Otwarcie własnego gabinetu fizjoterapii w domu

Zaczęty przez Deremere, 03 Lis 2025, 09:10:51

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Deremere

Budujemy z mężem dom i w bryle domu zamiast garażu będzie mój gabinet z osobnym wejściem.
Zakres usług to terapia uroginekologiczna ale i ogólna czyli mam na myśli masaże, ćwiczenia, terapia manualna. Będę pracować sama, jeden pacjent będzie przyjmowany w danym czasie.
Proszę o poradę:
🔹jakie pomieszczenia muszą być wyodrębnione oprócz łazienki dla pacjentów? Dzwoniłam do sanepidu i Pani powiedziała, że skoro kinezyterapia to powinna być wyodrębniona sala ćwiczeń i osobna sala na terapię manualną.. co wydaje mi się absurdalne, chodzę po różnych gabinetach Fizjo jako pacjent i generalnie wszędzie jest to jedno pomieszczenie z wydzielonymi strefami.
🔹czy musi być poczekalnia?
🔹czy musi być pomieszczenie gospodarcze czy mogę zastąpić to np szafka ze środkami czystości/mopem itp?
🔸osobny licznik - warto?
Moze
Ktoś chciałby się podzielić zdjęciem swojego gabinetu? Jeśli tak prosze o zostawienie komentarza, odezwę się.
Inne wszelkie rady Milo widziane, dziękuję

Gornika

Wszystko zależy od sanepidu.ja mam adaptacje garażu na gabinet, nie miałam miejsca na poczekalnie i nie miałam takiego wymogu. Ale jak mam klientkę to zamykam drzwi od srodka- tak że nikt nie dostanie sie z zewnatrz. Osobne wejscie bylo wymogiem. Trzymam kciuki.
Aaa osobnego pom. Gospodarczego nie mam, mam szafki pod zlewem i w wc - wystarcza.

Zerknij sobie tutaj https://sklep.meringer.pl/prezenty-i-gadzety Kupisz wyposazenie do gabinetu w dobrej cenie.