Łuszczyca skóry głowy – tylko na głowie, czy też kiedyś na ciele?

Zaczęty przez Gornika, 21 Lip 2025, 10:57:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gornika

Czy u kogoś z Was łuszczyca ogranicza się tylko do skóry głowy? U mnie nie ma żadnych zmian na ciele – tylko głowa, już od kilku lat. Zastanawiam się, czy to może się z czasem rozszerzyć?

Nikkolino

Ja też mam tylko na głowie. Jak byłam dzieckiem, to pojawiały się małe plamki na nogach i brzuchu, ale z wiekiem się wyciszyło. Od lat tylko skóra głowy, zwłaszcza linia włosów i tył. Dermatolog mówiła, że to też zależy od stylu życia i hormonów.

selka

U mnie łuszczyca skóry głowy już 13 lat i też tylko tam – głównie na czubku, trochę przy karku. Przez ten czas różnie bywało, ale najlepiej mi działał zestaw z Psorisel – szampon + emulsja na noc. Od kiedy stosuję regularnie, nie mam łuski ani swędzenia.
Zostawiam link, bo naprawdę warto:
https://gemini.pl/zestaw-verdelove-psorisel-na-luszczyce-skory-glowy-szampon-200-ml-emulsja-200-ml-plyn-150-ml-9083265

Deremere

Mi najbardziej pomagał płyn Dermovate – rzeczywiście działał szybko, ale to lek na receptę. Teraz staram się używać łagodniejszych rzeczy, a przy nawrocie wracam do tego, co zleci dermatolog. I też tylko głowa, choć czasem skóra za uszami zaczyna się łuszczyć. A jesli chodzi o pielęgnację na co dzień, to polecam kosmetyki Psorisel
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login