wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Angie

konwalia to Twój trzeci wózek :D

Moja szwagierka go ma i jest zadowolona :)

konwalia

Cytat: Angie w 06 Mar 2012, 08:59:49to Twój trzeci wózek
:D i trzeci czarny
ale kupiłam booski kocyk-z jednej strony fuksja, z drugiej oczojebne grochy

siedzisko i cena mnie przekonały
ma gigantycznie szerokie-38,5cm

Angie

konwalia to fakt, że jest szeroki.
Moim zdaniem świetny wózek, ale uważaj z wieszaniem ciężkiej torby
na rączkę. I żeby Daga się na nim nie wieszała, bo się przewraca.

konwalia

Angie tempo ma to samo, ja w sumie dużo w torbie nie noszę, raczej upycham w kosz
dzieki  :beer:

didi_loczek

konwalia ja nie miałam takiego daszka, tylko parasolkę i nie narzekaliśmy raczej ;)

konwalia

didi kwestia mocowania pwnie, moja nie jest stabilna(a mam org)
stokke na pewno lepiej wykonany

kotabma

Cytat: ziuta w 02 Mar 2012, 23:44:32teoretycznie może spać na boku, ale w praktyce są np. szelki, przy zapiętych szelkach 5-punktowych (3-punktowych zresztą też)
szelki byly uzyte u nas tylko raz. byly wieksze od Z i zaslonily ja calkowicie. Widzialam tylko szelki i jej glowke :D
Ale zaznaczam ze ona nie ma zadnych tendencji do wyskakiwania, wychylania sie z wozka. jak chce wyjsc to podnosi rece do gory i ... sie drze :D :D :D
Z spi czasem na boku, ale to glownie w domu w wozku, ewentualnie latem. Zima w spiworku nie ma jak sie przekrecic na bok bo ciasno

Zobaczymy jak teraz bedzie jak wyjme jej spiwor - jak bedzie cos kombinowac to szelki pojda w ruch
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

didi_loczek

konwalia pewnie tak

My tej parasolki rzadko używaliśmy, buda jest dosyć duża i w większości przypadków wystarczała :)

kotabma

dodam tylko ze nawet w domu jak Zosia sie obudzi w wozku i nikogo przy niej nie ma to nie probuje sama wstawac tylko czeka az przyjdziemy i ja wezmiemy.
Ostatnio wola MAMA a wczesniej bylo EEEEEEEEEEEEEE. To oznacza koniec spania - zabierzcie mnie stad

marcheewka

Zapinałam i nadal zapinam Olę w parasolce, jak śpi to koniecznie, bo wstaje sama jak sie obudzi.
W tako zapinaliśmy szelki dopóki nie zaczeła jeżdzić w śpiworze. Teraz nie zapinam, bo ona tam sie juz ledwo mieści i nie wyjdzie - zapinam tylko taki pas pomiędzy nogami.

aniak1211

konwalia
Takie przedluzenie daszku jest super:)
Parasolke trzeba przestawiac,przekrecac,kiwa sie i denerwuje;)

magdarynka

W niedziele testowalismy nasza mambe. Specjalnie przeczolgalismy ja po dziurach, zeby sprawdzicx jak bardzo jest twarda i na mlodej nie zrobilo to najmniejszego wrazenia, spala jak susel :D
I musimy pomyslec o parasolce bo jakos nie ogarnelismy tego tematu.

kotabma

Cytat: magdarynka w 06 Mar 2012, 10:34:59na mlodej nie zrobilo to najmniejszego wrazenia
im bardziej trzesie i wieksze wertepy tym dziecko lepiej spi - przynajmniej tak bylo z Zosia ;)

mignon

Cytat: kotabma w 06 Mar 2012, 10:36:23
im bardziej trzesie i wieksze wertepy tym dziecko lepiej spi - przynajmniej tak bylo z Zosia ;)

oj, pewnie zależy u dziecka
u mojej sis przy pierwszym właśnie tak było, przy drugim - zupełne przeciwieństwo ;D

konwalia

ale takie specjalne telepanie po dziurach jest niezdrowe(moga powstawac mikrouszkodzenia), wiec radze nie przeginac, to ze dziecko wtedy zasypia okresla sie jako ucieczkę w sen

magdarynka

Cytat: konwalia w 06 Mar 2012, 10:38:38
ale takie specjalne telepanie po dziurach jest niezdrowe(moga powstawac mikrouszkodzenia), wiec radze nie przeginac, to ze dziecko wtedy zasypia okresla sie jako ucieczkę w sen
konwalia no bez jaj, po placu budowy z nia nie jezdzilsmy, ale nie da sie ukryc ze wiekszosc chodnikow w okolicy wola o pomste do nieba, nie ma wyjscia trzeba jakos przejechac. Ja martwilam sie ze bedzie problem bo ten wozek jak dla mnie ma zerowa amortyzacje, wiec jestem spokojniejsza ze zostal przez uzytkownika zaakceptowany.

zwierzatko_mojej_mamy

patrzac na to, jakie my mielismy wozki to mamy chyba makrouszkodzenia :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

magdarynka widzę, że ostatnio na strefie to się lepiej nie odzywać poza och i ach

Dodany tekst: 06 Mar 2012, 10:50:27

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 06 Mar 2012, 10:49:30
patrzac na to, jakie my mielismy wozki to mamy chyba makrouszkodzenia :)
mielismy z super amortyzacja bo na skórzanych paskach

magdarynka

konwalia moge powiedziec dokladnie to samo

kotabma

Cytat: konwalia w 06 Mar 2012, 10:38:38ale takie specjalne telepanie po dziurach jest niezdrowe(moga powstawac mikrouszkodzenia), wiec radze nie przeginac, to ze dziecko wtedy zasypia okresla sie jako ucieczkę w sen
tego nie wiedzialam ale juz za pozno - a co sie wyspala to moje szczescie :D byla chwila spokoju :D :D :D
wiesz jak ona sie darla ;)

marcheewka

Ola też lubiła jak bujalo, ale mój wózek był dobrze amortyzowany.
Nie telepalam jej jakoś szczególnie, ale nie wiedzialam, ze nie wolno po wertepach jeżdzić. Zimą, jak zamarzlo bloto koło mojego bloku to w koncu mozna było pojezdzić ;)

olcia

Moja niekoniecznie lubi wertepy. Najlepiej jej się śpi na prostych drogach więc takich też poszukuje :) (nie zawsze skutecznie ale się staram)
A co do telepania to zgadzam się z Konwalią. Wiadomo nie zawsze da się uniknąć wybojów, ale ja myślę o takich mamach co machają tymi wózkami na prawo i lewo i specjalnie po nierównościach największych jeżdżą

ziuta

Cytat: olcia w 06 Mar 2012, 11:55:31ale ja myślę o takich mamach co machają tymi wózkami na prawo i lewo i specjalnie po nierównościach największych jeżdżą
znam taką, która usypiała dziecko jeżdżąc przez próg, bo synuś tak najszybciej zasypia :crazy:

marcheewka

Cytat: ziuta w 06 Mar 2012, 12:14:00
znam taką, która usypiała dziecko jeżdżąc przez próg, bo synuś tak najszybciej zasypia :crazy:

ej, no bez przesady. sama usypiając Olę przejezdzałam kołem po listwie łączącej płytki z panelami, bo wózek kołysało.
zależy jaki ten próg wysoki...

feeling.good

a mi się chyba trafił drugi egzemplarz dziecka, które w wózku Nie lubi jeździć. Przy każdym wyjściu krzyczy jak szalona i zazwyczaj jeszcze szybciej niż wyszłam, muszę wracać do domu :) a w temacie, Stas Nie lubił nierównośći na drogach