pilna sprawa dom prozba o pomoc

Zaczęty przez marax, 02 Mar 2008, 18:44:53

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sierpniowajulka

Cytat: sierpniowajulka w 04 Mar 2008, 11:12:08
Maya, Ty tutaj wyższą klasę pokazałaś domów. :) Jeszcze Maraxeli się spodobają... :P
Chodziło mi o to, że są to:
- po pierwsze, projekty indywidualne (od trochę droższe do dużo droższe)
- po drugie, są z drogich materiałów. Z dopracowanym detalem - a to kosztuje
- są droższe w utrzymaniu.
Jakby Ci się spodobały za bardzo i byś o takim zaczęła marzyć, to byłyby to BARDZO kosztowne marzenia. :(
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nionczka

Cytat: sierpniowajulka w 02 Mar 2008, 23:45:49
Propozycja Moniki w kwestii sypialni jest dobra. Ja bym tylko garderobę zostawiła z wejściem z hallu, a nie wciągała ją do głównej sypialni, gdyż w głównej sypialni jest wystarczająco miejsca na szafy. A garderoba to bardzo przydaje się do takich spraw jak ręczniki, sprzęt narciarski :P i na wiele dziwnych rzeczy, a nie zawsze na ubrania (obserwacje z domów znajomych, hehe).

U nas w garderobie oprocz ciuchów trzymamy 3 plecaki, 2 walizki, sterte poscieli, reczników, letnie ciuchy zimna, tone butów i torebek, dwie pary rolek, kartony od sprzetu, ktory jest na gwarancji, zgrzewke papieru toaletowego... Nasza garderoba jest w sypialni, ale wolalabym ja miec w jakism korytarzu, bardziej wspolna dla calego mieszkania a nie tylko dla nas w sypilani. Przy malym mieszkaniu nie ma to takiego znaczenia, ale przy domu juz tak. Bo np. majac dzieci czy sluzaca nie musza sie od razu pchac do sypialni, zeby wziac czyste reczniki czy papier toaletowy.

nionczka

Maraxela, ja Ci proponuje (majac na uwadze ograniczone fundusze) po prostu otynkowac i pomalowac na jakis sensowny kolor czytaj kremowy. Kremowy ladnie sie starzeje, nie brudzi za bardzo i nie jest obciachowy. Ten dwukolorowy dom jest troche jak jakas hurtownia z lat 90.  A kiedy bedziesz miala kase zrobisz co bedziesz chciala: oblozysz dechami, kamieniem czy nawet tluczonymi talerzami (prosze nie!!!), zbudujesz ganek, etc, a poki co bedziesz miala swoj wlasny neutralny normalny dom.
Mi sie ten dom nie wydaje az tak wysoki, nie rzuca mi sie w oczy jego wysokosc. Musze chyba przyjrzec sie dokladniej zdjeciom. Moze to dlatego, ze lubie smukle sylwetki???

marax

sierpniowa julka to byl zart  ;D ;chyba nie dodalam usmieszkow .to nie byla krytyka sama przeciez tak swoj dom nazwalam :):) ;D ;D ;D ;D zle mnie zrozumialas

marax

dziewczyny ok znalazlam cos podobnego
http://galeriaprojektow.pl/an_zachary.htm
moze by to cos co jest nad drzwiami przeciagnac troche nad taras jako pergole i cos w tym stylu pomyslec
http://www.twojprojekt.pl/projekty/lawenda

boze moja irytacja siega zenitu

marax

moze tez od scianie gdzie jest wyjscie na taras te okno tarasowe przesunac nieco do naroznika i  zrobicwiekszym a na przyleglej scianie(taj z boku domu) ,ktora jest zaraz za ragiem umiescic kolejne duze okno-wychodzilo by to wszytko na poludnie i rozswietliloby salon

marax

no i jeszcze jedna sprawa zamowilam juz dachowke a teraz mam watpliwosci:( ja chyba jakas szalona jestem ,zamowilam kasztanowa ale teraz juz nie wiem czy bedzie pasowac jakbym chciala kiedys obic jakims drewnem

marax

do wyboru sa jeszcze inne nie wiem czy nie zmienic

zuzia

ja bym wzięla brązową. Lubie polączenie ciemnej dachówki z jasną elewacją na przyklad.

marax

tylko kto to wie jaka bedzie elewacja  8) 8) 8) 8) no nie wiem czy to sie uda odkrecic bo juz jest zamowione

sierpniowajulka

Maraxela, a masz rysunki elewacji? Najlepiej w jpg'u (bo cad to z pewnością nikt Ci nie dał...) - mogłabym spróbować Ci to okno przesunąć, coś dodać i zobaczyłybyśmy, jak to się prezentuje...

marax

Cytat: sierpniowajulka w 05 Mar 2008, 01:03:00
Maraxela, a masz rysunki elewacji? Najlepiej w jpg'u (bo cad to z pewnością nikt Ci nie dał...) - mogłabym spróbować Ci to okno przesunąć, coś dodać i zobaczyłybyśmy, jak to się prezentuje...

nie rozumiem elewacja to co to jest ?? nie mam plytki zadnej do tego,mam tylko link do projektu

marax

usunelam zdjecia tego domu bo nie milam w sumie pozwolenia wlascicielki na publikacje jeszcze by gotowa do sadu mnie podac