wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

mobka

Cytat: golinda w 27 Wrz 2011, 22:42:20
to właśnie buzz ;D

Nie ma amortyzacji w przy kolach z tego co pamietam, a gondola i spacerowka sie bujaja (niby celem amortyzacji) :P Kochalam ten wozek, dopoki go na zywo nie obejrzalam :(

mobka

Cytat: golinda w 27 Wrz 2011, 22:51:40
ale on się spoko sprawdza, choć najlepsze amortyzacje to chyba były te skórzane paski przy kółkach sprzed 30 lat :)
Teraz tez sa na pasach. Tylko one skretnych kol nei maja. COs za cos.

errata

Cytat: golinda w 27 Wrz 2011, 22:51:40
ale on się spoko sprawdza, choć najlepsze amortyzacje to chyba były te skórzane paski przy kółkach sprzed 30 lat :)

to prawda

ziuta

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Wrz 2011, 15:31:55malybob ale to nie espiro bylo tylko urbo z mamas&papas - max z gondola ma 9 kg, to chyba pi razy oko tyle co bugaboo:
O wypraszam sobie, to akurat ja wklejałam :D :D
elvelve rzeczywiscie wklejała espiro
;)

zwierzatko_mojej_mamy

a to przepraszam wszystkich pomowionych ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

wozki tez przepraszam i producentow i niedoszlych kupujacych ;D i chce pokoju na swiecie :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ziuta

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Wrz 2011, 23:30:18
wozki tez przepraszam i producentow i niedoszlych kupujacych ;D i chce pokoju na swiecie :D
dobra, już dobra, polać jej :D
:beer: :beer:

konwalia

Cytat: mobka w 27 Wrz 2011, 23:39:26Transportera w terenie tez nei widze, bo tez wydaje mi sie dosc twardy, glownie przez to, z enie ma pompowanych kol.
160zł i można mieć

mary

malybob gratulacje!  :daisy:
A w temacie wózków - czy zależy Ci na spacerówce z odwracanym siedziskiem, tak byś mogła małe dziecko na początku wozić przodem do siebie? Jeśli tak, to musisz zwrócić uwagę czy mają ją wybrane modele - na pewno nie ma tego mutsy transporter. Mam jedną kol, która ma jedo fyn i jest zadowolona. Mówi, że gondola jest tak obszerna, że dziecko 5miesięczne ma jeszcze spory zapas (czego np. nie ma w x-landerze, który mam ja). I nie wiem jak jest z tym siedziskiem kubełkowym w buzzie- nie rozkłada się na płasko do spania, musisz się zastanowić czy by Ci to nie przeszkadzało.

malybob

Dzieki :)
No wlasnie od wczoraj intensywnie mysle czy odwracane siedzisko jest niezbedne do zycia. Wolalabym je miec, a z drugiej strony coraz bardziej przekonuje mnie do siebie Quinny Speedi, ktory go nie ma :/
Musze jeszcze raz wybrac sie do sklepu i pomacac. Zwlaszcza Buzza, ktory wizulanie baardzo mi sie podoba, ale mam obawy co do terenu. Tz. pocieszajace jest to,ze np. Golinda poleca, ale z drugiej strony na stronie producenta jest w katergorii wozkow miejskich.  Kubelek to mnie przeszkadzac nie bedzie, a jesli dziecko nie pozna alternatywy to jak sie skapnie,ze mu przeszkadza? ;)
Czy Wam wybor wozka tez spedzal sen z powiek? ;)

Dodany tekst: 03 Paź 2011, 20:49:32

A Origami ekstra :D Faktycznie powinien miec wbudowanego GPS-a, coby tylko mu zaznaczyc jaka trasa ma isc.

abkasia

Cytat: golinda w 03 Paź 2011, 20:52:54
to dziwne...
z terenowym przednim kołem na pewno nie jest to wózek miejski...

dal mnei buzz to typowy wozek miejski.. ;D

co do speede, to juz bym go 2 raz nie kupila...
teraz jest wiele fajniejszych wozkow...

mary

Cytat: malybob w 03 Paź 2011, 21:47:13Czy Wam wybor wozka tez spedzal sen z powiek? wink
ja sporo się zastanawiałam nad tym, co powinien mieć wózek. Za radą siostry nie wzięłam wózka bez odwracanej spacerówki i teraz, gdy zbliża się pora przeniesienia dziecka do spacerówki w ogóle się nie martwię. Koleżanka kupiła wózek bez odwracanego siedziska i teraz już musiała przenieść dziecko (4,5 mies.), bo duże, w gondoli się nie mieściło i ona narzeka bardzo na to, że nie widzi dziecka. Ja bym nie wzięła wózka bez tej opcji.

Koniecznie pooglądaj wózki w sklepach - a nóż wpadnie Ci w oko jakiś inny model, a któryś z tych wybranych wstępnie od razu odrzucisz?

malybob

Cytat: golinda w 03 Paź 2011, 20:52:54
to dziwne...
z terenowym przednim kołem na pewno nie jest to wózek miejski...

Fakt, ze rozwazam wlasnie opcje z terenowym. Ale musze "wymacac" amortyzacje ;) Wiem,ze nie wyglad najwazniejszy, no ale nie przeszkadzaloby mi, gdyby byl estetyczny (jak Buzz- moim zdaniem).
abkasia
dlaczego bys go juz nie kupila? Co z nim nie tak?

Mary, ogladalam juz Speediego i Jedo - i stwierdzam, ze kazdy ma i wady i zalety. Speedi jest nieodwracalny :(, ale za to lzejszy i zgrabniejszy... Jak tu znalezc ideal i to jeszcze nie za fortune? ;)

abkasia

speedi,
minusy:
jak wciagam wozek po schodach z dzieckim spiacym w spacerowce, to raczka sie wyslizguje z uczwytow, tak, ze wozek moze mi wypasc z rak!

to ze nie mialm przekladanego siedziska tak mi nei przeszkadzalo...

ni chyba teraz szukalabym, jeszcze lzejszego....
sama  nie wiem, jakos mi sie znudzil... ;D

mobka

Dla mnie Buzz ma jeszcze jedna wade - maly daszek w spacerowce.
Ja bym chyba teraz transportera wzila. ALbo zaryzykowalabym z tym navingtonem co feeling pokazywala.

abkasia

np maclaren jest super :)
nie ma prawie wad :D

mobka

No generalnie da sie rozlozyc i da sie jeszcze zestaw zimowy(?) czy jakis taki dokupic i go zabudowac bardziej. No jak bylam na poczatku zakochana, to mi milosc szybko przeszla :D

abkasia

mi sie wizualnie buzz tez bardzo podoba, ale ma niestety kilka powaznych jak dla mnie minusow,  ;D

malybob

Buzz jest (chyba) troche lzejszy...
Ciekawe, jaka terenowka jest w ogole najlzejsza.
Abkasia - a od kiedy Twoje dziecie korzystalo ze spacerowki? Nie balas sie, ze nie masz go na oku caly czas?

abkasia

Cytat: malybob w 03 Paź 2011, 21:25:37
Buzz jest (chyba) troche lzejszy...
Ciekawe, jaka terenowka jest w ogole najlzejsza.
Abkasia - a od kiedy Twoje dziecie korzystalo ze spacerowki? Nie balas sie, ze nie masz go na oku caly czas?
od 4i pol mies....

malybob

Cytat: abkasia w 03 Paź 2011, 22:24:04maclaren

Ale to spacerowka?

Dodany tekst: 03 Paź 2011, 21:29:15

Czyli w sumie opcja spacerowki przodem do mamy jest bardziej dla przewrazliwionej rodzicielki? ;)

mobka

Moj dlugo jeczal w wozku, malo co go na spacerach interesowalalo, wiec jazda przodem do mnie pozawalala mi go zagadac. W sumei jeszczenie przeszlo mu niedawno ;)

malybob

Ech... to moze opcja byloby posilkowanie sie chusta w okresie miedzy gondola a spacerowka przodem do swiata ;)