wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

a znacie wózki navingtona ?? bo mi znajoma bardzo zachwala, kupili go dla syna urodzonego w styczniu tego roku i dalej jest OK

Adrianna ja sie podobnie zastanawiam jak i Ty, dla mnie wózek to wózek, ja wiem czy to taki piękny przedmiot pożądania  :knuje: ?? - nie chciałabym wywalić za duzo kasy, chciałabym zeby był funkcjonalny - na lansie jakos mi nie zależy

w ogole się za ten wozek zabrać nie mogę :D :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mika

Salsa chyba feeling miala navigtona dla Matyldy.

salsa

ja musze wreszcie załozyć moj wątek informacyjny :D moze w poniedziałek to zrobie i bede liczyć na waszą pomoc :)

errata

Cytat: salsa w 25 Lis 2012, 13:55:00a znacie wózki navingtona ?? bo mi znajoma bardzo zachwala, kupili go dla syna urodzonego w styczniu tego roku i dalej jest OK

feeling chyba ma ;D

Ja się zastanawiałam, ale nigdzie na żywo wtedy nie mogła zobaczyć.

Ja kupiłam teutonie, która najtańsza nie jest, ale zaraz będzie 2 lata użytkowana i jestem zachwycona nadal. W zeszły weekend pożyczali go na 2 dni znajomi, bo jechali do Zakopanego i ich wózek im się do samochodu nie mieści ;D muszą go praktycznie całego rozkręcić, a nie jest to tak proste i na zasadzie "klik" jak w teutoni ;D Po powrocie sami stwierdzili, że różnica jest kolosalna, że ich wózek sam w sobie jest ciężki i nawet po prostym jest ciężko go prowadzić, nie da się ich wózka prowadzić jedną ręką itd.
Jak nie potrafili zrozumieć, dlaczego tyle postanowiliśmy dać za wózek tak po tych 2 dniach już wszystko wiedzieli ;D I jakby mieli kasę to by nawet go odkupili od nas :D

salsa

errata no własnie ja bym chciała pogodzić rozsądną cenę z funkcjonalnością - dizajn ma tu dużo mniejsze znaczenie - chyba testowanie w sklepie mnie nie ominie .... :/

jakoś mnie ten temat wózkowy nie kreci, chciałabym zeby ktos wybrał za mnie, zebym nie musiała się tym zajmować ale zebym była zadowolona :D :D takie rzeczy to tylko w erze :P

konwalia

tak miałam spacerowkę i never ever

Dodany tekst: nie, 25 lis 2012, 14:17:22

Cytat: salsa w 25 Lis 2012, 14:12:43ja bym chciała pogodzić rozsądną cenę z funkcjonalnością
to kup bbo od zwierzaka ;)

Dodany tekst: 25 Lis 2012, 14:20:37

salsa testowanie w sklepie a użytkowanie to dwie różne rzeczy

salsa

Cytat: konwalia w 25 Lis 2012, 14:16:19salsa testowanie w sklepie a użytkowanie to dwie różne rzeczy
no ale poza pytaniem znajomych i strefy oraz testowaniem w sklepie nie mam za bardzo jak się dowiedzieć czy dany wózek bedzie potencjalnie udanym zakupem, co nie ;) nie mam w sobie az tyle zacięcia do tematu zeby sie umawiac na spacery z posiadaczkami wszelkich marek wózkowych w celu testowania :)

Cytat: konwalia w 25 Lis 2012, 14:16:19to kup bbo od zwierzaka wink
ktos mi mowił, ze to niski wózek i jako wysoka osoba się z nim męczył, a że my do niskich osob nie należymy to wolałabym cos dostosowanego do naszego wzrostu

konwalia

Cytat: salsa w 25 Lis 2012, 14:24:35no ale poza pytaniem znajomych i strefy oraz testowaniem w sklepie nie mam za bardzo jak się dowiedzieć czy dany wózek bedzie udanym zakupem, co nie wink nie mam w sobie az tyle zacięcia do tematu zeby sie umawiac na spacery z posiadaczkami wszelkich marek wózkowych w celu testowania Smiley
nie no wiem, bardziej chodzi mi o to, ze mimo czytania opinie i pzretestowania możesz potem mieć zupełnie inne zdanie

co do wysokości bbo, to zapytaj mignon, jej mąż jest wysoki, ale np jestem w stanie zrozumieć, bo dla mnie wysoko gondola była jednym z warunków

ja wiem, ze jestem nudna z tym moim zachwytem :D, ale ba bym ci poleciła baby jogerra city elite

Dodany tekst: 25 Lis 2012, 14:27:39

Cytat: salsa w 25 Lis 2012, 14:24:35ze to niski wózek
gondola jest nisko, rączkę ustawisz jak chcesz(w tańszej wersji frog już nie, ale w camie tak)

salsa

Cytat: konwalia w 25 Lis 2012, 14:27:01nie no wiem, bardziej chodzi mi o to, ze mimo czytania opinie i pzretestowania możesz potem mieć zupełnie inne zdanie
a tak, to wiadomo, ze wszystko wyjdzie w praniu - ale trzeba jakoś zminimalizować to ryzyko, zawsze to jakas forma "sprawdzenia" ;)

adrianna79

Cytat: salsa w 25 Lis 2012, 14:12:43
errata no własnie ja bym chciała pogodzić rozsądną cenę z funkcjonalnością - dizajn ma tu dużo mniejsze znaczenie - chyba testowanie w sklepie mnie nie ominie .... :/

jakoś mnie ten temat wózkowy nie kreci, chciałabym zeby ktos wybrał za mnie, zebym nie musiała się tym zajmować ale zebym była zadowolona :D :D takie rzeczy to tylko w erze :P

u mnie jest tak samo. cos nie mam zapedu do wyboru wozka... tez chcialabym miec kogos kto te wszystkie rzeczy za mnie wybierze.

celem mojego postu bylo dowiedzenie sie czy te wszystkie drogie wozki sa tego warte. nie zamierzam nikomu zagladac do portfela. mialam nadzieje ze osoby ktore sie wypowiedza napisza wlasnie na temat zalet takich wozkow, jak latwosc prowadzenie, lekkosc takiego wozka etc. zwrocilam sie do dziewczyn ktore wlasnie maja doswiadczenie z nimi.

jezeli chodzi o moj idealny wozek, to potrzebuje cos do czego moge doczepic nosidelko do samochodu, bo mieszkajac na prowincji miasta bede musiala wpierw zapakowac dzieciaka do samochodu a dopiero pozniej doczepic do wozka.

dookola mnie mamy proste chodniki i tak sie fajnie zlozylo ze wlasciwie sa chodniki :). najwazniejsze dla mnie jest jednak to zeby ten wozek nie byl ciezki gdyz mam problem z kregoslupem i nie moge nosic niczego ciezkiego. potrzebuje tez takiego co bedzie mozna zlocyc z latwoscia i zapakowac do bagaznika samochodu ktory nie jest terenowym.

mobka

Salsa, mojego bbo uzytkowal siatkarz i jego żona, tez ponad 180cm na pewno.  Ale powiem Wam, że na razie mnie jakoś szalenie nie zachwycił. Ale ja miałam teutonie wcześniej, która też do końca mnie nie zadowalala, a Errata wciąż chwali.
Szwagierka kupiła mutsy Evo i na razie zadowolona, ale tylko z gondoli na razie korzystała.

Angie

I jeszcze jedno. Na drogim wózku raczej się nie straci ;D Ja swój używałam ponad 1,5 roku i jego użytkowanie kosztowało mnie też jakieś 900 zł.
Sprzedałam przez allegro i również dostałam maila, że wysłałam nowej właścicielce nowy wózek.

cumberland

ja jestem bardzo zadowolona z mutsy 4ridera,
spełnił w praktyce wszystkie moje oczekiwania i jeszcze do tego zaspokoił potrzebę lekkiego lansu :D

aaaa i jako, że F. jest drobny, to na bank go zimą jeszcze w gondoli potrzymam, a w sumie bałam się głównie tego, że nie jest największa i że szybko trzeba będzie przesadzać

abkasia

ja mam 170 nie odczuwam, ze bb jest dla mnie za niski...
choc nie pzrecze, ze wysokie wozki sa ladne i funkcjonalne.. ale to jest cos za cos. ;D

ja moge porownac ze speedim.. i jest baz porownnia.. jest bardzo lekki, bardzo zwrotny, skladanie bwrdzo owygodne,

ale on wazy 9 kg.. a speedi 15..
roznica ogromna...

errata

Cytat: mobka w 25 Lis 2012, 14:35:39
Salsa, mojego bbo uzytkowal siatkarz i jego żona, tez ponad 180cm na pewno.  Ale powiem Wam, że na razie mnie jakoś szalenie nie zachwycił. Ale ja miałam teutonie wcześniej, która też do końca mnie nie zadowalala, a Errata wciąż chwali.
Szwagierka kupiła mutsy Evo i na razie zadowolona, ale tylko z gondoli na razie korzystała.

ja myślę, że duże znaczenie ma tutaj gdzie się dany wózek użytkuje ;D
Ja bardzo mało jeżdżę po chodnikach, bo u mnie na wsi ich nie ma ;D mam boczne drogi asfaltowe równe jak stół :) Do miasta jak jechałam to albo do galerii, a tam wiadomo równiutko albo do parku, po samym mieście rzadko jeździłam. Ale za to mam nieraz pod górkę i faktycznie lekko się prowadzi w porównaniu do jakiegoś wózka znajomych. Za to wózek znajomych mam ogromne koła (chyba pompowane) co dodatkowo obciąża wózek. Takie koła fajne na jakiś dziki teren, ale dla mnie to zupełny zbytek za cenę ciężaru, bo przez 20 miesięcy użytkowania tylko raz bym to wykorzystała, więc bez sensu ;D Zimą po śniegu Teutoni spokojnie dawała radę, a jak było już na prawdę dużo śniegu to korzystaliśmy z sanek.
Nie potrzebowałam lekkiego wózka, bo do domu mam dosłownie dwa schody, więc to żaden problem, jednak już pakowanie do samochodu nie brałam pod uwagę, a z ciężkim wózkiem było by mi ciężko.

W teutonii niby mała gondola, ale Ania spokojnie jeździła w niej do 8 m-ca, a spokojnie mogła by jeszcze dłużej, a była raczej standardowym dzieckiem.

No myślę, że bb spełniło by moje wszystkie oczekiwania względem wózka, ale teutonii też większość spełnia, więc ceną i wyglądem wygrywa nadal u mnie ;D

wrobelek0403

Cytat: salsa w 25 Lis 2012, 14:24:35ktos mi mowił, ze to niski wózek i jako wysoka osoba się z nim męczył, a że my do niskich osob nie należymy to wolałabym cos dostosowanego do naszego wzrostu

zapytaj mignon czy jej mąz sie meczy :D jest sporo wyzszy do G :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

ja mowie, co inni użytkownicy mówili - ja się przecież na tych wózkach nie znam :D :D

errata

Cytat: salsa w 25 Lis 2012, 21:44:57
ja mowie, co inni użytkownicy mówili - ja się przecież na tych wózkach nie znam :D :D

bo bb faktycznie ma dość nisko gondole i też mnie to zastanawia ;D

salsa

doda, rodzice koniecznie chca kupic, mamy podac tylko model, wiem, ze kupią co powiem, ale ja nie chce zeby wywalali nie wiem ile kasy, to nie o to chodzi :)

errata

Cytat: doda w 25 Lis 2012, 22:15:06
a jaka cena jest dla Ciebie do zaakceptowania?

ostatnio moi rodzice kupowali mojej siostrze wozek dla jej drugiego synka , kupili wlasnie mutsy transportera, fotelik i dodatki i wydali lacznie okolo 2 500 zl. nie wiem, czy podrozalo, czy moze kupili cos wiecej, czego my nie mielismy

mógł podrożeć, bo i Vat się zmieniał.

salsa

no mysle ze więcej jak 3 tys to juz za duzo, choc 3 tys za wózek to i tak dla mnie jakis kosmos, ja nie wiedziałam ze to takie drogie, zanim zaczęłam cokolwiek orientować się w temacie myslałam ze wózek kosztuje max 1500 zł lol lol

ej, dobra załoze wątek wózkowy jakiego mi trzeba i bede prosić o porady :)

Kasia

Salsa w tym pytaj, po co kolejny wątek wozkowy?

salsa

ja sobie roweru za tyle nie kupiłam a przeciez to wydatek na nieco dłuzej :P

Angie

salsa ale nie musisz wydawać 3 tyś. Są wózki za 1 tyś., można kupić używany ;D
Fotelik wzięłabym dobry. Dla bezpieczeństwa.