wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

abkasia

Cytat: golinda w 03 Paź 2011, 21:31:24
nie, młodsze dzieci chyba tak wolą

moj od poczatku jechal przodem do swiata, i bylo ok, choc opcja przkladanej spacerowki jest napewno wygodna

mary

Cytat: malybob w 03 Paź 2011, 22:28:10opcja spacerowki przodem do mamy jest bardziej dla przewrazliwionej rodzicielki?
tak bym tego nie nazwała ;) Mój syn ma 5 mies. i jeździ w wózku grzecznie, nie płacze prawie wcale. Rozgląda się na tyle, na ile mu pozwala gondola (lubi drzewa). Ale co jakiś czas patrz na mnie przez dłuższą chwilę, nawet oka nie oderwie. Często jak już jest senny to patrzy na mnie cały czas, dopóki mu się oczy nie zamkną. Myślę, że jak za tydzień trafi do spacerówki to nijak tego nie odczuje, bo nadal mama będzie w zasięgu jego wzroku. I mnie to bardzo cieszy :) Ty rób jak uważasz.

Golinda, Tobie się pipi już rozwala??

konwalia

dla mnie idealnie to byłoby jakby była opcja posiadania z 4 wózków :D

mary

Konwalia, taka opcja przecież jest możliwa. Tylko grubszy portfel konieczny do tego ;)

malybob

Pisalam o przewrazliwionej rodzicelce z mysla o sobie ;) Na sama mysl, ze malenstwo bedzie pare centymetrow dalej ode mnie robi mi sie zimno :D Zastanawiam sie czy nie przesadzam.

Dodany tekst: 03 Paź 2011, 21:38:46

Cytat: mary_popins w 03 Paź 2011, 21:37:38
Konwalia, taka opcja przecież jest możliwa. Tylko grubszy portfel konieczny do tego ;)

I miejsce do skladowania :D

konwalia

Cytat: malybob w 03 Paź 2011, 22:38:15czy nie przesadzam
oczywiście, ze tak
ale czy to coś u ciebie zmienia teraz ;)

Dodany tekst: pon, 3 paź 2011, 20:40:46

Cytat: mary_popins w 03 Paź 2011, 22:37:38grubszy portfel konieczny do tego wink
Cytat: malybob w 03 Paź 2011, 22:38:15I miejsce do skladowania Cheesy
o to wtedy miałabym parę typów, nawet więcej niż 4  :rotfl:

mary

ja teraz, mądrzejsza już o doświadczenie, patrzyłabym na to, żeby wózek był w miarę niewielki po złożeniu (mimo posiadania auta w wersji kombi bagażnik jest dosłownie zawalony wózkiem i nigdy wszystkie bagaże nam się nie mieszczą). Plus oczywiście rozkładana i odwracana spacerówka, skrętne koła przednie i odpowiednio duży daszek.

konwalia

z ta przekadana spacerowka jest tak, ze jak nieprzekladana to wieksza/szersza(porownywalam 4rider i transportera)

mary

dla mnie przekładana to jednak podstawa.

Konwalia, a jak Twój m&p? Zmartwiła mnie trochę informacja od Golindy o rozsypującym się wózku.

konwalia

OlaFasola

Ja zupełnie nie widziałam potrzeby posiadania przekładanej spacerówki jak wybierałam wózek. Uznałam, że dziecko będzie na spacerach bardziej zainteresowane otaczającym światem niż moją osobą i całe szczęście się nie pomyliłam.

nionczka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

ja lubie przekladalnosc, bo teraz na wieczornym spacerze, pod koniec to fran woli przodem do mnie :) wtedy robie wozek widlowy i jedziemy ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

malybob

Nionczka, ostojo rozsadku! :)

Zwierzatko, tak w ogole to ogrooomnie podoba mi sie Twoj pojazd. Szkoda, ze kompletnie nie dla mnie...

zwierzatko_mojej_mamy

malybob dzieki, mi tez sie podoba ;D czemu nie dla Ciebie?

www.annawilk.pl

malybob

Te malutkie koleczka... Cena tez niefajna ;)

zwierzatko_mojej_mamy

malutkie koleczk amozna wymienic na zimowe wielkie na wertepy ;) a przekladajac raczke w opcje wozka widlowego nic nie trzeba wymieniac bo idzie jak czolg ;) a uzywki na allegro? czy wolicie miec nowy?

www.annawilk.pl

zosia2007

Cytat: malybob w 03 Paź 2011, 21:33:59
Ech... to moze opcja byloby posilkowanie sie chusta w okresie miedzy gondola a spacerowka przodem do swiata ;)
w chuscie nie powinno sie nosic dzieci przodem do swiata

feeling.good

a jak dla mnie pipi jest super, zwłaszcza za 120 pln :) Do maclarena nie ma co przyrównywać, no ale to inna półka, i jakościowo i cenowo

feeling.good

ja wybierając wcześniej x-landera brałam pod uwagę właśnie jego "terenowość", wydawało mi się, że waga nie będzie aż tak ważna, i że bez przekładanej spacerowki dam radę. Okazało się, że jednak waga i rozmiar po złożeniu miały największe znaczenie, "terenowość" mniej. Mieścił się do auta bez problemu, ale męczyło mnie wkładanie. Stach od początku nie lubił jeździć w wózku, więc nie wiem czy przekładana spacerówka by pomogła. Byc może tak, zwłaszcza że musiałam go przenieść jak miał ok. 4 miesięcy.
Z tych właśnie powodów zdecydowaliśmy się na zmianę wózka przy drugim dziecku. Zobaczymy na ile trafny będzie drugi wybor :)

Kasia

Cytat: feeling.good w 04 Paź 2011, 11:22:38
a jak dla mnie pipi jest super, zwłaszcza za 120 pln :) Do maclarena nie ma co przyrównywać, no ale to inna półka, i jakościowo i cenowo

myśle podobnie :)
mi tez pipi się sprawdza super, chciaż ja z wózka niewiele korzystam ;)
tak samo nie ma co porównywac pipi do maclarena xt czy xlr (bo od questa np. jest już lepszy)
jak w ogóle parasolki do normalnego wózka ;)

miałam kilka parasolek, żadna mnie nie urzekła, żadna nawet w małym procencie nie prowadziła się tak jak stokke ;) ale pipi jest OK, jego jedynego zostawiłam i nie sprzedawałam na predce po urlopie lol

a ze wydałam na niego tylko 90zł to kiedyś, jak to mój mąż mówi, nawet nie szkoda bedzie go wywalić :D

feeling.good

Cytat: golinda w 04 Paź 2011, 11:25:50
ja czekam aż Ninka wyrośnie z wózka i go wypieprzę na śmietnik

a tylko tego wózka używacie? My jednak głównie maclarena (w nielicznych chwilach kiedy Stach nie korzysta ze swoich nóg), z pipi wyjątkowo, ale na urlopie naprawdę dobrze się sprawdził.

elve

feeling.good  na co zmieniacie? bo ja też chyba kupię nowy wózek

feeling.good

iksa_nl

fajny, mozna tez dokupic platforme dla drugiego dziecka :)
u siebie w teutonii cosmo nie moge a wydaje mi sie byc to fajnym rozwiazaniem przy dwojce dzieci...no ale moze tylko mi sie wydaje ;)