wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 01 Lis 2013, 22:59:52wypuścili nowego stokke i kurde w końcu zrobili to czego mi brakuje i od początku się dziwiłam czemu tego nie ma - blokada przednich kółek

nie miał blokady?!?
moim skromnym zdaniem temu wózkowi jedyne czego naprawdę nie brakuje to "uroda" ;)
cała reszta potraktowana po macoszemu
wedle zasady piękna kobieta może być głupia ;)

justynaaaa2

No nie ma właśnie i w sumie na co dzień i tak bym z tego nie korzystała, ale kilka razy gdzieś w lesie by się przydało :)
Golinda ja w sumie na ten moment nie widzę wad tego wózka :hmm: nie sądzę żeby A.było niewygodnie, żeby mu przeszkadzał brak amortyzacji, bo jak śpi to się nie budzi nieważne po jakim podłożu się idzie, no nie wiem zobaczymy jak zimą da radę, w tej chwili nie wyobrażam sobie mieć innego wózka i każdy który teraz czasem prowadzę wydaje mi się wielki, krowiasty i niewygodny ;)

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 02 Lis 2013, 09:06:55każdy który teraz czasem prowadzę wydaje mi się wielki, krowiasty i niewygodny

wpadnij do mnie lol każda największa emmaljunga wyda ci się zgrabna i lekka :D

abkasia

Eee moj jest maly lekki i podobno brzydki :D

Dodany tekst: 02 Lis 2013, 10:21:59

Eee moj jest maly lekki i podobno brzydki :D

golinda

stara, zaj... sz się na tych małych kółeczkach

marax

Mi sie bardzo dobrze jezdzilo maclarenem spacerówka.
Ja nie jestem wersja spacerowa.
Wzielam sie z nudów za wózki chyba z deka wcześnie.
Znajoma niedlugo rodzi i szuka.
Byla zdecydowana na Roan Marita lol lol
ja to bym częściej korzystała z wersji fotelik samochodowy + stelaż.
Nie lubie spacerów i w sumie to rzadko chodziłam.
Zdecydiwanie ma był duzo mniejszy niż Roan Marita.

golinda

ja teraz spacer z wózkiem traktuję jak fitness, idę bardzo szybkim krokiem, przez godzinę
czuję się po tym super
i ta godzina działa mi też dobrze na psychikę. idę, planuję, obmyślam, nikt mi nie jęczy nad uchem ani nie gada ;)

aniak1211

Cytat: marax w 26 Gru 2013, 12:50:03Wzielam sie z nudów za wózki chyba z deka wcześnie.
Moja znajoma byla w 8 tyg. i juz mial kupiony wozek :D

Mozecie polecic wozek na drogi bez asfaltu???

golinda

aniak, duże pompowane koła, dobra amortyzacja

rudasekawf

Ja też będę musiała kupić wózek spacerowy, jakiś malutki i leciutki, żeby w samochodzie mało miejsca zajmował, jak będziemy jechać do Bibione w wakacje.

golinda

Cytat: rudasekawf w 26 Gru 2013, 13:30:27
Ja też będę musiała kupić wózek spacerowy, jakiś malutki i leciutki, żeby w samochodzie mało miejsca zajmował, jak będziemy jechać do Bibione w wakacje.

tylko nie Pipi!

marax

Golinda duze pompowane koła już przerabialiśmy :)

Dodany tekst: 26 Gru 2013, 14:02:17

Ja latałam z maclarenem i nie było żadnych problemów. Z wózkiem podchodzisz az do płyty lotniskowej więc jego wymiary nie mają za dużego znaczenia.

golinda

Cytat: marax w 26 Gru 2013, 14:00:24Golinda duze pompowane koła już przerabialiśmy Smiley

ale ja mówię o porządnych wózkach ;)
musi być lekki, mieć pompowane koła, być zwrotny

wiesz jak super prowadzi się ten mój bliźniaczy? o wiele lepiej niż quinny buzz, który w sumie jest bardzo porządnym wózkiem, ale chyba jednak klasa niżej

marax

Cytat: golinda w 26 Gru 2013, 15:22:45
ale ja mówię o porządnych wózkach ;)
musi być lekki, mieć pompowane koła, być zwrotny

wiesz jak super prowadzi się ten mój bliźniaczy? o wiele lepiej niż quinny buzz, który w sumie jest bardzo porządnym wózkiem, ale chyba jednak klasa niżej
jaki wozek masz na myśli ?
ja mam mały bagażnik i zaprawdę nie mam zamiaru mocować się z wózkiem. Chce jak najszybciej kupic maclarane XLR takiego jak miałam a ten gleboki ma byc przejsciowy= nie chce wydawać mase kasy. MOge wydac ale jak bede mogła odsprzedać.

golinda

no to musisz kupić wózek lekki. zwrotny i z pompowanymi kółkami. wiem, że się powtarzam ;)
bardzo łatwy w obsłudze był buzz, ale bez przedniego terenowego kółka (dopłata ponad 200zł) dosyć mocno telepie

marax

http://allegro.pl/wyprzedaz-spacerowka-quinny-buzz-4-kola-i3810472042.html
takie cos tak ? ta spacerówka mi srednio pasuje ale moze szybko udaloby sie przesiąść na maclarena.
Musze miec wozek ktory ktos kupi nie chce z tym zostać.

golinda

spacerówka kubełkowa jest super
dzieci o wiele lepiej w tym zasypiają, szybko można przesadzić, bo dziecko nie musi samo siedzieć
do normalnej spacerówki nie wsadzisz dziecka, które nie umie samo się utrzymać w pozycji siedzącej

kiedy Ty rodzisz? bo może mój mogłabym Ci odsprzedać (ale chyba jeszcze będę używać :hmm:)

marax

Cytat: golinda w 26 Gru 2013, 16:22:41
spacerówka kubełkowa jest super
dzieci o wiele lepiej w tym zasypiają, szybko można przesadzić, bo dziecko nie musi samo siedzieć
do normalnej spacerówki nie wsadzisz dziecka, które nie umie samo się utrzymać w pozycji siedzącej

kiedy Ty rodzisz? bo może mój mogłabym Ci odsprzedać (ale chyba jeszcze będę używać :hmm:)
6 sierpnia :) Ninka w wózku jeszcze jeździ ?

rudasekawf

Miałyście do czynienia z takimi wózkami?

http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-spacerowy-bob-sport-utility-stroller-20132014-gratis-kurier-p-17187.html

Wolałabym kupić jeden wózek do biegania i spacerowy, niż dwa- wiadomo :) ale nie wiem, na ile to się sprawdza.

golinda

Cytat: marax w 26 Gru 2013, 16:24:26Ninka w wózku jeszcze jeździ ?

Ninka? :D nieeee :D

zapomniałaś, że mam dwójkę nowych? w domu używam tego wózka i spacerowego po N.
czasem na spacer wyprowadzam tylko jedno, bo np. drugie ma kaszel (ale to rzadko, używam go głównie w domu)
one będą miały rok, więc wózek jeszcze będzie w użyciu

marax

a ktory ty masz ten buzz z jednym kolkiem na przodzie czy dwoma ?

golinda

każdy buzz ma z przodu dwa kółka, tylko jeden ma oddalone od siebie tak jak tylne (klasycznie), a drugi tuż obok siebie - i ja mam ten drugi
taki:
http://www.quinny.com/ie-en/strollers-pushchair/buzz/

marax

a to kolo pompowane przednie ( opcja dokupienia) to takie jak te tylne czy też takie 2 małe?

golinda

2 małe ale to jest ok. Dzięki temu wózek jest bardziej zwrotny. możesz ustawić że skrecają albo zablokować