wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

aniak1211

Cytat: salsa w 08 Paź 2014, 12:50:05nowego maxi cosi pebble
Wlasnie ogladalam ten fotelik i zastanawialam sie jak z tego testami i bezpieczenstwem.

zosia
na ebay mozna trafic na dobra cene bb,
tez obserwuje i cameleon3 za 400funtow juz mozna "upolowac"
2 jest troche tanszy.
Mam aplikacje na telefonie,ludzie sprzedaja rozne rzeczy,
nowy bb caly czarny byl za 500funtow.

mobka

Zosia, uważam, że nie jest wart pieniędzy, które kosztuje. Miał jedna wielka zaletę, rewelacyjnie się prowadził, bo miał nisko środek ciężkości. Poza tym był mocno przeciętny.
Niewielkim plusem była jeszcze stosunkowo mała rama, ale tam po złożeniu, też co nieco odstawalo i nas wkurzalo. Generalnie słaby był ;)  joolza jakościowo wygląda lepiej, pewnie trochę gorzej się prowadzi, po złożeniu jest większy i cięższy, bo ma grubsza ramę, ale

Dodany tekst: 09 Paź 2014, 21:30:52

Ma i lepszy daszek, regulowany podnóżek w spacerówce, lepszy dostęp do kosza, ogólnie ciekawa go jestem. Jakbym miała trzecie dziecko to brałabym go pod uwagę. Ale obstawiam, że skończyłoby się albo City elitem, albo może nawet City mini. BJ cm to najwyżej notowany z moich wózków chyba, mimo że też  ma sporo wad.

salsa

Mobka, lepiej się prowadzi od BB, lepiej składa i naprawdę jest lekki jak na wózek tej kategorii, rama jest bardzo lekka, ja składałam całą spacerówkę na raz bez rozmontowywania-w jedną reke Wózek, w drugiej niosłam Aleksa i wio po schodach do garażu ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mobka

Salsa, nie podważam, bo nie miałam przyjemności. Bbo prowadził się na 5,  choć do kształtu rączki musiałam się przyzwyczaić.
I jest jeszcze kwestia wzrostu rodziców. To też ma spory wpływ na prowadzenie się wózka.

marax

a dokupiłam budkę letnią i dla mnie to rozwiązuje w tym wózku wszystkie problemy z daszkiem. Budka schodzi niemal do kolan dziecka a w gondoli przykrywa ją całą. NIe ma kompletnie potrzeby uzywania parasolki.

/img]

salsa

Ja własnie testowałam, bo strefa się mocno zachwycała i chciałam sprawdzic to cudo, ja się rozczarowałam i potem mi Konwalia poleciła Joolza, nie słyszałam o nim wcześniej ale to był strał w 10
do BB poza wygladem (wykonczeniem, które jest dla mnie bardzo słabe, a juz budka to skandal) był dla mnie za niski, przez co zle się go prowadziło, poza tym dziecko w kolanach, ten kosz kiepski, potem jak złożyłam Joolza to wiedziałam juz, ze bb tez nie składa się za fajnie :)

naprawdę dla mnie niebo a ziemia i kiedys postawie Konwalii wielkie, gigantyczne wino za to, ze mnie nakierowała na Joolza :) teraz ja często polecam znajomym, większość kupuje i oczywiście bardzo zadowoleni :)

marax

A w tej standardowej budce bb to o co chodzi że mała tak ? uwierzcie mi wiele wózków ma mniejsze. Moja kuzynka kupiła za grubą kasę taki który nawet do konta prostego nie dochodzi i się sam składa do tyłu . Ja dokupiłam tą ze zdjęcia bo nienawidzę szczerze parasolek. Zostawiam małą na tarasie i jestem pewna że żaden komar jej nie ugryzie. Jest jednak duzy problem ze starszymi paniami bo masowo podlatują krzycząc " udusi Pani dziecko ono płacze bo nie ma czym oddychać  :rotfl: :rotfl:

salsa

Marax dla mnie to jest kawał szmatki niechlujnie naciągnięty na stelaż, jakieś przewiewy z boku, ten materiał do kitu, naprawdę powinnaś zobaczyć jak wykończony  i odszyty jest Joolz-szycia i materiały.

marax

Cytat: salsa w 09 Paź 2014, 21:51:49
Marax dla mnie to jest kawał szmatki niechlujnie naciągnięty na stelaż, jakieś przewiewy z boku, ten materiał do kitu, naprawdę powinnaś zobaczyć jak wykończony  i odszyty jest Joolz-szycia i materiały.
wiesz co za cenę jaką dałam za bb to dla mnie jest idealny :) Pewnie jakbym zapłaciła 3500 to miałabym więcej ale. Mi się akurat ten kawełek szmatki podoba bo łatwo się zdejmuje i sru do pralki. W roanie budka była całościowa i nie sposób było jej wyprać w pralce.

salsa

MArax no jasne, zalezy od oczekiwań - ja chciałam porzadny, wygodny wózek, ktory wytrzyma mi dwoje dzieci i jeszcze dobrze się sprzeda - o to mi z nim chodziło :) wazne są dla mnie detale, wykończenie i przede wszystkim wygoda użytkowania :) kupiłam taniej ale nowy, akurat wtedy cięzko było dostac uzywanego Joolza, był mało znany.

marax

Cytat: salsa w 09 Paź 2014, 21:51:49
Marax dla mnie to jest kawał szmatki niechlujnie naciągnięty na stelaż, jakieś przewiewy z boku, ten materiał do kitu, naprawdę powinnaś zobaczyć jak wykończony  i odszyty jest Joolz-szycia i materiały.
a jak ten twoj wozek wygląda co to za model ?
Ja chce jak najszybciej się przesiąść na maclarena xlr

Dodany tekst: 09 Paź 2014, 21:58:59

Cytat: salsa w 09 Paź 2014, 21:57:47
MArax no jasne, zalezy od oczekiwań - ja chciałam porzadny, wygodny wózek, ktory wytrzyma mi dwoje dzieci i jeszcze dobrze się sprzeda - o to mi z nim chodziło :) wazne są dla mnie detale, wykończenie i przede wszystkim wygoda użytkowania :) kupiłam taniej ale nowy, akurat wtedy cięzko było dostac uzywanego Joolza, był mało znany.
A ja wiedziałam że chce jak najszybciej maclarena i nie potrzeba mi mega wypasu dla gondoli. Miło się zaskoczyłam po Romanie :)

salsa

joolz day szary na srebrnej ramie

ostatnie foto to nasz spacer wiosną ze znajomymi, którzy mieli wtedy niemowlaka ;)

Cytat: marax w 09 Paź 2014, 22:57:53Ja chce jak najszybciej się przesiąść na maclarena xlr
ja juz to mam, no szału nie ma, ale do złobka wystarcza ;) jednak nie umywa się do poprzedniego-no ale tamten idzie pod gondolę ;) poza tym A. mi juz wyrasta na długość z podnóżka, on jest jednak wielki

Dodany tekst: 09 Paź 2014, 22:07:28

Cytat: marax w 09 Paź 2014, 22:57:53A ja wiedziałam że chce jak najszybciej maclarena i nie potrzeba mi mega wypasu dla gondoli.
ja na tego maclarena przesiadłam się ze 2 tyg temu dopiero, tak to uzywalismy spacerówki joolzowej i gdyby nie:
1. zbliżajacy się porod
2. długi nogi A.

to bym dalej tamtej używała, jednak jest lepsza ;)

zosia2007

Cytat: salsa w 09 Paź 2014, 23:06:09poza tym A. mi juz wyrasta na długość z podnóżka,
to troche lipna ta spacerówka, jak niespełna dwuletnie dziecko wyrasta

salsa

mogłabym go jeszcze wozić spokojnie na podnóżku wyciągniętym na maksa, ale że tak powiem muszę szykować na drugie dziecko :) niemniej tak-jeździł teraz na maksymalnym, trzecim poziomie
wiec zakładam, ze niedługo by mi wyrósł
ale w maclarenie tez musiałam wyciągnąć ta podkładkę na maksa, bo się nie mieścił na krótszym poziomie, wiec nie wiem ile on w tym pojeździ, ciuchy idą na dwulatka

Dodany tekst: 09 Paź 2014, 22:23:30

Zosia tak było w lipcu na 2 poziomie podnóżka, wiec musiałam wydłużyć

mobka

Zakładam, że z bbo też by wyrósł. Tam podnóżek też się nie reguluje. I siedzisko jest bardzo płytkie, a daszek baaardzo nisko nad głową. To też minusy bbo ;D

salsa

w Joolzu się reguluje - ale Aleks wyciąga te nogi do przodu no i stąd juz lecieliśmy na poziomie 3
nie wiem jak on teraz szybko bedzie się wydłuzał, no ale zakładam ze najdalej do wiosny by wyrósł

mobka

Salsa, myślę, że teraz przystępuje już ze wzrostem.

zosia2007

zafiksowałam się na tych bugaboo i joolz ale znalazłam jeszcze jeden fajny - SOLA 2 Mamas&papas. Jedna z mam tu w sanatorium go ma. Wizualnie bardzo mi sie podoba, jest w miarę lekki, no i dużo tańszy niż poprzednie dwa, zwłaszcza, że weszła nowa kolekcja joolza na rok 2015 i ceny wzrosły o ponad 1000 pln a stare chyba wyprzedali lub wycofali bo już praktycznie nie da się znależć w dawnych cenach

aniak1211

Cytat: zosia2007 w 06 Lis 2014, 16:52:08znalazłam jeszcze jeden fajny - SOLA 2 Mamas&papas.
Tez zmienilam zdanie:D
SOLA2 albo SOLA CITY:)
Popatrz na strone mamas&papas,ostatnio mieli jakies promocje na nie:)
Jak nie ma teraz to poczekaj do swiat;)
http://www.pramworld.co.uk/prams-and-pushchairs/pushchairs-5?brand=49&limit=60

Prawdopodobnie kupie uzywany na kilka miesiacy a pozniej kupie maclarena;)
Na tej stronie znalazlam dobre ceny;)
http://www.pramworld.co.uk/prams-and-pushchairs/pushchairs-5?brand=50&p=2

zosia2007

no własnie ja się waham bo jednak bbo sprzedam za dobrą cenę później a M&P nie bardzo. ale fajne te wózki, podobaja mi się i mają dobre opinie w necie

Angie

zosia fajne i mają ładne kolory. Można je w Polsce kupić ?

zosia2007

tak, na woli jest sklep który je sprzedaje, jak wrócę i do tego czasu nie kupię bbo to tam podjadę :D
właśnie negocjuję cenę bbo ;)

aniak1211

Cytat: zosia2007 w 06 Lis 2014, 20:19:16
no własnie ja się waham bo jednak bbo sprzedam za dobrą cenę później a M&P nie bardzo. ale fajne te wózki, podobaja mi się i mają dobre opinie w necie
Dlatego chce kupic uzywany,ostatnio obserwowalam zestaw z fotelikiem cybex,poszedl za 50 funtow;D
Jakbym miala kupic nowy to juz bb bym wolala-z mysla o sprzedazy;)