Kareoke

Zaczęty przez butterfly80, 14 Sie 2007, 14:34:13

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

butterfly80

Już pisałam o tym na gazetowym forum. Planujemy z Ukochanym zrobić , miast głupkowatych zabaw, kareoke.
Myślałam nad tym, by zapraszajac gosci poprosić ich o przygotowanie jakiejś piosenki (jako rodzinny zespoł, czy coś) - kiedyś byłam w Holandii i tam sie to swietnie sprawdzaŁO (piecioosobowa rodzina przebrała sie za Jacksons' 5 ... 4-os. występowała w  roli abby itp.;-)
Ale jest tez drugi pomysł: by "z zaskoczenia" w trakcie zabawy <jak juz wszyscy bedą wystarczajaco rozbawieni> wkręcić ich w ok.45 min. spiewanie.
Nam się podoba pomysł, Wy juz pewno byłyście na takich weselach. My nie, ale pełni nadziei że się uda, ze to wypali.

butterfly80

kurde, ale to zdj. duze wyszło:/ nie da się tego zmniejszyć? :/

zwierzatko_mojej_mamy

butterfly80,  prosze uprzejmie, nastepnym razem mozesz kliknac w "edytuj"  w poscie, ktorym chcesz cos zmienic i tam masz opcje "usun plik" w zalaczniku i zalaczasz po raz drugi zdjecie zmniejszone w programie graficznym do odpowiadajacej Ci wielkosci ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

kffiatek

hej :)

na weselu mojej siostry było karaoke, bo właśnie chcielismy uniknąć "głupkowatych" zabaw oczepinowych i sprawdziło sie swietnie  :-D chętnych do śpiewania była cała masa i nawet starsi goście się wciągnęli i śpiewali piosenki maryli rodowicz zgodnym chórem :) naprawde polecam   :mrgreen:

zuzia

Cytat: "butterfly80"kiedyś byłam w Holandii i tam sie to swietnie sprawdzaŁO (piecioosobowa rodzina przebrała sie za Jacksons' 5 ... 4-os. występowała w roli abby itp.;-)

nie wiem na jakim weselu byłaś ale moja koleżanka też niedawno była w Holandii na weselu i to była porażka, przynajmniej w porównaniu z polskimi weselami, m. in przez te śpiewy.
Karaoke jest dość niebezpieczne z kilku powodów:
1. nie wszyscy umieją śpiewać
2. nie wszyscy zdają sobie z tego sprawę
3. nie wszyscy odważą się spiewać publicznie
4. jak trafisz na lekko podpite osoby (co na weselu oczywiście może sie zdarzyć) - to może wyjść ci coś odwrotnego niż planowałaś.

Ja bym odradzała, ale jeżeli wam się podoba i znacie swoje rodziny i znajomych na tyle, żeby wiedzieć, że to wypali to ok.

kamelia04.08.2007

my przez chwilę mysleliśmy o tym, żeby zrobić karaoke, ale zawracanie głowy ze sprowadzanie sprzętu, wywieszaniem płachty na wyświetlenie tekstu.
Z jednej strony troche szkoda (ale tylko trochę), z drugiej strony bez karoke ludzie też sie bawili, zwłaszcza był szturm na parkiet jak dj zagrał "czerwone korale", "tu na razie jest ściernisko" i jeszcze cos typu brathanki, golec orkiestra czy zakopower. Na prawdę te kawałki sie podobały. Taki przerywnik w stylu ludowym dobrze zrobił.

Zabaw nie było - za tym nie płaczemy w ogóle bo nie chcieliśmy.
Było rzucenie bukietem i zabawa toczyła sie dalej.

Zuzia ma rację, z karoke trzeba ostrożnie, ale spróbować warto, dj, czy ktoś inny musi tylko pilnować, żeby było pod kontrolą.
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

jusia

Cześć Kamelia! czy mi umknęło, czy Ty jeszcze nie pokazywałaś swoich zdjęć ze ślubu?
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

kamelia04.08.2007

jusia79,
wszystko się zrobi. Zdjęcia będą pokazane i to na tym forum.
Było super, szkoda, że juz przeleciało.
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane