Podróż samolotem w ciąży

Zaczęty przez Deremere, 15 Sty 2026, 11:46:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Deremere

Hej, czy jest na sali ginekolog? Mam niedługo podróż służbową i mam do wyboru 18h przeprawy promowej albo 1h lot... jeśli wszystko się uda to będę w tym czasie na bardzo wczesnym etapie ciąży (zabieg jest w przyszłym tygodniu a podróż na początku października). Mój gin jest lekko mówiąc słaby ale zmienić nie mogę bo obdzwonilam wszystkich w promieniu 30 km i żaden nie bierze nowych pacjentów (nie mieszkam w PL)... czy byłoby bezpiecznie lecieć? Czekaliśmy 4 lata i to nasza pierwsza próba, boję się że polecę, poronie jeśli będę w ciąży i wszystkie staranie pójdą na marne...

selka

Nie chce gasić nadzieji ale bylam tam gdzie ty juz pare razy... zasada jest taka że od dnia transferu bierzesz pod uwagę że możesz być w ciąży czyli używki, dźwiganie, basen do odstawki. Ale żyjesz normalnie, robisz to co zwykle. Póki nie ma potwierdzonej, pewnej ciąży ja żyje jak zwykle (oczywiście bez alko itp), planuje jak zwykle. Wiele kobiet które zachodzą w ciążę naturalnie dowiaduje się o niej dopiero po 5/6 tyg. I naprawdę życzę żeby wyszło za 1 razem, ale rzeczywistość jest bardziej szara i ja np. spotkałam się już kilkukrotnie z tymi samymi kobietami w klinice Sporo porad w temacie znajdziesz na tej stronie https://zdrowa-ona.pl/