Nietypowe bukiety ślubne

Zaczęty przez maadzia28, 04 Mar 2008, 13:50:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maadzia28

Witam,
Jestem tu nowa :) Mam na imie Magda. Poszukuje bukietu do sukni ( La Sposa ,model Malasia, kolor biały). Myslałam o storczykach oraz różach ale w jakimś nietypowym bukiecie. Macie może jakies przykładowe zdjecia?

mika

Suknia jest piękna ale przydałoby się Twoje zdjęcie w niej lub chociaż mały opis - typ urody, wzrost, jaki kolor lubisz itp

maadzia28

Mam 169cm wzrostu. Wlosy blond. Mysle o bukiecie w kolorze różowym,żeby był widoczny. Zakochana jestem w storczykach, wiec koniecznie bukiet musi byc wlasnie z tych kwiatow. Macie jakies pomysly? Jaki ksztalt pasuje to tej sukni? 

rilla

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

to też mój typ:)

Kasia

madzia myślę że możesz zainspirować się bukietami pokazanymi w wątku mary

jej sukienka jest dość podobna do Twojej :)

tylko mary ma inny typ urody ...

mika

Cytat: Kasia w 05 Mar 2008, 08:32:13

ale obie mają super figury a kolorystyke można dobtrać

magdarynka

kwiaty-aga

mary

Cytat: mika9983 w 05 Mar 2008, 08:34:03
Cytat: Kasia w 05 Mar 2008, 08:32:13

ale obie mają super figury a kolorystyke można dobtrać

Mika, Kasia - dzięki ;) za przemycone komplementy w moją stronę

maadzia28

Dziewczyny a bukiety zwisajace, długie?? Czy taki bukiet bedzie pasowal? Bo ja sobie mysle,ze suknia ma dlugi tren..do tego welon koronkowy, ktory jest dluzszy od trenu.. i nie wiem czy jak doloze dlugi bukiecik , to czy nie bedzie przesadzone. Stad moja prosba o pomoc w doborze ksztaltu.
Mary..faktycznie nasze suknie sa podobne ;) Przejrzalam Twoj watek :)

mary

Maadzia, malasia była moją pierwszą poważną miłością. Przed jej kupnem powstrzymała mnie jedynie horendalna cena. Stąd tym milej mi słyszeć, że są podobne ;) Malasia ma zdecydowanie dłuższy tren, no i węższa jest na dole. ślicznotka po prostu ;)
A buty do niej już masz?

mika

Magda to też zależy jaki efekt chcesz osiągnąć... np. jeżeli Twój przyszły mąż jest od Ciebie wyższy to bukiet zwisający ciebie dodatkowo wydłuży, jeśli nie jest Ci to potrzebne to ja nie dokładałabym dodatkowych "zwisów" do tej sukni, bo nie ma sensu jej zakrywać. Należy pamiętać że bukiet jest dodatkiem. Ja bym do niej i do Twoje figury i urody dobrała kulkę w kolorze różu/pomarańczy... ewentulanie błękitu, ale wtedy dodatki muszą być zimne. Czy ta suknia ma zimny odcień czy raczej ciepły??

może coś takiego?? ioczywiście w wybranej przez Ciebie kolorystyce

mam6lat

do takiego zbioru delikatnosci ;)
suknia, mgiełka welonu ieteryczna panna młoda
proponuję taki nietypowu i delikatny a do tego ze storczykiem:
http://www.tuft.mhd.pl/content/bukiet_57__large.html

maadzia28

No macie racje dziewczyny.. musze sie jakos przekonac do kulek..ale jakos one takie łyse są  ::) A taki malenski zwisik?? Co Wy na to?

maadzia28

Mary..butkow nie mam, zastanawiam sie nad sandalkami :) Mysle,ze jak juz bedzie cieplej to zaczne sie rozgladac :) Twoje butki sa piekne!

Kasia

a to mary ma już buty?

niemożliwe !!!!!!!!!!

emcia

mary

Cytat: Kasia w 05 Mar 2008, 21:15:26
a to mary ma już buty?

niemożliwe !!!!!!!!!!

Faktycznie, niemożliwe ;)
Madzia, ja nie mam jeszcze butów a ich szukanie to dla mnie syzyfowe męki.
O których butach myślałaś, że są moje?

maadzia28

Takie z kokardka..  bylam pewna,ze juz postanowieone  ::) chyba za szybko przejrzalam Twoj wateczek ;) No to razem szukamy butow :D

mary

Te butki z prima mody są super, ale niestety mają wycięte przody, a ja do ślubu koniecznie w pończochach muszę. Więc szukam pełnym z przodu. Jak wpadniesz na jakieś fajne to koniecznie daj cynk ;)
Biżuterię już masz przemyślaną?

maadzia28

Chce tylko kolczyki ( długie z kryształkami). Suknia sie cała mieni..welon również, wiec nie chce przesadzic. Myślałam również,zeby w bukiecie umiescic kilka malenkich krysztalkow w kwiatach ( ale musze to omowic z moja florystka ;) ). Widzialam takie bukiety z perelkami..wiec mysle,ze krysztalek zamiast perelki tez bedzie ciekawy..ale najpierw musze sie zdecydowac na ksztalt bukietu.. nic mnie nie powala :( Choc i tak jestem z siebie dumna mam juz kwiaty i kolor :D Wpadlam na pomysl,ze bede wklejac te rozne bukiety do zdjecia w sukni.. i wtedy zobacze ;)

mary

Kiedy przymierzałam malasie to panie od razu stwierdziły, że kolczyki z kryształków będą idealne. I srebrne buty ;)
Welon masz ten od malasi?

maadzia28

Pisze ta odpowiedz drugi raz.. cos mi uciekło ..
No wiec, welon Malasia mi sie nie podobal :( Zamowilam inny z identyczna koronka co na jest na terenie. Maja odczepic jedna warstwe ( ta krótką). Welonik ma 3,5 metra długosci.
Zamówiłam "w ciemno" wiec troszkę się stresuję :(

maadzia28

A Ty Mary jaki planujesz welonik??

ze_nitka

Maadzia, masz jaki pomysł jak w dniu ślubu z tym welonem sobie radzić? Tzn jak siadać żeby go nie przysiąść w kościele, jak wsiadać do samochodu i przy tym się nie namocować lub nie narobić zamieszania (np.: w czasie mszy).