wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwalia

iksa a platforma taka uniwersalna, np lascal'a by nie pasowała?

feeling.good

Cytat: iksa_nl w 04 Paź 2011, 11:49:01
fajny, mozna tez dokupic platforme dla drugiego dziecka :)
u siebie w teutonii cosmo nie moge a wydaje mi sie byc to fajnym rozwiazaniem przy dwojce dzieci...no ale moze tylko mi sie wydaje ;)

ooo, tej platformy nawet nie widziałam

natka

hmm, ja tez chcialam miec Quinny Speedi ale zobaczylam go u znajomych i mnie rozczarowal, wydawał mi się taki jakiś niestabilny, jezdzilam nim troche po trawniku i to bez pasażera i to była masakra- wtedy się odkochałam w trojkołowcach.
potem wymyślałam przerózne opcje i w końcu skończyło sie na zakupie transportera :) Jeździ mi się nim ok :) nie zauważyłam żeby Jaśkowi przeszkadzało że mnie nei widzi na spacerze, jedyną marudzącą osobą na fakt nie przekładania rączki jest moja teściowa :D

feeling.good

moja mama czy teściowa, to nawet nie wie, że takie cuda istnieją :) długo nie mogła się przyzwyczaić, że wózek sam skręca i nie trzeba go podbijać i obracać :D

iksa_nl

Cytat: konwalia w 04 Paź 2011, 11:53:52
iksa a platforma taka uniwersalna, np lascal'a by nie pasowała?

nie wiem, nie zglebialam tematu bo drugie to w planach generalnie a cosmo chcemy zostawic. Tak przyszlo mi do glowy jak ogladalam tego cadet'a.

mobka

Do teutoni mozna dokupiac platforme. Widuje na spacerach, ale jaka, to nie wiem ;)

iksa_nl

teutonia ma swoja ale ten Pick Up pasuje do modeli, Mistral S, Mistral P i Elégance a do cosmo, fun system i be you juz nie.

moze stelaze slabsze i nie wytrzymaja?  :hmm:

mobka

Cytat: iksa_nl w 04 Paź 2011, 13:17:41do cosmo, fun system i be you juz nie.
Obstawiam, ze problemem jest raczej niewielki rozstaw osi i ewentualne problemy z pchaniem i stabilnosci. Ja mimo ze jestem niska, to kopalam czasami tylna os ;D

olcia

Jakby kogoś interesowała teutonia to w  weekend 8-9.10 są dni teutonii w łomiankach i jakieś promocje w związku z tym. Na dowód mail ze sklepu:

serdecznie zapraszamy na Dni Wózków Teutonia, które odbędą się w Łomiankach w dniach 08-09.10.2011 (sobota/niedziela) w godz. 10-16. W programie prezentacja kolorystyki Teutonia 2012 oraz wyjątkowa promocja dla kolekcji 2011.

Zapraszamy też do odwiedzenia sklepu z wyjątkowymi zabawkami :

www.sklep.zabawkiniebanalne.pl

z okazji Dni Otwartych przygotowaliśmy dla Państwa rabat w wysokości 10%
Kod promocyjny (obowiązuje tylko w sklepie internetowym sklep.zabawkiniebanalne.pl): wozki-teutonia.pl-10
Kod aktywny tylko do 09.10.2011

errata

olcia a Ty jak się czujesz w nowej roli?

olcia

Powoli staramy się ogarnąć i poznać. Na początku przyznam było ciężko, szczególnie że mała jest dość płaczliwym egzemplarzem a my jako młodzi rodzice oczywiście nie wiemy jeszcze często czego maluch w danej chwili chce. Ale z dnia na dzień wiemy więcej i powoli ogarniamy ten dziecięcy haos :D

aniak1211

olcia
Po malu i bedzie co raz lepiej:)
Jak zacznie byc bardziej komunikatywna to bedzie fajny okrez z dzieckiem:)

olcia

aniak1211 wiem, że powinnam się cieszyć każdą chwilą bo dzieciaki tak szybko rosną ale przyznam po cichy że trochę czekam na tę komunikatywność

errata

olcia pierwszy miesiąc jest taki "szalony". nie potrafiłam wykorzystywać czasu, jak Ania sapał. Jak tylko zasypiałam to się modliłam, aby czasem zaraz się nie obudziła, bo padała na twarz. A dziecko praktycznie cały miesiąc przespało  :rotfl: teraz mniej sypia, a ja i tak jestem bardziej wypoczęta.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: olcia w 06 Paź 2011, 11:58:36
aniak1211 wiem, że powinnam się cieszyć każdą chwilą bo dzieciaki tak szybko rosną ale przyznam po cichy że trochę czekam na tę komunikatywność
cos Ty ;) powinnas czuc to co masz ochote ;) ja za stadium larwalnym absolutnie nie przepadam ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

olcia

zwierzatko_mojej_mamy trochę mnie uspokoiłaś bo już zaczynałam myśleć, że ze mną coś nie tak :P

mary

olcia ja to bardzo czekałam aż miną pierwsze trzy miesiące - wszyscy mówili, że są najgorsze. Teraz mój mały ma ponad 5 mies. i jak oglądam jego zdjęcia to sobie myślę, rany, jak czas szybko gna do przodu! Moje dziecko już zaczyna się podnosić do siadania, potem będzie czołganie, raczkowanie i za chwilę pobiegnie za piłką ;) Z perspektywy czasu uważam, że najgorsze są pierwsze 2 miesiące, potem jest już tylko lepiej i łatwiej, mimo że dziecko mniej śpi.

olcia

Dzięki dziewczyny. To teraz już wiem że będzie tylko lepiej :)

zwierzatko_mojej_mamy

ja dopiero niedawno czuje komunikatywnosc wieksza ;) jeszcze w lipcu pamietam to tak sobie ;) moze od miesiaca? :>
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

iksa_nl

u nas komunikatywnosc to teraz wyglada tak:
ja: "nie wolno", "uwazaj", "bleee", "fuj"
na co on przerywa wykonywana czynnosc i patrzy na mnie z mina pod tytulem "ale o co Ci chodzi?" i wraca do tego, co robil wczesniej  :mocking:

ale na pochwaly reaguje i szczerzy swoje dwa zabki  :dance:

albo go wolam, zeby "przyraczkowal", on zbiera sie, idzie, idzie i w polowie drogi zmienia zdanie i szoruje gdzie indziej ;)
nie ma co, autorytetu to nie mam  :rotfl:

mary

ale extra macie, że dzieci Wasze już mobilne. Mój jeszcze nie siedzi, a chciałaby bardzo, i mam go ciągle na głowie, bo leżeć nie lubi i trzeba go ciągle zabawiać. Jakby już siedział to bym miała większy luzik ;)

elve

feeling.good

elve

feeling.good i jak sie sprawdzał na śniegu, w błocie, terenie?
Jak duży jest po złożeniu?

konwalia

elve pomysl moze o quinny 4xl freestyle lub mutsy urban rider uzywkach, to sa wózki nie do zdarcia i na twoje warunki
z tego co wyczytałam xlandery maja problem z latajacymi na boki przednimi kołami