suknia prawie wybrana- prośba o pomoc

Zaczęty przez french, 06 Mar 2008, 12:14:58

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

french

Cytat: annka-cygannka w 03 Kwi 2008, 20:44:21
french ja mam zdjęcie w tej sukience ale mi sie wydawało, że ona nazywa się danela a nie danalea... wkleić? widac tylko tren i troszkę przód, bo zdjęcie robione "na partyzanta" :)

jasne Annko, będzie bardzo miło zobaczyć jak układa się "na żywo"; choć zapewne na mnie inaczej, mam mgliste pojęcie. Zwróciłam na nią dość szczególną uwagę, ale dzisiaj już średnio pamietam jak wyglądałam. Zdjęć jak mówiłam nie udało mi się zrobic:/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

annka-cygannka

ok już szukam zdjęcia, chociaż na nim naprawdę niewiele widac

annka-cygannka

już mam zdjęcie. Jak widać nie mieszczę się w sukience, ale może chociaż tren sobie zobaczysz

french

Dziewczyny chyba zdecydowałam się na suknię   jupi
Jestem taka zadowolona:)

Przez długi czas poszukiwań faworytką była Menta z La Sposy, aż do dzisiaj.
Zdecydowałam się na Bedford San Patricka, poczułam po prostu, że to ta :))

Zanim  poproszę Was o pomoc w doborze dodatków bardzo proszę o pomoc w wyborze koloru sukni.
Mierzona przeze mnie dzisiaj i ta, która mnie zauroczyła ma kolor jak na zdjęciu- jasne srebro. Wydaje mi się, że bardzo mi w niej ładnie natomiast zastanawiam się jednak nad bardziej tradycyjnym kolorem- kość słoniowa.
I nie mam na myśli tego, że srebro jest zbyt awangardowe a jedynie to przede wszystkim, że mam ciepły typ urody. Przypuszczam, że ładniej prezentowałabym się w kości słoniowej. Niestety takiej nie ma do przymierzenia:/
Państwo, którzy pracują w salonie sugerowali, że rzeczywiście mogłoby mi być ładniej w sukni w kolorze kości słoniowej (ze względu na typ urody), natomiast sugerowali też, że suknia w tym odcieniu nie jest aż tak bardzo efektowna, gdyż aplikacje bardziej się z nią zlewają.
Odnośnie srebrnej mam jeszcze wątpliwości czy część mojej rodziny nie zapyta: dlaczego ta sukienka jest szara....?

Napiszcie proszę co sądzicie.

pozdrawiam i zgóry serdecznie dziękuję

poniżej link do sukienki

elizapj

gratuluje decyzji:)
nie ma dyskusji, ze jak sie czuje ze to ta...to jest cos wspanialego:)!

osobiscie podoba mi sie bardzo ta na zalaczonej fotce, na szara mi nei wyglada..ale tez i na srebra nie...moze to efekt swiatel, oprawki fotki etc...trudno jest mi wiec ocenic jak wyglada ta, kt Ty dzis widzialas...

jesli masz watpliwosci co do tego koloru, wez moze kosc sloniowa... nie sugeruj sie tym ze aplikacji mniej widac..bo przeciez aplikacje i tak tak na prawde mozna powidziwiac tylko z bliska...ci w ostatnim rzedzie w kosciele nie beda widziec czy to koralik czy kamien...

osobioscie wydaje mi sie, ze slubna to jasna, i ze w innych odcieniach mozna znalezc sobie inne okazje by wystapic:) wiec w takim srebrze mozesz sie pojawic zawsze na jakims balu, rozdaniu nagrod, czy innej okazji kiedy dlugie suknie sa wskazane. a bialej/kosci sloniowej dlugiej nie zalozysz tak latwo:)

szkoda jednak ze nie mozesz porownac obu kolorow...moze podzwn po innych salonach, ktos moze ma? to by najpredzej pomoglo Ci rozstrzygnac:)

a suknia jest naprawde bardzo ladna. bez wzgledu na jaki kolor sie zdecydujesz:)

french

Dziękuję elizapj :)

To słuszny i dość przekonujący argument, że białej/ kości słoniowej już nie będę miała szansy założyć.
Tej sukni nie ma nigdzie w Warszawie poza salonem Młoda I Moda. Pan prowadzący salon powiedział, że gdybym zdecydowała się na zakup mógłby pokazać suknię w kolorze kości słoniowej (oczywiście bez przymierzania), która jest właśnie poprawiana- zamówiona przez inną dziewczynę.
Myślę, że jest to dość dobre rozwiązanie, bo na suknię i tak już się zdecydowałam, zastanawiam się jeszcze jedynie nad kolorem :)

Kasia

ja bedforda widziałam i moim zdaniem ten srebrny/gołębi jest właśnie na tej fotce

ta suknia jest w Młodej i Modzie na Koprzywiańskiej

suknia BARDZO BARDZO BARDZO bogata

najbogatsza jaką kiedykolwiek widziałam

ciężka, kapiąca od błyskotek i PIĘKNA :)

moja sis ją przymierzała i wyglądała w niej obłędnie :)
suknia jest tak wielka że ukryje wszystkie niedoskonałości

gratuluję wyboru :)

z dodatkami bardzo bym uważała

aby nie wyglądały tandetnie przy tej sukni :)

Kasia

a co do koloru to bym brała to jasne srebro
ten kolor jest IDEALNY do tej kiecki

w tradycyjnym kolorze ta kiecka może być zwykłą bogatą sukienką

french

dzięki Kasiu za opinię. Zgodzę się z tym, że jest bogata, nawet bardzo. Dla mnie ona jest typem "królewskiej" sukienki, ale naprawdę poczułam, że to ta jedyna i bardzo się sobie w niej podobałam.
Przymierzyłam chyba ponad 50 sukni, jednak tylko w dwóch czułam się fantastycznie: w bedford i w mencię. To kompletnie różne sukienki. Natomiast w bedford dodatkowo poczułam, że to ta właśnie;)

Welon już wiem, że będzie długa mgiełka a do tego kolczyki z kryształków i na tym koniec.
Jak wcześniej wspominałam nie należę do drobnych dziewczyn, dlatego wydaje mi się, że wcale nie gubię się w tej sukni, Ciężko mi nastomiast wyobrazić sobie w niej drobną osobę.

a z kolorem nadal mam dylemat:/

pozdrawiam

mona_liza

ten gołębi kolor jest obłędny!!! brałabym bez zastanowienia  :)

Kasia

ja nie lubią takich wielkich księżniczek ale ta suknia zrobiła na mnie piorunujące wrażenie :)
ona jest piękna

i ten srebrny kolor jest boski :) boski !!!
tylko ja weźmiesz srebrną to musisz wziąć ORGINALNY welon :)

bierz tą gołębią :)

gołębi bedford jest the best !!!

french

dzięki dziewczyny  :D

Kasiu, nie mierzyłam wprawdzie oryginalnego welonu, ale wydaje mi się, że w gładkim było bardzo ładnie. Jak sama zauważyłaś suknia jest bardzo strojna, nie uważasz, że z oryginalnym welonem jest już "za bogato"?
A do tego pewnie kosztuje z jakieś 1000 zł :/

Kasia

ale kolor?

jaki kolor do gołębiej sukni???

wydaje mi sie że odpowiedni kolor uzyskasz kupując TYLKO oryginalny welon

tachogti

french szalona suknia   brawo i mysle ze srebrny bedzie cudnie wygladal..  jupi  zastanawialm sie tylko nad tym welonem - czy srebrny nie bedzie wygladal jak szara firanka  :o bo gladki welon bylby super tylo czy bialy??? ciezka sprawa musisz isc zmierzyc  :) chcoiaz ja bylabym za biala mgielka (chyba?)  ???
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

french

Wydaje mi się, że biała długa mgiełka pasowała.
Hm... przyglądnę się dokładniej następnym razem. Swoją drogą zastanowiło mnie, skoro o kolorach mowa, jakie buty do takiej sukni? Tzn. jaki kolor?

dzięki dziewczyny za wszystkie opinie.
ps. a mialo być o dodatkach później...

mona_liza

buty oczywiście srebrne!
A te aplikacje na sukni są w jakim kolorze? jak białe, to może i białe (perłowe) buty też by dobrze wyglądały...

french

Nie jestem pewna co do koloru tych aplikacji. Upewnię się przy zamówieniu:]
Z pewnością są na nich kryształki.

maroonbug

Wow! Alez suknia! Nooo, French, lepiej wybrac nie moglas :) TylKo prosze Cie, wez ja w srebrnym kolorze, jest przepyszny! Masz racje, ze do tego tylko kolczyki, najlepiej wiszace.
Bukiet radze okragly, z jednego rodzaju kwiatow, najlepiej roz. Bukiet z kilku rodzajow kwiatow wprowadzi chaos, tak samo jakis wiszacy. Najlepiej grzeczny, gladki, zwarty i minimalistyczny, kilka zalaczylam. Do tej sukni widze snieznobiale roze. Welon pasuje do niej, oryginalny bylby najlepszy, ze wzgledu na niezwykly kolor. Nie wiem, jak wyglada przy niej bialy welon, balabym sie kontrastu...Bo moze byc tak, ze przy bialym welonie, suknia bedzie szara, a nie krolewsko srebrna. Wiem na pewno, ze welon powinien byc zdecydowanie dlugi. Buty srebrne z jakimis kamyczkami :)
Gdybym byla na Twoim miejscu zalozylabym dlugie rekawiczki z palcami (takie az za lokcie). Ale to ja, Tobie moze sie nie podobac :)
Oficjalnie dolaczylas do grona moich ulubionych forumowych stylizacji i nie moge sie doczekac finalu :D

maroonbug

NIe moge znalezc bialych roz nigdzie,wiec zalaczone bukiety sa kremowe, ale biale roze istnieja :)

mika

o rany, jakaż ona jest piękna, piękna piękna, też widziałam tą kiece nawet na żywej kobicie, brałabym ten gołębi kolor, jeszcze żadnej innej kiecki nie widziałam tak pięknie wyglądającej w tym odcieniu

french

dzięki dziewczyny :D Bardzo mi miło, że Wam się podoba.

chyba przekonam się do tego gołębiego  :) Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu uda mi się podjąć ostateczną decyzję i pewnie zamówię suknię, choć mam jeszcze sporo czasu. Jestem jej jednak pewna jupi

dziekuję za rady odnośnie bukietu i welonu. Jak zamówię suknię zrobię sobie zdjęcię i wtedy zacznę Was grzecznie molestować o podpowiedzi:]

Z welonem przyznam, że nadal mam spore wątpliwości, mam nadzieję, że kolejna przymiarka je rozwieje.
Jak jedna z Was zauważyła nie jestem pewna, czy welon nie będzie wyglądał jak brudna firanka...?? Wiem, że jest dopasowany do sukni, ale jednak mam takie przeczucie...
odnośnie białego, to tak jaki już wcześniej pisałam, wydaje mi się, że pasował i nie robił kontrastu,ale wiadomo, że sztuczne światło to co innego.

W każdym bądź razie przetestuje to zamawiając suknię i może zrobię zdjęcie w dwóch welonach jak będzie taka szansa. Oczywiście wkleję i może coś się wyklaruje za pomocą Waszych rad :)

No i jeszcze jedna rzecz, suknia i tak jest dość droga jak dla mnie, nieśmiało przypuszczam, że cena welonu pewnie też jest dość kosmiczna jak na welon (pewnie ponad 1000zł), nie wiem czy nie byłaby to już przesada dla naszego ślubnego budżetu:/

pozdrawiam serdecznie

Kasia

jakoś nie widzi mi sie biały welon do gołebiej sukni

już nie moge się doczekać Twoich fotek :)

maroonbug

To juz nawet nie o budzet slubny chodzi, ale ogolnie rzecz biorac, 1000 zl za welon to jest bardzo duzo...
Ja proponuje wziac z salonu kawalek materialu z sukni(i tak potrzebny w celu dobrania koloru butow :D ) , zadzwonic do Pani z www.welony.pl, zapytac, czy ma tiul srebrzysty czy jakis inny podobny i wyslac do niej probke materialu, zeby dopasowala kolor. Jak welony.pl nie pomoga, to szukaj na wlasna reke. Bialy naprawde odradzam do tej sukni, nie wierze, ze nie bedzie widac roznicy w kolorze, na niekorzysc sukni.

mika

biały welon zdecydowanie nie!!! będzie bardzo źle wyglądał, Maroonbug bardzo dobrze radzi

Kasia

ta suknia tez do tanich nie należy :)

prawie 5tys więc 100zł za welon to przy tym pestka ;)

żartuję :)  pomyśł welony.com uważam za bardzo trafiony :)