wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

ddu

czy korzystałyście ze sklepu Leo?

mobka

zosia2007

powoli zastanawiam się nad zakupem
obecnie jestem na etapie bugaboo cameleon lub joolz day.
oglądałam w sklepie i w sumie bugaboo wypada dla mnie lepiej poza jednym: ma kiepski dostęp do kosza jak jest gondola założona. Mobka, zwierzu, marax jak sobie z tym radziłyście?

za miesiąc będę w uk i być może tam kupię cameleon 3 używkę bo ceny sa dużo tańsze niż w pl więc już musze się decydować

marax

Zależy jak z kosza korzystasz ?
Czy autem robisz zakupy czy też tylko wózkiem.
Ja większość zakupów robie samochodem więc ten koszt na takie małe zakupy nie jest problemem.
Wieszam sobie reklamówkę na hamulcu i w sumie kosz mnie nie denerwuje.

zosia2007

no właśnie podczas spacerów z P robiłam zakupy więc koszyk mocno uzywałam

salsa

Zosia, ja CI joolza polecam, naprawdę byłam/jestem z niego zadowolona niesamowicie, wozek bez wad, powinnam całować konwalie po stopach, ze mi go podopowiedziała :D

teraz mam dla Aleksa spacerówkę maclarena i hmmm no ok, lekka, szybko się skłąda (choc w sumie joolz te miał tez zalety) ale kurdeeee no to jednak nie jest juz to samo, oj nie :D

Joolz juz wyprany czeka na nowego lokatora ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Angie

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: zosia2007 w 07 Paź 2014, 21:02:29ma kiepski dostęp do kosza jak jest gondola założona. Mobka, zwierzu, marax jak sobie z tym radziłyście?
gondole mialam przez cale 4,5 miesiaca, z czego 3 przypadly na styczen-marzec, nie za wiele z tym chodzilam lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mobka

Wzielabym joolza  teraz ;)  albo City elita ;D

salsa

ja wiem, ze na strefie jest wiele zwolenniczecz boogabo, ale dla mnie ten wozek nie wygląda zbyt porządnie - taki  rachityczny, słabe wykończenie, niski, mały , kosz taki prowizoryczny, zle się składa .... spacerówka robi juz lepsze wrazenie. MIałam go kilka razy "w rękach" i naprawdę nie zdecydowałabym się na niego za te pieniądze. Porównywałam te wózki (tzn joolza i boogaboo) zanim zdecydowałam się posłuchac rady Konwalii i jesli o mnie chodzi to B. przegrał z kretesem. Ale to są moje preferencje no i jak juz za coś wiecej płace to chce , żeby to naprawdę było porządne, porządnie wykonane, z dobrych materiałów, skórzana rączka itp

teraz wsadziłam całego joolza do pralki (oczywiscie poza stelażem ;) ) i pięknie się uprał, wyglada jak nówka sztuka, wszystko bez problemu z powrotem zamontowałam, mogłabym spokojnie sprzedać jako mało uzywany ;)

zosia2007

no właśnie nie mam dylemat :D
od zawsze uważałam bugaboo za najbrzydsze wózki a teraz smi się bardzo podobają :D joolz mi się tez bardzo podoba ale chyba nie aż tak,
co do ceny to bbo bym kupiła używkę 3, joolza pewnie nowego bo nie ma ich za dużo używanych

mobka czemu byś wzięła joolza?

salsa

Zosia, coraz wiecej tych joolzów uzywanych mozna kupić, bo ten wozek zaczyna się robic popularny - moja koleżanka kupiła ostatnio czerwonego, cały pełny zestaw łacznie z dodatkami, na alegro :)

zosia2007

aano niby tak, ale ja chcę szarego na srebrnej ramie, no i jak mam płacić 2 tys za używkę to wolę za 2,4 tys kupić nowy
więc jeśli nie znajdę do stycznia używki w dobrej cenie, ani w cześniej nie kupię bbo to w styczniu zamówię nowego joolza, może będąjakies wyprzedaże, bo nowy model wejdzie

salsa

no to poczekaj trochę bo a bede kiedyś sprzedawać mojego szarego na srebrenj ramie lol lol lol

2 i poł tys to bez fotelika jak rozumiem sama gondolka + spacerówka - bez dodatków ? ja kupiłam z fotelikiem maxi cosi, torbą oryginalną i adapterami do fotelika za 2300 - nówki wszystko ale wózek z wystawy był-wtedy sam wozek bez dodatków i bez fotelika chodził na tych wszystkich Tosiach itp po 3 tyś - mocno potaniały jak widze ;)

zosia2007

tak, bez fotelika, ale ja nie chcę maxi cosi, wolę besafe izi go z bazą więc pewnie kupię oddzielnie, no chyba, że znajdzie się jakaś ekstra promocja
na razie jakoś mocno się nie rozglądam, ani nie sledzę cen joolzów bo się na te bbo zafiksowałam :D mam kilka aukcji na ebay w obserwowanych ;)

salsa

u mnie bazy się nie dało w mazdzie, wiec nie brałam takich pod uwagę (nie wiedziałam, ze mazda pojdzie do kasacji :P ) ale tego maxi cosi CF miałam za 300 zł nówkę wiec ja dla mnie było to bardzo OK :D i uzywałam go na stelażu - trzeba zawsze przy wyborze fotelika sprawdzac, czy sa dostępne adaptery do wózka (no chyba, ze ktos nie stosuje tej opcji "fotelik na stelaz" )

zosia2007

besafe pasuje do adapterów maxi cosi więc na stelażu wózka można go posadzić

Kasia

Zosia a popatrz na 3kiwi. Ja tam stokke upolowalam 1000zl tańszego, sam Pan Andrzej ze stokke dziwił sie na te cenę i dopytywał czy to na pewno nie w jakimś większym zestawie kupiwalam, bo cena niemożliwa.  :) oni na stokke raz na jakiś czas robia takie promocje, moze na inne wózki tez robia :knuje: tak raz na jakiś czas wszystkie były w normalnej cenie a jeden w duuuuuuuuzo niższej. Dwa razy udało mi sie zlapac ich na takiej akcji, raz ktos mnie wyprzedził z zakupem, za drugim razem ja kupiłam.
4 kids tez nieraz ma promocje ciekawe.

Mi kiedyś bbo w ogóle sie nie podobał a teraz wersja spacerowa nawet nawet :)
Gondola dalej mnie nie zachwyca ale tez nie wiadomo ile sie z tej gondoli pokorzysta.
Ja przy Michale nie korzystałam prawie wcale.

salsa

ale to ma pasowac do adapterów joolza do maxi cosi, kazdy wózek ma swoje adaptery do wybranych modeli - np dopiero do tego nowego maxi cosi pebble mozna dokupic adaptery pasujące do joolza bo wszesniej takich nie było

Angie

zosia mi sie kiedys tez bugaboo w ogóle nie podobał :D
A teraz gdybym miała mieć dziecko brąłabym go mocno pod uwagę lol lol lol

zosia2007

salsa to te same adaptery
tutaj wykaz niektórych wózków, do których pasuje fotelik besafe

angie no własnie...kobieta zmienną jest, a już w ciąży lol lol lol

salsa

zosia2007

Kasia sprawdzam 4kids i 3 kiwi
4 kids niedawno miało promocję na bbo, ale tylko 400 pln mniej za zestaw więc lipa
nie chcę kupić za więcej niż 2500  (spaerówka+gondola) więc tylko używka zostaje

Kasia

No w tym 3 kiwi to nawet żadna promocja nie była. Tylko JEDEN wózek tak tanio wystawiony :)
Oby sie jakiś w dobrej cenie trafił :thumbup:

marax

Cytat: zosia2007 w 08 Paź 2014, 12:03:03
Kasia sprawdzam 4kids i 3 kiwi
4 kids niedawno miało promocję na bbo, ale tylko 400 pln mniej za zestaw więc lipa
nie chcę kupić za więcej niż 2500  (spaerówka+gondola) więc tylko używka zostaje
w bb moge wymienic tylko 2 wady w roan marita pewnie ponad 10. ja jestem bardzo zadowolona z bb.