wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abkasia

mika jak juz  ty mowisz, ze to dobry wybor, to nie szukam nic innego :jejeje:  nie martw sie juz wkrotce bedziesz i ty wozki wybierac.. :daisy:

mika

Cytat: abkasia w 21 Gru 2008, 20:01:44
mika jak juz  ty mowisz, ze to dobry wybor, to nie szukam nic innego :jejeje:  nie martw sie juz wkrotce bedziesz i ty wozki wybierac.. :daisy:
:blush:
ja to dopiero będę miała problem... tyle mi się podoba  :blush: :blush: :blush: :blush:

abkasia

mojemu mezowi sie stokk podoba, ale ta cena...

aja

ja jestem bardzo zadowolona ze swojego zakupu - co prawda na wertepach jeszcze nie byliśmy bo najwiecej to po mieszkaniu jeździmy  :point_lol: ale jest ok. wózeczek

abkasia

gioseppe

aja bardzo sie ciesze, ze sie sprawdza bo zdaje sie mamy taki sam
albo mi sie juz pokickalo
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

aja

gioseppe

vobi

Cytat: aja w 22 Gru 2008, 11:34:31
ja jestem bardzo zadowolona ze swojego zakupu - co prawda na wertepach jeszcze nie byliśmy bo najwiecej to po mieszkaniu jeździmy  :point_lol: ale jest ok. wózeczek

ja nie calkiem w temacie wozkow  :blush: - aja, nie wychodzilas jeszcze ze Smerfem na spacer? Ja ostatnio zwatpilam jak uslyszalam od tesciowej (pielegniarki....) ze powinnismy mala trzymac w zamknieciu do ... konca 3-go miesiaca  :crazy: Ja pierwszy raz wzielam Hanie na spacer (ok. 45 minut) jak miala 3 tygodnie, a wczesniej pare razy "werandowalam". I teraz juz nie jestem pewna ktora z nas ma nierowno pod sufitem - tesciowa czy ja?

zuzia

vobi
moja koleżanka urodziła w lipcu i po tygodniu bliźniaki szalały na powietrzu. rosną zdrowo wiec chyba....

eva_luna

Cytat: vobi w 22 Gru 2008, 18:43:03
Cytat: aja w 22 Gru 2008, 11:34:31

ja nie calkiem w temacie wozkow  :blush: - aja, nie wychodzilas jeszcze ze Smerfem na spacer? Ja ostatnio zwatpilam jak uslyszalam od tesciowej (pielegniarki....) ze powinnismy mala trzymac w zamknieciu do ... konca 3-go miesiaca  :crazy: Ja pierwszy raz wzielam Hanie na spacer (ok. 45 minut) jak miala 3 tygodnie, a wczesniej pare razy "werandowalam". I teraz juz nie jestem pewna ktora z nas ma nierowno pod sufitem - tesciowa czy ja?

vobi nam, grudniowkom polozna na szkole rodzenia mowila, ze z dzieckiem mozna wyjsc na dwor juz po tygodniu, na 15-20 min. i mowila, zeby odpuscic sobie werandowanie bo sie czlowiek nameczy, naubiera a za chwile trzeba znowu rozbierac.... Toska ma 11 dni i planujemy wyjsc w swieta o ile pogoda sie zmieni, bo na taka zgnilizne z deszczem nie bedziemy jej ciagnac.

nionczka

My idziemy na spacer jutro bo mamy wizyte u poloznej. U nas nikt nic nie mówil, zeby nie wychodzic z dzieckiem na dwór. Wiadomo, ze jak pogoda do kitu to nie bardzo sie chce i nie bardzo ma to sens. Ale jak nie jest zbyt zimno to co za problem.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ishka82

vobi, jak byś się czuła po 3 miesiącach przesiedzianych w domu ??? No właśnie...Twojej teściówce chyba coś się pomerdoliło w głowie :crazy:

gioseppe

Cytat: eva_luna w 22 Gru 2008, 18:57:59
vobi nam, grudniowkom polozna na szkole rodzenia mowila, ze z dzieckiem mozna wyjsc na dwor juz po tygodniu, na 15-20 min. i mowila, zeby odpuscic sobie werandowanie bo sie czlowiek nameczy, naubiera a za chwile trzeba znowu rozbierac.... Toska ma 11 dni i planujemy wyjsc w swieta o ile pogoda sie zmieni, bo na taka zgnilizne z deszczem nie bedziemy jej ciagnac.
nam tez! :)
jesli tylko jest zdrowe

siog

Cytat: nionczka w 22 Gru 2008, 19:53:08
My idziemy na spacer jutro bo mamy wizyte u poloznej. U nas nikt nic nie mówil, zeby nie wychodzic z dzieckiem na dwór. Wiadomo, ze jak pogoda do kitu to nie bardzo sie chce i nie bardzo ma to sens. Ale jak nie jest zbyt zimno to co za problem.

Nionczka gratuluje malucha!!!!!

po 3 mies to tesciowa ma nierowno pod sufitem. Nie wiem tez jaki ma sens werandowanie?

Ja planuje z mala jak bedzie miala 2 mies leciec do Hiszpanii i potem jak 4 mies do Pl na slub przyjaciela. u nas nie ma werandowania i jak z dzieckiem wszystko ok to za kilka dni juz spokojnie mozna isc na spacer.

abkasia

ja uwazam ze trzeba dziecko na dwor wyprowadzac.. wiadomo, ze trzeba przyzwyczajac, werandowac.. ale zeby 3 mies w domu trzymac??? :stupid: :stupid: :stupid:

nionczka

Jak Irene bedzie miala 3 m-ce lecimy do Brukseli, jak bedzie miala 5 moze do Polski, w sierpniu do Kordowy na slub...

vobi

gatka2804

O tych 3 m-cach również dowiedziałam się z jakegoś programu telewizyjnego, pediatra się wypowiadał - ale dotyczyło to wcześniaków:
Chodziło o to, ze przez 3 m-ce dziecko powinno się aklimatyzować z rodzicami, o tym że na spacer nie powinno wychodzić nie było mowy. Tyle że przez ten okres dziecko nie powinno mieć styczności z innymi ludźmi. Przekonywali tam, żeby pierwszych gości zapraszać do domu dopiero jak dziecko skończy 3 m-0ce.

aja

Cytat: eva_luna w 22 Gru 2008, 15:50:38
aja a babel byl juz na dworzu??

nie jeszcze nie byliśmy
choć w szpitalu zalecali tydzień po porodzie
położna dwa albo nawet trzy! ale że jest taka pogoda to raczej nie wyjdziemy prędko! bo u nas gwizdze, wieje, pada deszcz i ogólnie jest jakoś mało sympatycznie!
i mamy chyba zbyt ciepło w mieszkaniu! 23C  :padam:

dragonfly

3 m-ce w domu? przeciez i dziecko i ja chyba bysmy poszalaly.... zreszta mloda jak tylko paszport dostanie to leci do jednej babci do szkocji (pewnie bedzie miala cos ok 2 m-ce) zaraz potem do drugiej babci do Polski, jak bedzie miala 5 m-cy jedziemy na wakacje z nia, a nastepny grudzien - Afryka.... Oczywiscie zakladajac, ze mloda bedzie sie "normalnie" rozwijac....

giga

vobi,do tej pory nie spotkałam się z opinią , że dopiero po 3 mc z dzieckiem wychodzi się na spacer. Dla mnie jest to dziwne  :hmm: :hmm:

vobi

gatka2804, dzieki :beer:, chyba tesciowa ogladala ten program i stad ten pomysl. Teoretycznie Hania jest wczesniakiem... ale jak nam ostatnio uswiadoml okulista, przy jej "parametrach" (waga urodzeniowa, wyksztalcone pluca no i tylko tydzien brakujacy do ciazy donoszonej) on nie za bardzo widzi zasadnosc uznawania jej za wczesniaka. I wtedy sie okazalo, ze faktycznie - choc w szpitalu lekarze i polozne mowil o niej "wczesniak", to - poza wpisem w mojej karcie informacyjnej "porod przedwczesny" - nigdzie w dokumentach nie ma ani slowa ze to wczesniak  :jupi:

anyway - dzieki raz jeszcze wszystkim za opinie - grzane wino/piwo (niepotrzebne skreslic) leje  :beer:

nionczka

Ja zawsze wiedzialam, ze wczesniak to jak wiecej niz 2 tygodnie przed spodziewana data porodu.
Ja sama jestem wczesniakiem i mama nas w domu 3 m-ce nie trzymala. Chociaz urodzilysmy sie na przelomie maja i czerwca.