wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

dragonfly

aja, ja tez sie napalilam na City Cross, bo ma jak dla mnie lzejsza konstrucje nieco, ale okazalo sie ze nie ma obrotowych kol, jak dla mnie troche lipa....Maz moj ostatnio strasznie sie w temacie wozkowym rozwinal, i emmaljunaga bardzo mu sie spodobala, ale od jakiejs godziny jest fanem Stokke Xplory... i wez tu nadaz ;)

jusia

my sie chyba jednak zdecydujemy na ten model: Fyn 4DS
http://www.jedo.pl/pl/index.html
mozna wpiac fotelik maxi-cosi
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

vobi

jusia79, mi sie FYN w internecie bardzo podoba i bralam go powaznie pod uwage, ale w BB za cholere nigdzie ich nie moge znalezc, a nie chce kupowac w necie, bo potem przy jakimkolwiek problemie (w sensie reklamacji) zostaje bez wozka nie na dni kilka, ale co najmniej kilkanascie...   Hehe, co jak co, ale wybor kolorystyki (niby najmniej wazne, a jednak.... ;)) maja po prostu niesamowity!  :thumbup:

na korzysc Tako przemawia w moim wypadku fakt, ze maja w BB przedstawiciela regionalnego i wszelkie naprawy reklamacyjne zalatwiaja w ciagu dwoch dni roboczych (teoretycznie przynajmniej)

vobi

marax

boze co wy sie tak tymi wozkami przejmujecie?? wozek jak wozek.Nie wiem czy ma jakies kardynalne znaczenie dla mnie czy mu sie kolka skrecaja w spak czy w siak.Czy ma raczki rpzekladane.Ja bede wiecej z dzieckiem podrozowac samochodem i wozek ma byc pod tym wzgledem komforotwy-lekki,szybki do skladania i rozkladania.Fanem spacerow tez nie jestem-przed domem mam piekna droge polna,lasek wiec tam sobei bede chodzic-a tu terenowka by sie rpzydala

marax

odpowiedzialam na czyjsc post na temat tego ze chce miec minimum 3 dzieci -dla mnei to kosmos

vobi

Cytat: maraxela w 05 Sie 2008, 08:54:09
boze co wy sie tak tymi wozkami przejmujecie?? wozek jak wozek.Nie wiem czy ma jakies kardynalne znaczenie dla mnie czy musie kolka skrecaja w spak czy w siak.Czy ma raczki rpzekladane.

a dla mnie to akurat ma bardzo duze znaczenie, ale nie rozumiem w czym masz problem? Kazda szuka wozka na swoje potrzeby i tyle

nionczka

boze co wy sie tak tymi wozkami przejmujecie?? wozek jak wozek.Nie wiem czy ma jakies kardynalne znaczenie dla mnie czy musie kolka skrecaja w spak czy w siak.Czy ma raczki rpzekladane.Ja bede wiecej z dzieckiem podrozowac samochodem i wozek ma byc pod tym wzgledem komforotwy-lekki,szybki do skladania i rozkladania.Fanem spacerow tez nie jestem-przed domem mam piekna droge polna,lasek wiec tam sobei bede chodzic-a tu terenowka by sie rpzydala

No wlasnie sama sobie odpowiedzialas. Wszystko zalezy od stylu zycia, miejsca zamieszkania, uksztaltowania terenu.
Niektore z nas beda wlasnie duzo z wozkiem chodzily wiec musi byc wygodny do prowadzenia, zwrotny, etc. Inne prawie nie beda chodzic tylko jezdzic samochodem. Stad inne potrzeby.
Ja np. bede chodzic po gorzystym miescie i wchodzic 1 pietro po schodach.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

Cytat: vobi w 05 Sie 2008, 08:56:07
boze co wy sie tak tymi wozkami przejmujecie?? wozek jak wozek.Nie wiem czy ma jakies kardynalne znaczenie dla mnie czy musie kolka skrecaja w spak czy w siak.Czy ma raczki rpzekladane.

a dla mnie to akurat ma bardzo duze znaczenie, ale nie rozumiem w czym masz problem? Kazda szuka wozka na swoje potrzeby i tyle

o tak ale to nie lekka przesada szukac go kilka lat wczesniej ?? no w sumie czemu nie,moze tylko ja tak mam ze wszytko na ostatania chwile

nionczka

Cytat: maraxela w 05 Sie 2008, 08:54:52
odpowiedzialam na czyjsc post na temat tego ze chce miec minimum 3 dzieci -dla mnei to kosmos

Chciec to ja bym chciala nawet 5, ale obawiam sie, ze bede mogla sobie pozwolic jedynie na 3 :-)

marax

Cytat: nionczka w 05 Sie 2008, 08:58:12

Chciec to ja bym chciala nawet 5, ale obawiam sie, ze bede mogla sobie pozwolic jedynie na 3 :-)

ja jakos malo pro dziecinna jestem.

marax

bylam w sklepie z tymi furami ale jakos zadna mi sie nei podobala.Sama nei wiem na co mam zwracac uwage-jak dla mnie nie bylo wielkiej roznicy miedzy wozkiem za 1500 a za 3500.Moze bardziej fikusny wyglad -ale pewnie ja tam nei widze tego co powinnam.No i wogole te wozki jakies takie smotne dwukolorowe ,ja bym chciala cos innego

dragonfly

Cytat: maraxela w 05 Sie 2008, 08:58:58
Cytat: nionczka w 05 Sie 2008, 08:58:12

ja jakos malo pro dziecinna jestem.
ja tz nie matka-polka ale zawsze jak mysle o dzieciach to 3.... jakos tak fajnie miec 2 rodzenistwa, ja tak mam. A ile bedzie to sie zobaczy "w praniu"
Co do wozka, kazda lubi co innego  i inne rzeczy sa priorytetami, dla mnie wozek jest super wazny (ze wzgledu na komfort dziecka) ale np pokoik chcialabym urzadzac a nie bede na razie, bo i tak za 1,5 roku sie wyprowadzamy.... Wiec mlode dostanie jakies tanie lozeczko z ikei na razie (plus jakis dobry materac oczywiscie)....
Niektore wozki sa switetne i maja super kolory, chcociaz to prawda, ze wiekszosc to bardziej stonowana jest jednak...

marax

ja sie zastanawiam jak rozwiazac kwestie wozka w domu.Chcialabym miec wozek i na pietrze gdzie bedzie dziecko z nami spalo i w salonie na parterze.A moze cos zle mysle potrzebny mi ten wozek w pokoju dziecka?? nie ma mozliwosci praktycznie noszenia-schody sa waskie i byloby to bardzo utrudnione-rysowalyby sie sciany raczka itd czego chcialabym uniknac,pozatym wozek wazy troche .czy jakas moze kolyska mu wystarczy albo nie wiem lozeczko

nionczka

Cytat: maraxela w 05 Sie 2008, 16:22:18
ja sie zastanawiam jak rozwiazac kwestie wozka w domu.Chcialabym miec wozek i na pietrze gdzie bedzie dziecko z nami spalo i w salonie na parterze.A moze cos zle mysle potrzebny mi ten wozek w pokoju dziecka?? nie ma mozliwosci praktycznie noszenia-schody sa waskie i byloby to bardzo utrudnione-rysowalyby sie sciany raczka itd czego chcialabym uniknac,pozatym wozek wazy troche .czy jakas moze kolyska mu wystarczy albo nie wiem lozeczko

Mozesz odpiac sama gondole i przenosic na góre. Podobnie z nosidelkiem, krzeselkiem samochodowym i innymi czesiami wozków 3 w 1.

konwalia

do mnie pijesz  ;D ja uważam, że dwójka to za mało :) a potem muszę jeszcze jedno przed czterdziechą  :jezor: na odmłodzenie.
mam dwie siory i zawsze raźniej

marax

Cytat: nionczka w 05 Sie 2008, 16:41:08
Cytat: maraxela w 05 Sie 2008, 16:22:18

Mozesz odpiac sama gondole i przenosic na góre. Podobnie z nosidelkiem, krzeselkiem samochodowym i innymi czesiami wozków 3 w 1.
no ale to chodzi o to zebym miala je w czym kolysac - nie trzeba go juz kolysac w sypalni ?? albo w nocy jak zacznie plakac to co nie kolysze sie go w wozku?? jakas instrukcje obslugi "malego zjawiska" musze sobie kupic lol lol lol

nionczka

Zawsze mozesz wniesc zlozony stelaz na gore i gondole oddzielnie. Ale skoro to takie trudne to ja bym raczej dziecka nie przyzwyczajala do usypiania w wozku. Potem bedziesz miala jak z moim mezem, ze usypial tylko i wylacznie w samochodzie. Wiec po kapieli i kolacji tesciowa szla z dzieckiem do garazu i robila rundke po dzielnicy, zeby usnal. Codziennie!

marax

Cytat: nionczka w 05 Sie 2008, 20:21:28
Zawsze mozesz wniesc zlozony stelaz na gore i gondole oddzielnie. Ale skoro to takie trudne to ja bym raczej dziecka nie przyzwyczajala do usypiania w wozku. Potem bedziesz miala jak z moim mezem, ze usypial tylko i wylacznie w samochodzie. Wiec po kapieli i kolacji tesciowa szla z dzieckiem do garazu i robila rundke po dzielnicy, zeby usnal. Codziennie!

buahahahaha nie no nie mow lol lol lol lol lol

foszek

Maraxela, sa takie fajne kolyski dla dzieci, niekoniecznie potrzebny jest Ci wozek do kolysania.
Zreszta w Maxi Cosi (fotelik samochodowy) fajnie sie tez dziecko kolysze :) Wystarczy odpiac polozyc na podlodze i pochustac nozka.

mika

Cytat: nionczka w 05 Sie 2008, 20:21:28

ja Dawidowi włączałam odkurzacz  :point_lol: :rofl1:

brawurka

sweedee moglaby sie wypowiedziec w kwesti spania, bo jej maja zasypia sama w lozeczku, a z moja kosmos. najpierw na reku- ok, potem wrzesk, najgorszy 4 miesiac, godzina płaczu, 20 min spania. w ozku nie zasypiała, byl czas worzenia jej w samochodzie, ale krotko na szczecie, teraz zasypia w lezaczku, lekko ja bujam

eva_luna

mojej bratowej maluch tez os samego poczatku sam zasypial w lozeczku. Najpierw wynikalo to z problemow z kregoslupem bratowej, potem juz tylko i wylacznie z przyzwyczajenia malego.
Ale bujanie do snu w wozku wydaje mi sie super ryzykowne, dziabag nie bedzie potrafil inaczej zasypiac i rodzice beda niewolnikami.

aja

byłam w sklepie z wózkami
decyzja podjeta na 100 %  :D
bedzie City Cross  jupi- teraz tylko wchodza nowe kolory na rok 2009 ale i tak bedzie jasny np. beżowy bo pasuje i do dziewczynki i chłopca
to jest chyba jedyny minus niewiedzy co do płci  ???
ale normaalnie się cieszę - dla mnie jest w sam raz  8)

http://calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_361_363&products_id=7415