ani zielen niezbyt mi sie z nia widzi.

Ale moze siog bedzie miala jakis pomysl.

inkageo

Maya ona jest szara w zasadzie :) Podszewkę ma lekko w beż.
Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 02 Sie 2010, 13:34:36
Maya ona jest szara w zasadzie :) Podszewkę ma lekko w beż.

na zdjeciach wyglada na szarofioletowa. Widzialam ja na zywo, ale nie pamietam. Jesli jest szara, to zolte dodatki by pasowaly.

ddu

te woalki od nich są fajne, koleżanka miała białą do ślubu
ale nie każdy się w czymś takim dobrze czuje

siog

inka do tej kiecki tyllko proste dodatki. bo ten kwiat i marszczenia sa na pierwszym planie. zadnych kolorow. moze byc fuksja lub szary. torebka z pior mi sie nie widzi wcale! jakas gladka kopertowka albo na lancuchu. bizuteria prosta albo brak. nic nie moze rywalizowac z ta sukienka.

inkageo

Dzięki :beer:

Dodany tekst: 02 Sie 2010, 22:40:58

A żółty? ;)
Imagine there is no hate

effik

:bra:
mam pytanie: być może pamiętacie jeszcze moją kieckę, tę niebieską z wesela w czerwcu ;) teraz znów w niej idę. trochę mnie denerwuje długi naszyjnik - myślicie, że mogłabym go olać i zastąpić wersją wyrazista bransoletka plus długie kolczyki?

mayagaramond

Cytat: siog w 02 Sie 2010, 23:09:32inka do tej kiecki tyllko proste dodatki. bo ten kwiat i marszczenia sa na pierwszym planie. zadnych kolorow. moze byc fuksja lub szary. torebka z pior mi sie nie widzi wcale! jakas gladka kopertowka albo na lancuchu. bizuteria prosta albo brak. nic nie moze rywalizowac z ta sukienka.

to samo myslalam, tylko mi argumentow zabraklo ;)

effik

Cytat: golinda w 03 Sie 2010, 08:56:57
jak najbardziej!

nie przeszkadza to, że ona nie ma dekoltu w ogóle? znaczy mnie nie przeszkadza :D
tylko muszę jakichś piptołów poszukać dziś, wczoraj nic nie znalazłam.

effik

inkageo

Eeeeee cała na szaro będę wyglądać smutno i nudno, z fioletem już było, więc muszę wymyślić coś nowego ;D
Effik jak najbardziej możesz zrezygnować z naszyjnika :)
Imagine there is no hate

effik

inka a pióra na głowie będą?

Dodany tekst: 03 Sie 2010, 09:13:10

golinda, obstawiam sandały albo peeptoe na platformie, te wklejone całkiem spoko, tylko wolę trochę niższe. zobaczymy co znajdę. a kolczyki i bransoletka jakie, czarne, srebrne?