Prezent na ślub znajomych

Zaczęty przez Gornika, 22 Lis 2025, 10:12:28

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gornika

Mam zaproszenie na ślub znajomych którzy mają już wszystko - mieszkają razem od pięciu lat i dom mają wyposażony. Nie wiem kompletnie co im kupić żeby to nie był kolejny bezużyteczny prezent. Pomóżcie!

selka

Ludzie którzy już razem mieszkają faktycznie mają większość podstawowych rzeczy ale zawsze można trafić w coś co się przyda. Zastanów się nad rzeczami które się zużywają i trzeba wymieniać - pościel, ręczniki czy właśnie naczynia. Nawet jak mają jakieś talerze to dobra porcelana na święta czy specjalne okazje zawsze się przyda. Możesz kupić elegancki serwis który będą wyciągać jak przyjdą goście albo na rodzinne obiady https://plndesign.pl/design/porcelana-z-dusza-odkryj-unikatowe-kolekcje-ktore-opowiedza-twoja-historie/ . To jest coś innego niż te codzienne naczynia z Ikei które pewnie mają. Porcelana dobrej jakości to też prezent który wygląda na reprezentacyjny więc nie wstyd się z nim pokazać na ślubie. Inną opcją jest coś do doświadczeń - voucher na kolację w dobrej restauracji albo weekend w spa, ale to zależy czy wolisz coś materialnego. Ja osobiście wolę dawać rzeczy bo zostają i są pamiątką. Unikałbym elektroniki bo to jest bardzo osobista decyzja i łatwo nie trafić. Skup się na klasyce która zawsze się przyda.