AZS po porodzie

Zaczęty przez Nikkolino, 02 Wrz 2025, 10:51:50

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nikkolino

Czy ktoś może zmaga się z pogorszeniem atopowego zapalenia skóry po porodzie? Co Wam najbardziej pomogło?

Gornika

U mnie identycznie — choruję od 7 lat, wszystko zaczęło się po urodzeniu dziecka. Miewałam stany jak u Ciebie, że nie dało się nawet patrzeć w lustro. Kasa szła w błoto na kosmetyki, wszystko testowane metodą prób i błędów. Mnie uczulają szampony i odżywki, prawie każde. Zostałam przy jednym szamponie, odżywki odstawiłam całkowicie, a przed myciem robię olejowanie — to jedyne, co jakoś ratuje włosy.

Na twarz najlepiej działa Bioderma Intensive Eye, ale nakładam ją nie tylko na powieki, tylko na całą twarz. Mega nawilża i chroni. Przed nią stosuję jeszcze koreański żel aloesowy, który świetnie koi. Omega 3 biorę z Eqology, a dodatkowo ekstrakt z pestek grejpfruta. I serio — największy postęp osiągnęłam po prostu obserwując skórę, co jej służy, a co nie.
Cetaphil też kiedyś kochałam, ale po zmianie składu z tym niacynamidem zaczął mnie masakrycznie podrażniać.

A jeśli szukasz czegoś nowego, co delikatnie wycisza skórę, to może zerknij na ten krem: https://atopicin.pl/sklep/krem-regenerujacy-atopicin/ — mam go od niedawna i jestem zaskoczona, jak dobrze łagodzi zaczerwienienia.