wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

magdalinska

ja wam powiem jedno - strasznie sie ciesze, ze wozek dostałam, stary, niezbyt ladny, mało funkcjonalny, ale nie mialam tych milionów problemów z wyborem :D

didi_loczek

mika a czemu sprzedajesz stokka? nie chcesz go zostawić dla drugiego dziecka?

abkasia

zwierzu ja bym nawet moze i kupila tez bugaoo dla nastepnego dziecka..
ale moj maz uwaza ze mamy dobry wozek..
quinny speedi- ja uwazam, ze to niewygodna kolumbryna... ;D

zwierzatko_mojej_mamy

no to zalezy, kto nim bedzie jezdzil czesciej - jesli maz, to jego zdanie sie liczy odpowiednio procentowo ;D znaczy jesli Ty, to jego zdanie tez sie liczy odpowiednio procentowo ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mignon

wy się tu kłocicie a ja pojechałam sobie kilka obejrzeć i powiem jedno przy moich chorych plecach ch.j z ceną i desingiem; ma być lekki ;D podniosłam trzy puste gondole i myślałam, że wysram kręgosłup

bugaboo wizualnie mi się nie widzi, ale jeżeli jest lekka, pojadę, pomacam i przemyślę (akurat tam gdzie byłam, nie mieli)

także zwierzątko:beer:

konwalia

w pozku chyba nie obejrzysz cameleona-był w glucku ale pozamykali

bugaboo bee+ jest na obornickiej

errata

Cytat: ddu w 01 Mar 2012, 16:32:47
no parasolki mieszczą się np. w przejściach,w  drzwiach, w alejkach sklepowych
to dość duży atut :)

mój się mieści również. Szkoda, że nie miałam możliwości gdzieś wybadać na żywo tego bugaboo, bo kto wie kto wie...

zwierzatko_mojej_mamy

no ja sie przyznaje bez bicia - za pierwszym razem w wozkowym sklepie, to nawet bugaboo nie dotknelam, niskie takie, ogolnie dziwne, kosztuje sporo, bez sensu ;) za drugim razem chwycilam z rozpedu, bo sprawdzalam juz wszystko po uprzednim wysraniu kregoslupa ;D no i juz nie bylo odwrotu :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mobka

Cumber, masz racje, teutonii uzywalam ok. 8 miesiecy. generalnie zakupu nie zaluje, bo glownym kryterium bylo to, zeby wozek byl maly po zlozeniu. I byl. Swietnie sie prowadzil, no moze procz podbijania rozlozonej spacerowki i kontrowania na pochylonych chodnikach, ale to tylko z ponad 10kg dziekiem. Byl bardzo zwrotny, nie mialam problemow przy kasach w marketach, w alejkach sklepowych itp. zaplacilam za zestaw cos ok. 2600-2700. Sprzedalam za 1500 od reki, wiec za ciut wiecdj pewnie by poszla. patrzac na zalozone przeze mnie kryteria to w gre wchodzilby tylko bugaboo, ale wtedy mi sie nie podobal, wydawal mi sie b. delikatny. teraz kiedy zwierz go chwali, to moze rozwazylabym zakup. teraz moze nawet nowego, choc juz cena teutonii byla mocno naciahnieta w stos. do zalozonej na poczatku.
Datego tu sie przede wszytkim rozchodzi o to, kto jakie ma prioytetowe zalozenia. dla mnie np. stokke opadal z tego wzgledu, ze byl za dlugi po zlozeniu. I do lupa by mi nie wszedl. z resta maclaren tez mi sie teraz do bagaznika nie miesci. i gdybym duzo z mlodym moim autm jezdzila, to jeszcze bym espiro magica kupila. Ale jezdze okazjonalnie, wiec maclaren jest wystarfzajacy.

mignon

errata, a Ty masz jaki model teutoni? też są lekkie :)

errata

Cytat: mignon w 01 Mar 2012, 20:49:56
errata, a Ty masz jaki model teutoni? też są lekkie :)

taki jak mobka miała, czyli cosmo i faktycznie jest lekki.

mika

Didi bo kupiłam wózek podwójny
Kalina jest jeszcze wózkowa

mignon

Cytat: salsa w 01 Mar 2012, 16:14:24
dobrze, ze ja sie nie znam na wózkach bo jeszcze bym sie przez przypadek włączyła :D :D

ja żałuję, że zaczęłam :D

konwalia

abkasia uważam, ze trzymanie wózka na zaś to kiepski pomysł(chyba że na już)
materiały, guma niszczeje z wiekiem, no nie będzie cieszył jak nówka

aniak1211

bugaboo-pierwszy wozek ktory ogladalam,
zawsze do niego wracalam:)
Do tej pory sie za nim ogladam;)
No i tu jest bardzo popularny:)

ddu

zwierzu, jak montowany śpiwór ma bugaboo?
w naszym sa takie pasy do przypinania dziecka, dziury w spiworze i się przewleka te pasy
beznadzieja, hela mi ciągle zjeżdża

konwalia

ddu a nabić napy? i przypinac? jak ci nie żal to parę zeta u kaletnika

a ja własnie kupiłam śpiwór na za rok :D
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do-wozka-bardzo-cieply-0-3-lat-i2174160954.html

fasolka1980

konwalia na za rok? przeciez bedzie juz chodzic....po co jej spiwór?  :hmm:

konwalia

do spania na spacerach, ale ja jestem zwolenniczką wózka długo

elve

konwalia ciekawe czy dagi też będzie :rotfl:

fasolka1980

konwalia ciekawe co na to D. :D

poza tym bedzie nosiła buty zimowe...w tym ją do spiworka wpakujesz?

konwalia

ja na przyszłą zimę MUSZĘ mieć większą spacerówkę, no muszę
zresztą niech chodzi, ale odpocząć musi mieć gdzie, a nosić mi się nie chce, chyba że w bondku-ale zimą to kiepsko z noszeniem

Dodany tekst: 01 Mar 2012, 21:59:30

Cytat: fasolka1980 w 01 Mar 2012, 21:57:16poza tym bedzie nosiła buty zimowe...w tym ją do spiworka wpakujesz?
damy radę, można przecież zapiąc tylko boki

mobka

Ja w koncu spiwora nie kupilam, ale jakbym miala, to by sie czasami przydal - nie musialabym w spodnie od kombinezonu go wpakowywac. No i Kuba jak mi sie nie chce, to nie chodzi na spacerach ;)

konwalia

Cytat: mobka w 01 Mar 2012, 22:03:18jak mi sie nie chce, to nie chodzi na spacerach wink
jestem w tym klubie ;)

mika

ja Kalinę pakuję do śpiwora w butach ;D nie widze problemu ;D ale my jak wychodzimy z wózkiem to Kalina z niego nie wysiada, jedzie spokojnie, a te buty zakładam w razie czego gdyby jednak chciała wysiaść bo kogoś spotkamy czy coś takiego
jak na nogach to na nogach do konca i wychodzimy bez wózka