pilna sprawa dom prozba o pomoc

Zaczęty przez marax, 02 Mar 2008, 18:44:53

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

ja cie monika rozumiem tylko ze nie wszytkie sciany sie da porpzestawiac bo niektore sa nosne :):):) ;D ;D ;D ;D ;D

marax

bo jak sie jakiejs sciany nie chce to zmienia sie cala konstrukcja dachu

sierpniowajulka

A taras nie może być od zachodu jak na jednym z rzutów parteru? Taras najfajniejszy jest jeżeli ma wyjście z salonu, a nie z jakiegoś tam pokoju. :)
W kwestii ogrzewania miałowego pewnie masz rację - nie znam się na tym typie ogrzewania. :) W każdym razie 10.29 m2 na kotłownię wydaje się być rozrzutnością przy całkowitym metrażu domu. Zastanów się nad wydzieleniem z tego pralni (może z dostępem przez wc jeżeli nie przez kuchnię?).
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sierpniowajulka

Monice chodzi o to by obydwie sypialnie od zachodu połączyć i ścianę w sypialni wyrównać do ściany łazienki ( to pomniejszyłoby garderobę)

marax

hmmm sierpniowa julka chodzi tu o to ze na obrazu jaki zamiescilam dom ejst przestwiony tz tam gdzie ten dom ma taras ja po tej stronie bede miec salon (poprostu ktos inaczej sobie projek zaadaptowal) no i jest kwestia jeszcze jedna zaraz to narysuje

Monika

no ja bym to widziała tak - ale czy to wykonalne jest to już nie wiem ;) a jak nie to chyba bym wolała mniejszą sypialnie + drugi pokój niż taki niesymetryczny pokój, bo to się robią i tak dwa pokoje przeważnie - u moich dziadków w pokoju tak było, jak zrobili łazienkę i w końcu kotara wisiała

Monika

hmm... a północ, południe itd. jest gdzie na tym planie - północ u góry jak na mapie? sorry, bo ja się nie znam ;)

sierpniowajulka

Ale, to salon będzie za schodami tam gdzie garaż? Czy może cały projekt trzeba zmirorować?

marax

TAK WYGLADA DZIALKA -JEST DOSC SPECYFICNZA KOLOR ROZOWY TO NASZA DZIALKA KOLOR CZARNY PRZESTRZEN KTOREJ NIE WIDAC PONIEWAZ DZIALKE OKALA NASYP KOLEJOWY WIEC TAM BEDE MIALA WYFOK TYLKO NA NASYP

Monika

hmm... a nie wiesz, które ściany są działowe? ;)

sierpniowajulka

Propozycja Moniki w kwestii sypialni jest dobra. Ja bym tylko garderobę zostawiła z wejściem z hallu, a nie wciągała ją do głównej sypialni, gdyż w głównej sypialni jest wystarczająco miejsca na szafy. A garderoba to bardzo przydaje się do takich spraw jak ręczniki, sprzęt narciarski :P i na wiele dziwnych rzeczy, a nie zawsze na ubrania (obserwacje z domów znajomych, hehe).

marax

Cytat: sierpniowajulka w 02 Mar 2008, 23:42:51
Ale, to salon będzie za schodami tam gdzie garaż? Czy może cały projekt trzeba zmirorować?

TAK SALON MA BYC TAM GDZIE NA ZDJECIACH KTORE ZALACZYLAM (TZ DOM Z ZEWNATRZ WYBUDOWANY PRZEZ KOGOS) W MIEJSCU GDZIE SA DRZWI GARAZOWE JA BEDE MIALA SALON .A GARAZ STAC BEDZIE JAKO OSOBNY BUDYNEK Z PO DRUGIEJ STRONIE DOMU TZ PO WSCHODNIEJ

sierpniowajulka

No, dobra. A gdzie jest dojazd do działki?

Monika

to chyba rzeczywiście najlepiej z przodu taras - najlepszy widok
julka, może masz rację z tymi drzwiami :)

marax

Cytat: Monika w 02 Mar 2008, 23:44:58
hmm... a nie wiesz, które ściany są działowe? ;)

HAHA no nei wiem ale wiem ze krzyzyki to szafu :):):):)
sierpniowa julka ale myslisz zeby wogole burzyc sciane jakakolwiek czy moze zostawic ta sypialnie po lewej stronie taka jaka jest ona ma 16 m

marax

do
Cytat: sierpniowajulka w 02 Mar 2008, 23:46:45
No, dobra. A gdzie jest dojazd do działki?

dojazd zaznaczylam wlasnie na planie

sierpniowajulka

Cytat: maraxela w 02 Mar 2008, 23:46:21
Cytat: sierpniowajulka w 02 Mar 2008, 23:42:51

TAK SALON MA BYC TAM GDZIE NA ZDJECIACH KTORE ZALACZYLAM (TZ DOM Z ZEWNATRZ WYBUDOWANY PRZEZ KOGOS) W MIEJSCU GDZIE SA DRZWI GARAZOWE JA BEDE MIALA SALON .A GARAZ STAC BEDZIE JAKO OSOBNY BUDYNEK Z PO DRUGIEJ STRONIE DOMU TZ PO WSCHODNIEJ
Ty byś tutaj nie krzyczała, babo! ;)
Wiesz, Ty ten projekt znasz na pamięć, a my go pierwszy raz widzimy.... Nadal nie odpowiedziałaś mi na moje pytanie: czy cały plan parteru zostanie odwrócony? O tak:

sierpniowajulka

co do ścian działowych i konstrukcyjnych, to podejrzewam (z grubości tych ścianek na rys.), że wszystkie na piętrze są działowe, a mają jedynie poukrywane w sobie słupki konstrukcyjne.
Maraxela, a dlaczego chciałabyś mieć większą niż 16m2 sypialnię? Ściankę zburzyć można, jeżeli taka duża sypialnia ma uzasadnienie. Czy chciałabyś tam wstawić np. wypoczynkowe meble i zrobić taki mini prywatny salon połączony z sypialnią?

Monika

a ja wrócę do kwestii spiżarni/kotłowni - na pierwszym planie są dwa mniejsze pomieszczenia, na drugim jedno duże - taka duża kotłownia jest potrzebna czy to po prostu 'tak wyszło' ?

sierpniowajulka

A kuchnia i wc nie zamieniają się miejscami i zostają tam gdzie są???

sierpniowajulka

Cytat: Monika w 02 Mar 2008, 23:58:33
a ja wrócę do kwestii spiżarni/kotłowni - na pierwszym planie są dwa mniejsze pomieszczenia, na drugim jedno duże - taka duża kotłownia jest potrzebna czy to po prostu 'tak wyszło' ?
właśnie tego samego się wcześniej czepiałam... że nie warto taką kotłownię robić. :)

Monika

chyba wszystko jest tak jak jest, po prostu ci ze zdjecia domu mieli na odwrót ;)

marax

Cytat: sierpniowajulka w 02 Mar 2008, 23:57:42
co do ścian działowych i konstrukcyjnych, to podejrzewam (z grubości tych ścianek na rys.), że wszystkie na piętrze są działowe, a mają jedynie poukrywane w sobie słupki konstrukcyjne.
Maraxela, a dlaczego chciałabyś mieć większą niż 16m2 sypialnię? Ściankę zburzyć

można, jeżeli taka duża sypialnia ma uzasadnienie. Czy chciałabyś tam wstawić np. wypoczynkowe meble i zrobić taki mini prywatny salon połączony z sypialnią?

no wlasnie nie wiem jak sie mieszka na 22 m przez kilka lat to czlowiek ma zaburzona wizje przestrzeni .:):) nie potrafie sobie tego wyobrazic.wogole to ja bym chciala ten dom jakos optycznie rozszezyc i jzu 3 noc dumam jak