wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

jestynka

jak byłam ostatnio w szkolnych klasach o te krzesła takie niskie były :hmm:

w przedszkolu musieliśmy raz w roku wpisywać ile mamy dzieci jakiego wzrostu i jakiej wysokości i ile sztuk jest krzesełek w sali i zdawać raport do sanepidu. W przedszkolach jak prowadziłam teatralne to w jednej sali też  były krzesełka rożnej wysokości. Może szkoły mniej to przestrzegają.

Dodany tekst: 20 Cze 2014, 12:03:37

Cytat: didi_loczek w 20 Cze 2014, 11:52:53
Mnie się jeszcze nie zdarzyło ;). Przecież nie wystają na 100 metrów lol lol.

wiesz ja się potykam o listwy podłogowe ,a tez na 100 metów nie wystają :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Cytat: didi_loczek w 20 Cze 2014, 11:52:53
Mnie się jeszcze nie zdarzyło ;). Przecież nie wystają na 100 metrów lol lol.

no niby tak, ale mój M o zwykłą nogę stołu sobie palucha rozwalił ;)

jestynka

kotabma

ddu

dziewczyny
ja nie mam czasu czytać tego wątku

stef nie bardzo chce już jeździć w wózku. po 2 mój wózek jest już tak wyeksploatowany, że się nim prawie jeździć nie da... nie będę szukać nowej gondoli, tylko bym już spacerówkę kupiła, ale taką, żeby ten mały smyk mógł już niedługo w niej jeździć (planowałam ustawić mój wózek na opcję spacerową, ale prowadzi się strasznie!)
co polecacie?
mclaren i baby jogger pamiętam, tak?
w nich można niemowlaka wozić, takiego leżącego?

chyba trzeba nowy, co?
używane już pewnie mają słabsze kółka?
na te toruńskie kocie łby to wózek powinien być pancerny...
ja teraz właściwie na starym mieście mieszkam, spod samego domu kocie łby i wysokie krawężniki... ale chociaż szerokie pańskie drzwi, nie to , co w bloku ;)

nionczka

Ddu, ja bym w tym momencie kupiła nowy, będziesz z niego długo korzystała. Nie wiem jaki Ci polecić, bo zupełnie się nie znam, ale widzę, że spacerówka, którą kupiliśmy później (parasolka) i używaliśmy jakieś 2 lata jest całkiem zjechana. Nie była to może górna półka, ale jednak.
Na ulicach widuję fajne xlandery chyba xcite. Widać, że radzą sobie w naszym klimacie i na naszych chodnikach.

Kasia

Cytat: ddu w 22 Sie 2014, 16:43:54na te toruńskie kocie łby to wózek powinien być pancerny...
to parasolka, nawet najlepsza, kiepsko zda egzamin :hmm:
szukalabym czegoś na normalnych kółkach, nie tych małych co w parasolkach są.
a dalej nie omogę, bo kompletnie nie wiem jakie spacerówki mają wieksze kółka :D

golinda

ddu, ale koniecznie chcesz parasolkę?
na wyboje one są średnie (i wg mnie baby jogger lepszy niż maclaren)

justynaaaa2

ddu ja bym na twoim miejscu kupiła tego baby jogera co ma mobka :) raczej długo ci jeszcze ma służyć a stef na razie mały, więc zainwestowałabym w coś porządniejszego niż zwykła podręczna parasolka skoro nie masz innej spacerówki :)
i moim zdaniem też fajniejszy niż maclaren

ddu

hm. no niekoniecznie "parasolka".
ja chyba nie do końca znam różnicę między parasolką a sportówką :D

chodzi mi o wózek, kt nie jest gondolą, dziecko coś już może z niego widzieć, jest lekki, mieści się między półkami sklepów, ma duże koła wygodne na kocie łby i wysokie krawężniki.

Kasia

No to moze ten co ma mobka :knuje: on jest i wersji cztetokolowrj chyba (nie wiem co wolisz)
A ten espiro magic, jakie on ma koła? Kilka lat temu na strefie na niego był "szał".

Dodany tekst: 23 Sie 2014, 11:56:31

Ddu, parasolki maja małe kółka, na kocich łbach  nie dadzą rady. I na pewno trzeba kupic nowy wózek, aby miał gwarancje, bo przez dwa lata jeżdżenia po kocich łbach  na pewno cos sie wykołata.

ddu

Czyli sportówka? Jak zwał, tak zwał, wiecie, o co mi chodzi :)

zobaczę, czy w Toruniu jest ten baby joger

magdalinska

espiro magic ma cienkie, małe koła, na równe chodniki jest ok, ale u siebie koło domu, gdzie mamy droge dziurawą + troche kamieni, taka jakby ziemna ;) to jest porazka. Espiro miałam "do miasta na lody", a koło domu to tylko ten nasz stary duzy.
ddu szukaj jakiegos  z pompowanymi kołami, tylko ja na modelach sie nie znam

justynaaaa2

espiro jest spoko ale na codzienne spacery po bruku chyba się nie nada choć ja już nim różne tereny pokonywałam, jedynie w głębokim, suchym piachu jest ciężko
jednak nie nadaje się on moim zdaniem dla kilkumiesięcznego dziecka do codziennego użytku

golinda

Cytat: Kasia w 23 Sie 2014, 12:54:36Ddu, parasolki maja małe kółka,

baby jogger nie ma małych

mobka

Ddu, kupiłaś?
Wez dla Stefa ten co ma konwalia. Może chce odsprzedać, w końcu Daga już duża. Ona ma BJ City Elite. On jest większy, ale ma duże koła, dobrą amortyzcje. City mini radzi sobie na bruku, ale dla malucha słabo amortyzuje.
Jak dla mnie to BJ CE będzie dla Ciebie idealny.

ddu

mobka, dzięki
właśnie tu weszłam, żeby Ciebie zapytać :)

:beer:

piszę do konwalii

aniak1211

Rozgladam sie po malu za wozkami;)
Zastanawiam sie czy kupic uzywany bugaboo czy jakis inny,zwykly, nowy,
w sumie cenowo prawie to samo wyjdzie;)

Na ebay widze rozne modele bugaboo,na jakie zwracac uwage??
cameleon,first,2nd generation,frog,donkey :crazy:

Jakbym miala dzis kupowac to nie wiem czy bym sie nie zdecydowala na ten;)
http://www.ebay.co.uk/itm/Stokke-scoot-in-beige-/321513107405?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item4adbacafcd
Ale za wczesnie jeszcze;)

marax

Ja mam bugaboo cameleon 2 od zwierza. Jestem z wozks baaardzo zadowilona. Jezeli chodzi o minusy to slaba amortyzacja z tymi malymi przednimi kolami. Dokupilam kola terenowe i teraz juz nie mam zadnego ALE.
Dokupilam tez budke letnia i w takim komplecie to dla mnie wozek idealny.
Skladam go w kilka sekund. Zajmuje malo miejsca, jest bardzo lekki. Po wrazeniach z roanem marita ten jest jak porsche :)

aniak1211

marax
Ja glownie bede uzywala z/do szkoly,chodniki sa dosc krzywe ale tragedii nie ma;)
W miescie czy na zakupach jest rowno:)
a cameleon3 to nowszy model?

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: marax w 12 Wrz 2014, 19:14:54Jezeli chodzi o minusy to slaba amortyzacja z tymi malymi przednimi kolami.
a probowalas zmienic poziom amortyzacji w nich? one maja takie biale dekielki i w zaleznosci od tego, jak ustawisz w kolku ono inaczej amortyzuje ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marax

Tak probowalam ale u mnie praktycznie nia ma rownych chodnikow, spaceruje po drogach polnych, parkach. W rynku kocie lby z kostki.

Dodany tekst: 12 Wrz 2014, 19:18:31

Tak nowszy ale praktycznie niczym sie nie roznia.

aniak1211

Cytat: marax w 12 Wrz 2014, 20:10:50Tak nowszy ale praktycznie niczym sie nie roznia.
Pewnie cena:D

aniak1211

Uzywana mozna jeszcze znaleźć,
na nowy nie wydam tyle kasy;)