wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Norka

Dragon, a to ma być twój jedyny wózek?

Pewnie zdania są podzielone, ale koleżanka-sportsmenka ma 3 kołowy i narzeka, że niestabilny, kiepsko pokonuje wyboje mimo pompowanych kół.

dragonfly

Norka, no to bylby moj jedyny wozek za jakies 4-5 m-cy.
Mam teraz mutsy, niby ok, moja przyjaciolka jest swoim zachwycona, ja jakos nie za bardzo, po stokke jakis taki duzy i ciezki mi sie wydaje ;) No i potrzebuje cos do biegania

Norka

Wydaje mi się, że ruchome kółka z przodu są potrzebne głównie do manewrowania w sklepach/restauracjach. Ja sobie chwalę na co dzień, ale np. mój mąż zawsze blokuje, bo lubi jak wózek jest sztywniejszy. Jeśli będziesz głównie biegać z wózkiem to chyba rybka czy blokowane czy nieruchome ;D

dragonfly

Norka lol lol no moj stary juz sie napalil ale niestety u nas nie ma takich pieknych rownych drog ;) Chyba jednak ten SE wezmiemy, bo w internecie mowia, ze najlepszy do tego co nam potrzeba :D

Norka

Fajnie :) Wybór między lepszym a najlepszym, więc koniecznie zdaj relację.

dragonfly

Cytat: Norka w 04 Sty 2015, 15:57:38
Fajnie :) Wybór między lepszym a najlepszym, więc koniecznie zdaj relację.
no to i tak dopiero za kilka miesiecy :) ale dam znac :) no i licze jeszcze na zdanie rudaska, ona ma chyba jogger...

zosia2007

A ruda nie ma prYpadkiem x-landera?

rudasekawf

Cytat: zosia2007 w 04 Sty 2015, 17:14:43A ruda nie ma prYpadkiem x-landera?
Tak, mam x landera x run i jestem absolutnie zachwycona. W xlanderze koło jest nieruchome. Do biegania koło i tak trzeba zablokować (jeśli jest ruchome)

rudasekawf

Biegamy dość sporo, świetnie sprawdza się w terenie i na asfalcie. Bez problemu biegam nawet jeśli są krawężniki itd. Wózek ogólnie lekki (11,4 z tego co pamiętam), do złożenia potrzebne są dwie ręce (w opisie pisze, że jedna, ale wg mnie się nie da lol), z kołami zajmuje dużo miejsca, po ściągnięciu (co jest niezwykle łatwe, jednym kliknięciem, przednie na taki zatrzask) jest nieduży i jechał z nami nawet do Włoch.

rudasekawf

Jest niezwykle stabilny, ma nisko osadzony środek ciężkości, kosz na zakupy nie jest duży, ale spokojnie zrobię zakupy  lol lol Wózek ma hamulec ręczny, przydatny jedynie przy dużych nachyleniach terenu, użyłam kilka razy, nie jest niezbędny.

Moja mama ma wózek z ruchomym przednim kołem i marudziła, że ten nie skręca , trzeba jednak podnieść przednie koło. Mnie to nie przeszkadza,

dragonfly

Cytat: zosia2007 w 04 Sty 2015, 17:14:43
A ruda nie ma prYpadkiem x-landera?
No, chodzilo mi ze jogger ma, nie pamietalam jaki dokladnie :)

Laski, dzieki za opinie, polalam :D

golinda

chętnie sprzedam mojego buzza
to quinny buzz 2009, trójkołowy (tak naprawdę z przodu ma dwa kółka ale bardzo blisko siebie)

dragonfly

Mam wozek :) Heniek potrzebuje jeszcze jakies 2 m-ce zeby zupelnie komfortowo w nim jezdzic. Ale juz widze, ze jest swietny (do tego, co my w tej chwili potrzebujemy).

zosia2007

zosia2007

wypasiony ;)
jak ci młody urósł, ma drugi podbródek ;D

aniak1211

Musze przeprac/odswiezyc wozek i zastanawiam sie do pralki to wszystko wrzucic czy "recznie",nie jest brudny.
To samo mam z fotelikiem:D

aniak1211

Dobra,porozbieram wszystko i do pralki:)

Kasia

ja ostatnio tapicerkę od pipi z deską usztywniająca plecy w pralce pralam :) tylko tak :)