wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

ziuta

Cytat: errata w 02 Mar 2012, 23:04:51Może niech jakaś dziewczyna wyprowadzi mnie z błędu to nie będę kupować maclarena
nie wyprowadzi, jest dokładnie tak jak mówisz :D parasolka to duże dobrodziejstwo, zwłaszcza na szybkie wypady do galerii, bo w teren to jednak wózek z większymi kołami ma swoje plusy

errata

Cytat: ziuta w 02 Mar 2012, 23:39:57
nie wyprowadzi, jest dokładnie tak jak mówisz :D parasolka to duże dobrodziejstwo, zwłaszcza na szybkie wypady do galerii, bo w teren to jednak wózek z większymi kołami ma swoje plusy

no właśnie tu głównie chodzi o galerie :D

ziuta

Cytat: mignon w 02 Mar 2012, 22:57:16nie była zła, że np. nie może spać na boku?
z tym spaniem na boku to bardziej jednak teoria niż praktyka, bo w zwykłej spacerówce (nie kubełkowej) teoretycznie może spać na boku, ale w praktyce są np. szelki, przy zapiętych szelkach 5-punktowych (3-punktowych zresztą też) marne szanse, żeby dziecku było wygodnie spać na boku
nasz K. nigdy, ani razu nie spał w wózku na boku, a bardzo dużo spał na spacerach
jak wybierałam wózek to byłam przekonana, że kubełkowa spacerówka odpada, teraz nie byłabym już taka radykalna i spokojnie mogłabym wziąć pod uwagę ;D

Dodany tekst: 02 Mar 2012, 23:46:25

Cytat: errata w 02 Mar 2012, 23:41:09
no właśnie tu głównie chodzi o galerie :D
no u nas to jeszcze jest kościół i wakacje (nie chciałabym targać do samolotu wózka 2w1, a i w aucie mniej miejsca parasolka zajmie)

errata

Cytat: ziuta w 02 Mar 2012, 23:44:32wakacje (nie chciałabym targać do samolotu wózka 2w1, a i w aucie mniej miejsca parasolka zajmie)

to pewnie też, ale to już aż tak mi nie przeszkadza, bo nie podróżuje aż tak często, jak odwiedzam galerie ;D

co do spacerówek kubełkowych to nie widzę różnicy z klasycznymi, jak dla mnie nawet są na plus, bo moje doznania estetyczne nie są ranione  :D

mignon

Cytat: ziuta w 02 Mar 2012, 23:44:32z tym spaniem na boku to bardziej jednak teoria niż praktyka, bo w zwykłej spacerówce (nie kubełkowej) teoretycznie może spać na boku, ale w praktyce są np. szelki, przy zapiętych szelkach 5-punktowych (3-punktowych zresztą też) marne szanse, żeby dziecku było wygodnie spać na boku

a widzisz  :beer:
na innych forach się naczytałam o tym spaniu na boku, a powinnam czytać tylko to :D

errata, mi się tam spacerówka teutoni bardzo podoba :)

mobka

Cytat: errata w 02 Mar 2012, 23:04:51zawsze sobie to tak wizualizuje, że przy parasolce to jest tylko "pyk" i już Cheesy Może niech jakaś dziewczyna wyprowadzi mnie z błędu to nie będę kupować maclarena LOL LOL

No neistety - dobrze wizualizujesz ;)

Dodany tekst: 03 Mar 2012, 06:35:07

I Kuba nigdy w spacerowce nie spal na boku ;)

Dodany tekst: 03 Mar 2012, 06:35:29

(choć on na boku w zasadzie nigdy nie spał)

abkasia

Hugo do tej pory spi czasem w maclarenie na zakupach np i spi zawsze na boku..

konwalia

moja spacerówka się składa ze stelażem, nie woybrażam sobie osobno

a city elite, którego chcę, to w ogóle, pociągasz pasek-raczkę i pyk

mobka

A wlasnie, errata, teutonia tez sie z siedziskiem sklada! Tylko nie wiem, czy ci do bagaznika wejdzie ;D

errata

Cytat: mobka w 03 Mar 2012, 08:27:38
A wlasnie, errata, teutonia tez sie z siedziskiem sklada! Tylko nie wiem, czy ci do bagaznika wejdzie ;D

O dobrze wiedzieć, wypróbuje ;D

Cytat: mignon w 02 Mar 2012, 23:56:02errata, mi się tam spacerówka teutoni bardzo podoba

teraz jak Ania już sobie sama siedzi to jest ok, ale jak była w pozycji półleżącej to te zwisające materiały tak bez sensu dyndały ;D Musiałam to non stop poprawiać. W szczególności, jak leżała bo spała, a później to oparcie podnosiłam, aby mogła siedzieć.

mika

Cytat: ziuta w 02 Mar 2012, 23:44:32z tym spaniem na boku to bardziej jednak teoria niż praktyka, bo w zwykłej spacerówce (nie kubełkowej) teoretycznie może spać na boku, ale w praktyce są np. szelki, przy zapiętych szelkach 5-punktowych (3-punktowych zresztą też) marne szanse, żeby dziecku było wygodnie spać na boku
a no właśnie
choc ja widziałam na spacerach matki które odpinały dzieci z pasów żeby te sobie "wygodnie spały"

ziuta

Cytat: mika w 03 Mar 2012, 13:29:44choc ja widziałam na spacerach matki które odpinały dzieci z pasów żeby te sobie "wygodnie spały"
suuuuper!

ziuta

Cytat: maraxela w 03 Mar 2012, 14:08:41
a co w tym zlego ? ja czesto mojej nie zapinam wcale
a po co w wózkach są szelki? na ozdobę?

ishka82

Cytat: ziuta w 02 Mar 2012, 23:44:32
jak wybierałam wózek to byłam przekonana, że kubełkowa spacerówka odpada, teraz nie byłabym już taka radykalna i spokojnie mogłabym wziąć pod uwagę ;D
ja też :) :highfive:

abkasia

Cytat: ziuta w 03 Mar 2012, 14:23:57
a po co w wózkach są szelki? na ozdobę?
szelki sa dla dzieci malych max do 2 roku zycia... no mize i dluzej ale to zalezy od dziecka. H juz od ponad roku nie ma szelek w spacerowce. ;)

ziuta

Cytat: abkasia w 03 Mar 2012, 20:24:16
szelki sa dla dzieci malych max do 2 roku zycia... no mize i dluzej ale to zalezy od dziecka. H juz od ponad roku nie ma szelek w spacerowce. ;)
ja rozumiem, że przy starszych dzieciach szelki mogą nie być konieczne, ale dyskusja była o tym, czy możliwość spania w wózku na boku może być argumentem przeciwko wózkowi 2w1 ze spacerówką kubełkową i w tym kontekście raczej trzeba wziąć pod uwagę zapinanie szelek, bo dziecko korzysta z takiej spacerówki przeciętnie właśnie między 0,5-2 rokiem życia ;D

abkasia

Ale moj dalej spi na boku w spacerowce :D
ale oczywiscie wiem o co wam chodzi ;)

konwalia

co do pasów, to ja nie zapinam tylko jak jedzie zabunkrowana w śpiworze z którego się sama nie wydobędzie :D

ja mam inne pytanie-miała któraś z was daszek przeciwsłoneczny? mam parasolke, ale chyba to byłoby wygodniejsze, widziałam że robi sunshine kids i teutonia

Dodany tekst: 04 Mar 2012, 22:13:45

kupiłam scoonera, we wtorek powinien być u mnie, to zdam relację

konwalia

Cytat: konwalia w 04 Mar 2012, 18:59:07-miała któraś z was daszek przeciwsłoneczny? mam parasolke, ale chyba to byłoby wygodniejsze, widziałam że robi sunshine kids i teutonia
:bra:

OlaFasola

konwalia, ja nie miałam, bo nie wiedziałam, że istnieją takie cuda. teraz bym kupiła, parasolka to zło :)

zosia2007

konwalia

zosia2007

a to ja mam mozliwosc takiego rozlozenia budki w moim beat'ie jesli ja odepne z tylu.
to jest bardzo przydatne ale moj P to sciaga na siebie bo mu zaslania swiat.
chociaz lepsze to niz parasol, bo przy wietrze parasolka mnie wk...a

konwalia

a to scooner, on ma wbudowany taki daszek, ale transporter i tempo nie, a zsoatje, więc sie przyda