wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Kasia

a no to dalej pipi jest w sprzedazy ;) nawet spiworek można dokupić ;)

malybob

Mam kompletny metlik w glowie...  Pomozecie? :)
Szukam pierwszego wozka, ale niekoniecznie takiego, ktory bede musiala zaraz wymieniac (tz. przewiduje pozniej oczywiscie cos lekkiego, ale poniewaz w planie spacery po terenach lesnych, mysle, ze solidny wozek tez powinien byc dlugo w uzyciu).
Moze sie zdarzyc tak, ze pojazd bedzie przechowywany w wozkowni, do ktorej prowadzi troche schodkow - czyli waga ma znaczenie, bo ja duzo krzepy nie mam.
Rozwazam kupno z drugiej reki, wiec tez fajnie jakby od razu sie nie rozlatywal :)
Na razie wpadly mi w oko i "macalam" Emmaljungi (ale sa taakie wielkie :/ i ciezkie), Jedo Fyn i Quinny Speedi. Serce mi sie wyrywa do tego ostatniego - jakis taki najzgrabniejszy mi sie wydaje i fajna mala gondola (raczej nie bedzie potrzebna wieksza) - a rozum przemawia na korzysc Jedo.
Jeszcze spodobal mi sie MB Swift, ale widze, ze ciezko znalezc uzywane, a nowki nie na moja kieszen.
Czy ktoras z Was uzytkowala/uzytkuje ktorys z wyzej wymienionych? Bede wdzieczna za opinie.

zuzia

malybob, ile chcesz przeznaczyć na wózek?

malybob

Jak najmniej ;)
A tak na serio, to na pewno nie wiecej niz 2000 za wozek plus fotelik (obowiazkowo nowy), a chetnie mniej, jesli znajde uzywany w fajnym stanie.

zosia2007

polecam mutsy transporter - bardzo lekki, zgrabny, dobry i w miare przystepny cenowo wozek ;D
malybob przepraszam za prostolinijnosc  :blush:
jestes w ciazy?

zuzia

ja mam do sprzedania teutonię mistral s, ale bez fotelika

emmaljungi odradzam jeżeli zależy ci na gabarytach bo to jednak wózki duże są.
BTW - duża gondola czasem sie przydaje.

malybob

Zosia - no tego sie obawialam, tu pytanie o konkretne modele,a Wy namieszacie mi polecjac jeszcze inne ;) I metlik bedzie wiekszy (pewnie tak musi byc...).  Zaraz sobie obejrze Mutsy :)
A tak poza tym - tak :D
Zuzia, Teutonie bardzo mi sie podobaja i slyszalam o nich wiele dobrego, ale wybilam sobie z glowy jak popatrzylam na te male koleczka przednie. Szukam czegos bardziej terenowego niz miejskiego.

Dodany tekst: 27 Wrz 2011, 12:50:06

A mala gondola mi raczej nie bedzie przeszkadzac, bo pasazer wsiadzie do niej w polowie zimy, wiec tak dlugo znowu w kombinezonach itp. nie bedzie sie gniezdzil.

magdalinska

zuzia

Cytat: malybob w 27 Wrz 2011, 13:48:46Teutonie bardzo mi sie podobaja i slyszalam o nich wiele dobrego, ale wybilam sobie z glowy jak popatrzylam na te male koleczka przednie. Szukam czegos bardziej terenowego niz miejskiego.
jest jeszcze Mistral z dużymi kołami

mutsy transportem jest naprawde fajnym wózkiem

jedź do sklepu, pojeździj sobie kilkoma, zobaczysz czy np. 3 kołowiec ci odpowiada, czy musisz mieć skrętne koła przednie (polecam). etc.

zosia2007

Cytat: malybob w 27 Wrz 2011, 13:48:46A tak poza tym - tak
gratulacje!!!

malybob ja sama mialam mutsy transportera, wiec dlatego ci go polecam bo mi sie bardzo sprawdzil. teraz tez bym kupila transportera jakbym miala wogole cos kupowac ;)
poza tym transportera uzywala m.in. martullek, olafasola
teraz go uzywa konwalia wiec mozesz sie je tez podpytac co i jak
zaraz poszukam ci mojego postu a propo tego wozka ;)

malybob

Dziekuje slicznie :)

Juz wiem, dlaczego nie bralam pod uwage Mutsy - podgladalam na ulicach i to zawieszenie jakies dziwne mi sie wydawalo... Ale skoro mowicie, ze sie sprawdza, to zerkne z bliska w sklepie.
Zuzia, zaskoczylas mnie info o Teutonii z duzymi kolami, kolejny model do pomacania :)

W sklepie na razie baardzo mi sie podobaly 3 kolka, ale troche sie ich obawiam, jak w terenie sie spisuja.

Kasia

malybob, gratuluje  :daisy: :daisy: :daisy: :daisy: i spokojnej ciąży życze  :daisy: :daisy: :daisy: :daisy:
z wyborem wózka nie pomoge bo jest tyle fajnych że sama miałabym metlik w głowie (gdybym stokka nie miała brac) ;)

zwierzatko_mojej_mamy

a to co elve ostatnio wkleila? rozwiazania z bugaboo, a cena super?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

malybob

Kasiu - dzieki :)
Zwierzatko - cieezkie to Espiro :(
Golinda - nie ukrywam, ze zalezalo mi na Twojej opinii, bo dzieki awatarkowi kojarze chociaz Ciebie, ze korzystasz z terenow, o jakie mi chodzi. Fajnie, ze kolejny plus dla Quinniego. A swoja droga, nie wiem czemu patrzylam tylko na Speedi, poogladam jeszcze te Buzz.

Kasia

malybob a moze tanszy inplast bolder :knuje:

zwierzatko_mojej_mamy

malybob ale to nie espiro bylo tylko urbo z mamas&papas - max z gondola ma 9 kg, to chyba pi razy oko tyle co bugaboo:

http://www.mamasandpapas.com/urbo/

Dodany tekst: 27 Wrz 2011, 14:32:03

a cena przyjemna
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

malybob

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 27 Wrz 2011, 15:31:55urbo z mamas&papas

Aaa, no, piekny. Ale nie wyobrazam sobie tych koleczek w lesie i w sniegu :(

Ok., to metlik jeszcze wiekszy :D Dobrze, ze zostala chwila do podjecia ostatecznej decyzji.

konwalia

implast potem pójdzie za grosze, nie warto

wzięłabym z tych 3 quinny

co do transportera, ja chwalę, choć znalazłam 3 minusy:podpijanie 1 reka srednie, zawieszenie troche za twarde(ale mozna załozyc pompowane kółka i byloby pewnie ok), za nisko kosz na zakupy(szura o wysokie krawezniki)

Kasia

Cytat: konwalia w 27 Wrz 2011, 15:46:55implast potem pójdzie za grosze, nie warto
ale malybob pisze ze może wziąć wózek z drugiej reki :)
mozna kupić inplasta za 500zł i puścić go za grosze ;) strata niewielka

moja sis teraz sprzedaje implasta :D chyba własnie w takiej cenie :) 500zł :knuje:
a po jednym dziecku, stan super :)

nionczka

Ja tez polecam Buzza, chociaz uzywalam w miescie. Ale z warszawskimi chodnikami dal rade. Pozniej jak byly roztopy tez sobie poradzil. Chociaz sama nie wiem jaki wozek kupilabym drugi raz. Buzz jest beznadziejny do komunikacji miejskiej, jesli trzeba korzystac.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

annka-cygannka

malybob ja poszłam za głosem rozumu i kupiłam Jedo Fyn -używany pół roku (dostałam paragon), na gwarancji, za 700 zł z fotelikiem. Na początku nie za bardzo podobały mi się te wózki, ale teraz go KOCHAM. To co wyprawiałam z nim w te wakacje przechodzi ludzkie pojecie - piach, las, zaorane pole, łąki, szlaki górskie - wszystko przejechał :) Ma bardzo fajne zawieszenie, duzą gondolę z podnoszonym oparciem, spacerówkę, którą można montować przodem lub tyłem do kierunku jazdy i milion wersji kolorystycznych. Do tego duży kosz na zakupy, w który ładuję kilogramy bez opamiętania i niczym się nie martwię. Naprawdę polecam.

salsa

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mobka

Ja mimo zm mam teutonie do sprzedania, to na teren nie polecam. Mimo ze amortyzowana, to ma bardzo sztywne zawieszenie ;D
Buzza ogladalam wq sklepie i tam sie gondola buja w celu amortyzacji, tez go w terenie nie widze.
Speedi wydaje mi sie ok na teren, choc wizualnie w ogole mi sie nie podoba ;D
Transportera w terenie tez nei widze, bo tez wydaje mi sie dosc twardy, glownie przez to, z enie ma pompowanych kol.
Jak chcesz jezdzic w terenie i wciagac po schodkach to wozkarni (bo nosic i tak pewnie nie bedziesz), to polecam jednak cos z pompowanymi kolami.

errata

no ja w terenie też nie polecam teutonie ;D ale poza tym to wszystko ok.