Czy to łuszczyca skóry głowy?

Zaczęty przez selka, 29 Mar 2025, 07:16:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

selka

Kochani, moj niemąż zmaga sie z problemem skóry glowy. Trycholog czy dermatolog? Zmiany nasilaja sie same z siebie, nie zauważyłam powiazania z czymkolwiek. Zdj z internetu, ale jego glowa wyglada podobnie...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Deremere

Zwrócić uwagę na fryzjera. Często takie odczyny pojawiają się po strzyżeniu niezdezynfekowana maszynka/ trymerem. Właśnie wtedy objawy mogą się nasilać. Zaobserwować czy pojawia się to na całej skórze głowy czy tylko tam gdzie są strzyżone bez np nakładki. Być może jest to choroba która się zaraził od innego klienta. Trycholog również powinien to sprawdzić, ocenić skore głowy pod kamerą i ewentualnie dostosować leczenie. Jeśli jest to rzeczywiście łuszczyca, rekomendowałabym kosmetyki dedykowane do łuszczycy skóry głowy jak seria Psorisel: https://e-melissa.pl/verdelove-psorisel-zestaw-szampon-na-luszczyce-200-ml-plus-emulsja-do-skory-glowy-200-ml-plus-plyn-do-skory-glowy-z-luszczyca-150-ml

Gornika

Z naturalnych co by to nie bylo na skorze prosze poczytac o olejku z drzewa herbacianego. A od wewnatrz olej z czarnuszki
Kosmetyki Psorisel też są super, nie tylko na łuszczycę ale i na atopowe zapalenie skóry czy inne problemy ze skórą.

Nikkolino

Najbezpieczniej udać się do dermatologa, do wizyty można nacierać np oliwka dla dzieci i używać szamponów na łuszczyce, jak ten poniżej - jeśli to łuszczyca powinno pomóc, sama mam i to u mnie pomaga
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login