wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

mignon

zwierzątko, a masz gdzieś foty Frana w tej kubełkowej spacerówce? mam chyba zbyt małą wyobraźnię wózkową ;)

Edit: no dobra, przejrzałam Franiowy wątek, już bardziej sobie wyobrażam ;) choć to bboo takie wielkie, a on taki malutki ;)

ziuta

Cytat: cumberland w 01 Mar 2012, 15:55:31dobrze to ja jeszcze do użytkowniczek 4ridera:poproszę o listę wad
mam jedną - to okrycie na nóżki do spacerówki (nie śpiworek, tylko takie właśnie okrycie) jest przewidziane do montowania tylko przy spacerówce odwróconej przodem "do świata", jak wrzuciłam K. do spacerówki (miał 10 miesięcy) to wolałam go wozić przodem do siebie i był problem z montowaniem tego okrycia (w sumie to do dziś wolę przodem do mnie, ale problemu z okryciem już nie ma, bo odkąd jest chodzący to nie używamy żadnych okryć ani śpiworków)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: ddu w 01 Mar 2012, 21:48:25zwierzu, jak montowany śpiwór ma bugaboo?
ja mam uniwersalny spiworek od jestynki, takze nie pomoge ;D i jestem wielka jego fanka, bo mlodego bunkrowalam tylko od gory bardziej, a na nogi normalne spodnie ;) spiwor grzeje jak wnetrze owcy lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

moim zdaniem wadą 4rider jest wąziutkie siedzisko-27cm

a i jeszcze każda spacerówka będzie się podbijac gorzej z dzickiem do mamy niż przodem, bo się środek ciężkości na niekorzyść przesuwa

kotabma

Cytat: fasolka1980 w 01 Mar 2012, 21:57:16konwalia ciekawe co na to D.

poza tym bedzie nosiła buty zimowe...w tym ją do spiworka wpakujesz?
Zosia jezdzi w spiworku do dzis - w butach. Po prostu spiwor idzie od czasu do czasu do pralki i tyle
jak byl snieg to mialam zawszejakas sciereczke i jej troche te buciki oczyszczalam ze sniegu, ale staralam sie ladowac tak, ze najpierw spanie w spiworku a pozniej chodzenie na nogach ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

cumberland

Cytat: ziuta w 01 Mar 2012, 23:03:30jest przewidziane do montowania tylko przy spacerówce odwróconej przodem "do świata",

kurcze poważnie? ale dlaczego? nie da się go w ogole zamontować? czy te rzepy/nity są z innej strony? czy o co chodzi?

ziuta

cumberland nie pamiętam teraz dokładnie, bo od wiosny zeszłego roku nie używałam tego okrycia :hmm: sprawdzę to dzisiaj w domu i Ci napiszę, w czym konkretnie problem
pamiętam tylko, że to się montowało na takich gumkach z zatrzaskiem i tą gumkę trzeba było owinąć wokół czegoś i zapiąć zatrzask i właśnie to coś, wokół czego się owijało było tak umiejscowione, że tylko w tej pozycji "do świata" te gumki do tego sięgały ;D ale zakręciłam lol najlepiej przyjedź i sobie zobacz :D

cumberland

Cytat: ziuta w 02 Mar 2012, 12:00:46najlepiej przyjedź i sobie zobacz

Ty wiesz, że chyba w końcu się skuszę na ten reklamowany rajd z K.? bo coraz bliżej jestem wyboru właśnie 4ridera ;)

a wyjaśnienie miodzio! ja blondynka wszystko zrozumiałam :D
:beer:

ziuta

Cytat: cumberland w 02 Mar 2012, 12:06:32Ty wiesz, że chyba w końcu się skuszę na ten reklamowany rajd z K.? bo coraz bliżej jestem wyboru właśnie 4ridera
no to piszę pw ;D

Angie

ziuta ja to zapinałam w obie strony, ale nie pamiętam jak :D

ziuta

Cytat: Angie w 02 Mar 2012, 13:11:04
ziuta ja to zapinałam w obie strony, ale nie pamiętam jak :D
aaaa idź :D ja się 2 miesiące męczyłam i wyrzuciłam w cholerę, a Ty mi teraz po roku piszesz, że zapinałaś w obie strony :D

errata

Cytat: ziuta w 02 Mar 2012, 13:15:20
aaaa idź :D ja się 2 miesiące męczyłam i wyrzuciłam w cholerę, a Ty mi teraz po roku piszesz, że zapinałaś w obie strony :D

a pytałaś strefy ja masz to zapiąć? ;)

ziuta

Cytat: errata w 02 Mar 2012, 14:22:53
a pytałaś strefy ja masz to zapiąć? ;)
wtedy jeszcze nie miałam świadomości, że strefa taka wszechwiedząca :D

errata

Cytat: ziuta w 02 Mar 2012, 14:25:25
wtedy jeszcze nie miałam świadomości, że strefa taka wszechwiedząca :D

no to masz za swoje ;) następnym razem się popraw :D

Kata

Ja też w obie strony zapinałam tę osłonkę na nóżki :). A dodatkowo na zimę dokupiłam taki polarowy śpiworek.
Pozdrawiam

Kata

mignon

a ja byłam dziś oglądać bugaboo i faktycznie jest lekki, zwinny i składa się jednym kopnięciem ;) no i zebrałam opnie jeszcze dwóch innych osób, które potwierdziły słowa zwierza - innego wózka już nie potrzebowały

no na pewno zyskuje przy bliższym poznaniu, a jeszcze może, może uda mi się kupić używkę z pewnego źródła, choć nigdy nie chciałam używanego  :knuje:

no jest o czym myśleć w każdym razie ;D

jak tyle wydam, to też będę jak kameleon - zielona, sina, biała.. :D

mika

mignon nie będziesz żałowała ;) jeżeli masz tyle to wydaj i ciesz się że masz taki super wózek :)

ziuta

Cytat: Kata w 02 Mar 2012, 21:09:14Ja też w obie strony zapinałam tą osłonkę na nóżki
no widzisz cumber, czyli wniosek z tego taki, że 4rider nie ma wad, tylko ja taka tępa :D

errata

mnie w wózku 2 w 1 denerwuje chowanie do bagażnika. Opiąć siedzisko, złożyć stelaż (fakt jednym ruchem, ale jednak) i włożyć do bagażnika, później włożyć siedzisko. No męczę się ;D
Z taką parasolką wyobrażam sobie to tak: dziecko wysiada, a jak pyk składam i wrzucam do auta (czy to bagażnik, czy gdzieś do środka) :D
I tylko z powyższego chce mieć parasolkę :D

mignon

errata, ja na razie w sumie nie jeżdżę autem jako kierowca i nie wiem czy kiedyś zacznę, więc wózek + samochód to sprawa mojego M., a on jest oazą spokoju i cierpliwości, mało co go denerwuje ;)
ale rozumiem, że gdyby nie to składanie to byłabyś zadowolona z funkcjonalności spacerówki teutoni?

mika, mieć może i nie mam, ale kręgosłup też mam jeden ;D

nie jestem przekonana do tych kubełkowych siedzeń, ale skoro dziecko ortopedy tym jeździ to chyba nie są złe ;)

mika

Cytat: mignon w 02 Mar 2012, 22:51:17nie jestem przekonana do tych kubełkowych siedzeń,
my mamy w stokke
nie są złe ;)

mignon

i Kalina wygodnie w nim spała? ile miesięcy miała jak ją wsadziłaś do spacerówki? jak już sama potrafiła siedzieć? nie była zła, że np. nie może spać na boku?

mika

Cytat: mignon w 02 Mar 2012, 22:57:16
i Kalina wygodnie w nim spała? ile miesięcy miała jak ją wsadziłaś do spacerówki? jak już sama potrafiła siedzieć? nie była zła, że np. nie może spać na boku?
bardzo wygodnie :) zaraz Ci na priv puszcze fotki
nie była zła nigdy, w wózku na spacerach zasypiała bardzo często
do spacerówki przesadziliśmy w okolicach 7-8 miesiaca, siedziec siedziala posadzona ale sama nie siadała

errata

Cytat: mignon w 02 Mar 2012, 22:51:17errata, ja na razie w sumie nie jeżdżę autem jako kierowca i nie wiem czy kiedyś zacznę, więc wózek + samochód to sprawa mojego M., a on jest oazą spokoju i cierpliwości, mało co go denerwuje ale rozumiem, że gdyby nie to składanie to byłabyś zadowolona z funkcjonalności spacerówki teutoni?

moje spostrzeżenie nie było do Ciebie, po prostu się zastanawiam, czy to tylko moje wyobrażenie ;D
No i może aż tak strasznie mnie to nie denerwuje, bo przy gondoli, jakoś mi to specjalnie nie przeszkadzało, więc może to kwestia pory roku ;) Ale zawsze sobie to tak wizualizuje, że przy parasolce to jest tylko "pyk" i już :D Może niech jakaś dziewczyna wyprowadzi mnie z błędu to nie będę kupować maclarena lol lol

A tak poza tym jestem zadowolona, ma skrętne koła, które potrafią zakręcić na małej powierzchni, jest lekka (choć to chyba względne pojęcie), bardzo lekko się prowadzi ten wózek itd.

mignon

errata, dla mnie każde spostrzeżenie jest ważne, więc spokojnie, spokojnie, Wy macie doświadczenie, a ja sobie teoretyzuję ;)

mika, foty są boskie :)

:beer: