Sposoby leczenia tradziku różowatego

Zaczęty przez Deremere, 21 Sie 2025, 13:14:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Deremere

Hej,
Zaczęłam niedawno Acne-Derm na trądzik różowaty i zastanawiam się, czy przy dłuższym stosowaniu daje trwałe efekty? Póki co widzę lekkie wyciszenie, ale nie wiem, czy to coś więcej niż chwilowy efekt. Czy komuś z Was pomógł na dłużej?

Gornika

Ja stosowałam przez dwa miesiące. Zeszły mi krosty, to fakt, ale poza tym niewiele się zmieniło – rumień został, cera nadal była wrażliwa jak wcześniej. Mam wrażenie, że działa bardziej doraźnie niż na dłuższą metę. Po odstawieniu nie było dramatu, ale szału też nie.

W międzyczasie zaczęłam też używać maści na rano z Acnerose – ma delikatne działanie, a przy tym fajnie uspokaja mi twarz przed wyjściem. Nie jest tłusta, szybko się wchłania, a jak mam delikatne zmiany, to nie pogarsza sytuacji. Myślę, że na co dzień bardziej mi pomaga to, niż jakiekolwiek ostre leczenie. Jakbyś chciała sprawdzić, to tutaj jest: https://acnerose.pl/produkt/masc-na-rano/

selka

Stosowałam Acne-Derm, nie był uciążliwy w używaniu, ale u mnie efekt był tylko wtedy, kiedy go używałam. Jak odstawiłam, to od razu zaczęło wracać. Największą różnicę zobaczyłam dopiero wtedy, kiedy leczyłam helicobacter pylori. Miałam wtedy antybiotykoterapię i w tym zestawie był m.in. metronidazol w tabletkach – i właśnie po tej kuracji skóra się uspokoiła jak nigdy.

Teraz nie lecę już żadnymi mocnymi środkami, tylko doraźnie kwas azelainowy, ale ogólnie staram się trzymać dietę i unikać rzeczy, które wcześniej wywoływały u mnie wysypy. U mnie to naprawdę działa bardziej od środka niż z zewnątrz.