wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

rubin04

P. jak sie wypiął na wózek w okolicahc 2 r.z. to już raczej bezpowrotnie.
Mila teraz uzywa maclarena a P. na nogach biega.

Marchewka, no ja polecam maclarena - bo posiadziłąm w nim P. i jets ok - nic nie skrzypi i łatwo się pcha. P. wazy jakies 14,5 kg.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

nionczka

Wózek po 2 roku życia się jeszcze przydaje. My chodziliśmy na bardzo długie spacery, po kilka godzin na mieście, w komunikacji miejskiej, etc. Dziecko może się zmęczyć, usnąć. Poza tym przydaje się kiedy leje albo pada śnieg. Mówię cały czas o osobach, które nie poruszają się samochodem. Gdybym jeździła samochodem na pewno bym z wózka w wieku 2,5 nie korzystała.
Był taki moment, że wózek był dla nas, prowadziliśmy go na pusto w dwie strony. Więc przestaliśmy korzystać. Różne są dzieci i różne style życia. moja chodziła do przedszkola na 9, może gdyby była zostawiana tam o 7 rano, budzona o 6, wszystko wyglądałoby inaczej.
Ale i tak uważam, że niezależnie od wszystkiego, w pewnym wieku nie warto kupowac nowych drogich wózków.

aniak1211

Cytat: nionczka w 12 Sie 2012, 22:18:51Poza tym przydaje się kiedy leje albo pada śnieg. Mówię cały czas o osobach, które nie poruszają się samochodem.
Tu sie zgadzam w 100% :)
jak przez 6 tyg. lalo non stop a mala odprowadzalam do przedszkola to wozek z folia byl idealny:)
Nie mam auta by ja odwozic a na piechote mamy jakies 15 min. drogi.

marcheewka

Cytat: vobi w 10 Sie 2012, 19:49:16
marcheewka a myslisz ze jest sens kupowac teraz nowy wozek? Ola ma prawie 2 lata, to juz chyba dlugo w wozku jezdzic nie bedzie :hmm:

Dodany tekst: 10 Sie 2012, 17:56:37

chociaz... widze ze i dla 3-latkow jeszcze kupuja wozki
http://forum.gazeta.pl/forum/w,101614,137504384,137559696,Re_parasolka_dla_2_5_latki.html

no wiem, teraz prawie nie jeździ, ale czasem jest potrzebny np. na wakacjach ,albo na dłuższy spacer

Dodany tekst: 13 Sie 2012, 07:54:29

Cytat: nionczka w 10 Sie 2012, 20:04:59
matko, to prawie Inkageo się załapuje!

Dodany tekst: 10 Sie 2012, 18:05:48
podokręcać co się da, naoliwić i nie kupować nowego.

Dodany tekst: 10 Sie 2012, 19:07:03

Poza tym teraz waga zacznie się normować. Teraz Ola będzie się raczej wyciągać.

hmm, M spróbuje go nasmarować, boje sie troche, ze rozleci sie na urlopie ;)
Mam nadzieję, ze bedzie sie wyciagać... ale w sumie ona jest już taka wysoka, ze dają jej 3 lata ;)

Dodany tekst: 13 Sie 2012, 08:58:48

Cytat: nionczka w 12 Sie 2012, 21:18:51
Wózek po 2 roku życia się jeszcze przydaje. My chodziliśmy na bardzo długie spacery, po kilka godzin na mieście, w komunikacji miejskiej, etc. Dziecko może się zmęczyć, usnąć. Poza tym przydaje się kiedy leje albo pada śnieg. Mówię cały czas o osobach, które nie poruszają się samochodem. Gdybym jeździła samochodem na pewno bym z wózka w wieku 2,5 nie korzystała.
Był taki moment, że wózek był dla nas, prowadziliśmy go na pusto w dwie strony. Więc przestaliśmy korzystać. Różne są dzieci i różne style życia. moja chodziła do przedszkola na 9, może gdyby była zostawiana tam o 7 rano, budzona o 6, wszystko wyglądałoby inaczej.
Ale i tak uważam, że niezależnie od wszystkiego, w pewnym wieku nie warto kupowac nowych drogich wózków.

zgadzam się! jak spacerujemy, zwiedzamy i jesteśmy kilka godzin na nogach, to Ola w wozku sobie pośpi ;)
Poza tym po fazie biegania teraz jak zabieram wózek to od razu sie do niego gramili i jedzie, potem wychodzi i znow wchodzi i tak na zmianę.

Kasia

Cytat: rubin04 w 11 Sie 2012, 12:37:04P. wazy jakies 14,5 kg.
Wow to chyba nie kenia wyszczuplal, Michał waży ponad 16kg

Dodany tekst: 15 Sie 2012, 21:03:18

Cytat: marcheewka w 13 Sie 2012, 09:53:07hmm, M spróbuje go nasmarować, boje sie troche, ze rozleci sie na urlopie
Najlepiej jakby rozlecial sie w samolocie w drodze powrotnej lol mialabyc za free nowy wózek :)

marcheewka

Cytat: Kasia w 15 Sie 2012, 21:00:49
Wow to chyba nie kenia wyszczuplal, Michał waży ponad 16kg

Dodany tekst: 15 Sie 2012, 21:03:18
Najlepiej jakby rozlecial sie w samolocie w drodze powrotnej lol mialabyc za free nowy wózek :)

lepiej nieeee, bo nie lecimy samolotem :point_lol:

zosia2007

Cytat: konwalia w 16 Sie 2012, 09:27:33plus elita składanie jedną ręką i "wymarzenie"
to chyba masz odpowiedz ;)

konwalia

marchewka ja jeżdzę dużo, dla mnie prowadzenie parasolki to porażka, na długim spacerze nad morzem/jeziorem, w lesie nawet za rok nie wierzę, ze wytrzyma pieszo, a ja nie daję rady jej nosić

Dodany tekst: 16 Sie 2012, 09:33:55

poza tym mam wózek za 750zł i się tylko z nim pierdolę serwisując, więc już nie wierzę w takie tanie wózki(cena wyjściowa nippera to normalnie 1300)
wolę droższy i używac bez problemu a potem sprzedać

marcheewka

Cytat: konwalia w 16 Sie 2012, 09:21:06
marchewka ja jeżdzę dużo, dla mnie prowadzenie parasolki to porażka, na długim spacerze nad morzem/jeziorem, w lesie nawet za rok nie wierzę, ze wytrzyma pieszo, a ja nie daję rady jej nosić

ok, ok tylko dla mnie 1700 zł za wózek to zdecydowanie za dużo, szczególnie dla dziecka, które juz samo chodzi.
Oczywiście dzieci są różne, moje akurat teraz wcale nie jeździ, bardzo dużo chodzi. Z M to naprawde kilometry, bo on jej raczej nie nosi, wczoraj dziecko po spacerze padło na dywanie i nie chciało sie podniesć ( ale oczywiscie buzia uśmiechnieta od ucha do ucha).
Ja ją czasem noszę, a ona również do lekkich nie należy - ma prawie 15 kg!! Tylko, ze na Olę działa, ze mamę boli kolano i trzeba iść na nózkach ;)

Dodany tekst: 16 Sie 2012, 09:36:19

Cytat: konwalia w 16 Sie 2012, 09:21:06

Dodany tekst: 16 Sie 2012, 09:33:55

poza tym mam wózek za 750zł i się tylko z nim pierdolę serwisując, więc już nie wierzę w takie tanie wózki(cena wyjściowa nippera to normalnie 1300)
wolę droższy i używac bez problemu a potem sprzedać

no chyba ze...
ja mam wózek za 280 zł ( tyle, ze parasolke), używany swego czasu dosć intensywnie, jak sie rozleci, to nie będzie mi żal.

konwalia

marchewka ja tez mam parasolkę, ale jeździ w aucie, bo neinawidzę, jest podwiezdupka

transportera chciałam zostawic u niani, a dla siebie miec cos wygodnego

marcheewka

Cytat: konwalia w 16 Sie 2012, 09:42:41
marchewka ja tez mam parasolkę, ale jeździ w aucie, bo neinawidzę, jest podwiezdupka

transportera chciałam zostawic u niani, a dla siebie miec cos wygodnego

rozumiem, każdy ma to co lubi.
Ja dużo osób widuje z dużymi wózkami. Być może, gdyby nasz wózek był obszerniejszy, lżejszy to sama bym nim jeździła. Niestety, ze spacerówki Ola szybko wyrosła.

abkasia

Ale daga ma ttoche ponad rok.. Spokojnie pojezdzi jeszcze 2 lata.
Moj mial okres ze nie wsiadal do wozka a teraz jezdzi bo chodzic mu sie nie chce;)
Konwalia chcesz3 kolka? Bo one po nierownym terenue chyba gorzej sie ptowadza niz 4 kolowe

konwalia

abkasia tak chce 3 koła i akurat pomiędzy tymi dwoma, podobno super sprawdzają się w terenie

dla mnie transporter z 12kg Dagi cięzko się prowadzi już

Dodany tekst: 16 Sie 2012, 10:31:11

i niby wiem, że dużo osób kończy używać wózka ok 18-20mca, ale ja sporo korzystam, lubie np iśc na zakupy do plazy(kawałek) pieszo, nie wierzę ze nawet za rk Daga da radę tyle chodzić(zresztą na razie nadal chodzi tylko przy czymś)

vobi

Cytat: abkasia w 16 Sie 2012, 11:16:30Konwalia chcesz3 kolka? Bo one po nierownym terenue chyba gorzej sie ptowadza niz 4 kolowe

nie, mielismy trzykolowca, spokojnie dawal rade w terenie ekstremalnym (las, gory)

abkasia

Mam nadz ze bede zadowolona z bugaboo.. Musze... Za ta cene..

konwalia

Cytat: vobi w 16 Sie 2012, 10:34:49
nie, mielismy trzykolowca, spokojnie dawal rade w terenie ekstremalnym (las, gory)
vobi z ciekawości co mieliście?

abkasia

Cytat: vobi w 16 Sie 2012, 10:34:49
my tez. Nie byl zly , ale czasem.na nierownym terenie tracil stabilnosc

vobi

Cytat: konwalia w 16 Sie 2012, 10:40:21
vobi z ciekawości co mieliście?
chinszczyzne ;D
Austin Colleto czy jakos tak

A propos parasolek - na wyjazd w Tatry (chodzilismy po dolinach, ale one dosc kamieniste sa) kupilismy zwykla parasolke za ca 100-120 zl, nawet nie pamietam jaka to firma byla. A spokojnie dala rady na wertepach, i do tej pory gdzies tam jeszcze u Mamy siedzi, stan -bardzo dobry. A Cybex, ktory moze najdrozszy nie jest, ale jednak 500 zl to wg mnie niemalo, wysiadl po jednej wycieczce wzdluz rzeki (czyli teren z nielicznymi kamieniami, ale mimo wszystko lajtowy). Mysle ze najwieksze znaczenie, jesli wozek ma byc mocno eksploatowany, takze w terenie, maja kółka. Cybex mial plastikowe i to byla jedna wielka porazka.

Dodany tekst: 16 Sie 2012, 13:37:33

Cytat: konwalia w 16 Sie 2012, 08:27:33
http://rea24.pl/product.php?id_product=82
czy http://allegro.pl/show_item.php?item=2433162070&msg=Obserwujesz+t%C4%99+transakcj%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0D%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2115c2a3abfe1d62338ee15a0f666a574a80fea88dffff9b62fb8b71e1e483bb

na plus nippera cena
na plus elita składanie jedną ręką i "wymarzenie"

parametry jezdne podobne, nipper lżejszy

ja bym brala Nippera, ale jak Elite wymarzony to ... ;D

martullek

Wojtek z wózka zrezygnował definitywnie przed drugimi urodzinami, na wiosnę wywiozłam do mamy na strych

mary

noelka84

jejku dziewczyny jestem pod wrazeniem waszej wozkowej wiedzy. ja nie mam pojecia o wozkach wogole.
wiem tylko, ze chcialabym zeby byl w miare lekki :) i zeby byl razem z fotelikiem samochodowym.
macie jakies modele do polecenia jakbyscie mialy byc teraz w ciazy i kupic jakis nowy?

konwalia

ja bym, kupiła cama lub elita jeśli miałabym w planie jeden wózek

aja