wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

jo_miekka

Powiem Ci tak: dla mnie wózek, to wózek i naprawdę nie czaję bazy z tymi wszystkimi cudami. Mura to czołg, fakt, ale najbardziej mi w niej przeszkadzało, że w mieszkaniu dużo miejsca zajmuje. Poza tym służył do przewozu dziecka i tę funkcję spełniał znakomicie, jak każdy inny wózek.  Ja jestem mało wyrafinowanym użytkownikiem wózków ;)
Tak samo jak wielu innych rzeczy. Zwłaszcza związanych z dziećmi.

salsa

musisz byc bardzo mało wyrafinowanym użytkownikiem - ja miałam okazję wprowadzić go do sklepu i pokonać dwa schodki na bulwarach wiślanych :D masakra, czołg to i tak lekkie określenie :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

jo_miekka

Mogę być również mało wrażliwa.
To ciągle tylko wózek. Nie tańczyłam z nim w balecie to fakt, ale chodziłam z nim i po sklepach, i po lesie, i po bruku, i asfalcie o naprawdę było ok. Zapłaciłam zań trzysta złotych, sprzedałam za pięćset, wozi już trzecie dziecko. Nic mi więcej nie trzeba.

salsa

jasne, każdemu według potrzeb, dlatego mówię, ze ja nie rozumiem zachwytu nad maclarenem bo mam porównanie do czegoś, co było bardzo wygodne i user friendly
ja jednak lubię jak rzecz używana przez tyle czasu codziennie jest wygodna i nie wkurwia mnie na kazdym kroku :)

golinda

Cytat: jo_miekka w 07 Lis 2014, 21:56:54Ja jestem mało wyrafinowanym użytkownikiem wózków ;)
Tak samo jak wielu innych rzeczy. Zwłaszcza związanych z dziećmi.

:highfive:

też jakoś nie czuję bajerowej bazy wózkowej i okołodziecięcej ;)
przy Ninie mnie to ciut kręciło, ale tylko na początku
teraz cieszę się, kiedy wywalam z domu kolejne niemowlęce akcesoria
w kolejne lato pewnie pozbędziemy się całego tej floty - a mamy 4 wózki i one zajmują za dużo miejsca...

salsa

ale tu nie chodzi przecież o nawiazywanie jakiejś szczególnej więzi z wózkiem w celu zapewnienia sobie metafizycznych przeżyć tylko o to, że jak używam tego sprzetu przez np półtora roku prawie dzień w dzień  to nie mam ochoty przy każdym schodku krawezniku dziurze w chodniku albo zakręcie wkurzac się na ten wózek  i mordować ;) i ja rozumiem że nie każdy tak ma i jest mu wszystko jedno - ale mnie akurat nie,  bo wygoda uzywania to dla mnie sprawa ważna :) wszystko jedno  czy chodzi o wózek na półtora roku czy onp rower na 5 lat ;)

golinda

salsa, ale to do mnie? ;)

ja mam na myśli tylko to, że daleko mi do jarania się wyborem wózka - a sporo osób tu tak ma
spoko, pasuje mi to, bo nie musiałam za bardzo się w to angażować. wózek dla bliźniaków wybrała mi konwalia, parasolkę mobka

:daisy: dla nich!

dragonfly

ja sie jaralam bardziej przy Ingrid, teraz mniej, bo i tak bede malo wozka uzywac; za to mam faze na ciuszki, gadzety, torby szukalam chyba z 2 tygodnie lol

magdalinska

co wy wiecie o czołgach :D czołg to ja mam i do tego prehistoryczny ;)

salsa

ja się w sumie też nie jaralam - przy A. nie miałam czasu a do tego bałam się zapeszac ;) wózek też wybrała mi konwalia - miał być wygodny praktyczny i do tego w miarę mi się podobać wizualnie - a no i porządny żeby przeżyć dwójkę dzieci ;)
wyprawkę to w sumie skompletowalam z tego co kupiłam w necie + co dostałam od dziewczyn ;)
teraz wykazuje nieco wieksze zaangażowanie bo mam wiecej czasu ale raczej też bez przesady

a wózek nr dwa mam od zwierza :)

jo_miekka

:point_lol:Nigdy się przy żadnym krawężniku na wózek nie wkurzyłam.

Golinda, cztery wózki? Aaaaaa

ddu

A ja wychwalam mojej bj e. Krawężniki. Kocie lby. Helena za rękę. A bj sam jedzie. Cudo

nionczka

Mnie kręciło wzornictwo wózków, ale uważam, że to trochę wywalanie pieniędzy takie kupowanie super wózków. Podziwiam te z Was, które dobrowolnie zgłębiały szczególy techniczne wózków, które znają całą ofertę dostępną na rynku i jeszcze ją przetestowały. Mnie podobał się Stokke, potem zakochałam się w Quinny Buzzie i go kupiłam,  a potem dokupiłam parasolkę  silver cross fizz kierując się wyłącznie kolorem.
Uważam, że po równym chodniku pojedzie każdy wózek, a na zwałach śniegu większość będzie mieć problem. Nie znaczy to, że nie widzę różnic w standardach. Pytanie ile warto za nie zapłacić.  Ja podobnie jak Golinda nie mogę doczekać się kiedy rzeczy niemowlęce zaczną znikać z mojego domu. Łatwo się je kupuje i z przyjemnością, ale szybko zaczynają po prostu gracić i zalegać. A sprzedać już wcale nie tak łatwo. Ja pewnie będę za bezcen je oddawać.

jo_miekka

Nionczka, racja. Też tak mam. Z przyjemnością pozbywamy się kolejnych gratów. Część oddajemy za darmo nawet. Mnie cieszy, kiedy rzeczy idą dalej.

golinda

Cytat: jo_miekka w 08 Lis 2014, 14:44:20Golinda, cztery wózki? Aaaaaa

quinny buzz po N., jest w domu, w użyciu, parasolka pipi pojedyncza, easywalker i baby jogger - podwójne

ktoś chce PiPi? ZA DARMO! różowa

ddu

Ja się nie wgłębiam. Zaufalam ekspertkom. Mamy mobkę i konwalię. Przy wózku Heleny najważniejsze było, żeby się mieścił so bagażnika corsy. W subaru jest duży bagażnik i wychwalam wielkie koła bj. W Toruniu nie ma równych chodników

mobka

Cytat: ddu w 08 Lis 2014, 14:50:40
A ja wychwalam mojej bj e. Krawężniki. Kocie lby. Helena za rękę. A bj sam jedzie. Cudo
Byłam właśnie ciekawa czym jeżdzisz :D

ddu

zosia2007

no to problem wzkowy mam z głwy - kupiłam cameleona 3 ;D

aniak1211

Cytat: zosia2007 w 10 Lis 2014, 22:28:26
no to problem wzkowy mam z głwy - kupiłam cameleona 3 ;D
Super:)
Jaki kolor???

Cytat: dragonfly w 11 Lis 2014, 00:03:35Troche ci zazdroszczę
Jaki Ty masz?

Angie