wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

katgoli

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 18 Lip 2011, 19:46:46
ale jest wielki gabarytowo - jesli komus nie przeszkadza to nie widze problemu ;)
zwierzatko ten wozek jest prawie tych samych rozmiarow co Bugaboo ;-)

zwierzatko_mojej_mamy

niemozliwe ;) sama gondola wystaje na 105 cm ;) mierzone co do milimetra majac na uwadze wymiary windy ;) gondola od bugaboo to 93 cm ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

katgoli

Ok 12 cm zgadzam sie ale i tak ten wozek jest jednym z najmniejszach i najlzejszych i wypowiedz wielki gabarytowo jednak tutaj nie pasuje  ;) Pozatym pytanie bylo o wleksze gondole dla jesienno-zimowego dziecka  ;)
Ja ciagle sie jeszcze zastanawiam nad nim i nad Bugaboo....Emmaljunge mialam okazje testowac w domu i musze powiedziec ze wykonania i materialy bardziej przekonuja niz Bugaboo ale w Bugaboo mi sie podoba spacerowka....

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: katgoli w 19 Lip 2011, 14:27:55ale i tak ten wozek jest jednym z najmniejszach i najlzejszych i wypowiedz wielki gabarytowo jednak tutaj nie pasuje
pozwole sie nie zgodzic - stelaz do emmaljungi to 10,5 kg w porownaniu do bugaboo = 6 to jest prawie 50% ciezszy.

oj przepraszam - wlasnie wyguglalam nitro city i ten akurat tez ma 6 kg stelaz - istotnie ;) nitro city nie widzialam na zywo, mieli tylko klasyczne i one byly wielkie i ciezkie, chociaz ten bez skretnych kolek faktycznie skrecal z duzo mniejszym wysilkiem niz myslalam, ze bedzie 

pytanie bylo o wieksza gondole, ale zwrocilam uwage na to, ze mozna chciec wieksza gondole, ale winda na nia nie pozwoli ;)

Dodany tekst: 19 Lip 2011, 14:53:22

Cytat: katgoli w 19 Lip 2011, 14:27:55wykonania i materialy bardziej przekonuja niz Bugaboo
mnie z foty nie ;) nitro city jest caly z materialu jak kurtka puchowa - jakby na calosci mial podbitke lacznie z buda - pewnie ma ;) taki jest strasznie bulowaty ;)

www.annawilk.pl

mada1981

zwierzu w naszej windzie miescila sie wersalka, szafa wiec mysle ze i wozek sie zmiesci :)

i zgadzam sie z Toba ze Emma na focie wydaje mi sie jakas taka nadmuchana :)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mada1981 w 19 Lip 2011, 16:08:32zwierzu w naszej windzie miescila sie wersalka, szafa wiec mysle ze i wozek sie zmiesci Smiley
to swietnie - nie masz zadnych ograniczen ;) - my tez myslelismy dlugo, ze maac winde nie mamy... i dopiero tuz przed prawie podjeta decyzja o innym puknelismy sie w czolo, ze tam przeciez jeszcze sa drzwi wewnetrzne i zaczelo sie szukanie z metrem... dlatego czuje sie w obowiazku uczulenia na genialnych architektow sprzed 30 lat na przyklad :D

www.annawilk.pl

OlaFasola

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Lip 2011, 16:12:34i dopiero tuz przed prawie podjeta decyzja o innym puknelismy sie w czolo, ze tam przeciez jeszcze sa drzwi wewnetrzne i zaczelo sie szukanie z metrem... dlatego czuje sie w obowiazku uczulenia na genialnych architektow sprzed 30 lat na przyklad Cheesy
ooooo dokładnie to! U nas wózek mieścił się na styk w drzwiach wewnętrznych. Tzn koła na stelażu, a nie sama gondola. Ale nie pomyśleliśmy o tym zawczasu i dobrze, że wzięliśmy wąski wózek, bo mogłoby być śmiesznie :D

zwierzatko_mojej_mamy

nie nie :D drzwi wewnatrzne windy :D mamy taka winde z podwojnymi drzwiami ;) i te wewnetrzne sie otwiraja do windy i w ten sposob zajmuja 1/5 powierzchni, bo trzeba je zakmnac, zeby winda pojechala - natomiast wejsciowe mieszkaniowe jak mowisz tez moga byc mniejsze niz 100/90 lub tez ma sie waski korytarzyk w srodku - jak u nas i wykrecic czyms wiekszym tez by graniczylo z cudem ;)

www.annawilk.pl

OlaFasola

A to widzisz moja wyobraźnie nie podpowiedziała mi możliwości zaistnienia wewnętrznych drzwi dodatkowych w windzie :D

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Lip 2011, 16:19:03tez moga byc mniejsze niz 100/90
Hahahah, nasze do kuchni w najwęższym miejscu framugi mają 69  :rotfl: :rotfl:

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: OlaFasola w 19 Lip 2011, 16:34:01A to widzisz moja wyobraźnie nie podpowiedziała mi możliwości zaistnienia wewnętrznych drzwi dodatkowych w windzie Cheesy
mysle, ze zadnemu normalnemu czlowiekowi by tego nie podpowiedziala lol

www.annawilk.pl

katgoli

Zwierzatko mnie do Bugaboo nie musisz przekonywac, bo uwazam ze wozek jest fajny ale uwazam ze nie jest idealny dlatego sie wacham....szczegolnie jezeli chodzi o stelaz i jego wykonanie to Emmaljungi sa IMO stabilniejsze....oba wozki skladaja sie fajnie i sa super praktyczne i bardzo lekkie....
Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Lip 2011, 15:52:04mnie z foty nie  nitro city jest caly z materialu jak kurtka puchowa - jakby na calosci mial podbitke lacznie z buda - pewnie ma  taki jest strasznie bulowaty
nitro city mozna kupic z materialu jak i ze skory - material jest fajny moze rzeczywiscie troche kurtkowy ale jakosciowo IMO jest szlachetniejszy od tego z ktorego zrobiony jest Bugaboo....Bugaboo ma za to fajniejsze kolory  ;) tak wiec nadal sie wacham i chyba dam zdecydowac mezowi  ;)

zwierzatko_mojej_mamy

a ja nie przekonuje teraz do bugaboo - wypowiadam sie w kwestii duzej gondoli, windy, szerokosci drzwi oraz nitro city, o ktorym nie wiedzialam, ze istnieje i ze jest lekki ;)

www.annawilk.pl

katgoli

ok troche inaczej odebralam ale spoko ;) O nitro City tez dowiedzialam sie dopiero niedawno- zawsze Emmaljungi kojarzyly mi sie tak jak Tobie z ogromnoscia....pamietam jak prowadzilam kolezanki klasyczna Emmaljunge i co prawda super sie ja prowadzilo ale sie czulam jagdybym wozila mlodszego braciszka  ;)

zwierzatko_mojej_mamy

przepraszam, ale jak inaczej? :> pytanie bylo o duza gondole - wypowiedzialam sie raz, mowiac, ze niekoniecznie jest potrzebna duza gondola, bo dziec moze sam juz w ieku 4 mmiesiecy oprotestowac nawet najwieksza z uwagi na brak mozliwosci podziwiania widokow ;)
potem widzac emmaljunga nie doczytalam, ze nitro city, o ktorego istnieniu nie wiedzialam i orzeklam, ze emmaljunga jest wielka - dla mnie 12 cm w wielkosci gondoli od klasycznej wersji skutkowaloby chodzeniem na 3 pietro na piechote z wozkiem, bo by mi sie nie zmiescila
to Ty porownalas do bugaboo, ja popatrzylam na gugla i sie zgodzilam co do ciezaru ;)

zastrzezenie co do tkaniny i wizualki to juz bylo do Ciebie oddzielnie -  napisalas, ze materialy Cie bardziej przekonuja - mnie nie ;) tzn nie podobaja mi sie te puchowosci niezaleznie od tego, jaki inny wozek rozwazasz ;)

Dodany tekst: 19 Lip 2011, 16:43:48

co do mojej milosci do bugaboo to jest ona faktem, ale w tym  momencie nie rzutuje ;)

www.annawilk.pl

katgoli

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 19 Lip 2011, 17:43:02przepraszam, ale jak inaczej?
a tak inaczej ze wypowiadasz sie o wozku ktorego nie znasz jako wielki gabarytowo jak rowniez o materialach ktorych rowniez nie znasz i nie widzialas na wlasne oczy...z puchowoscia sie zgodze ale nie ma nic wspolnego z jakoscia materialu jakim powleczony jest wozek  ;) o windzie nie bylo nigdzie mowy a wlasnie o gondoli i o zyczeniu by byla duza wiec ja podalam ten wozek jako przyklad w miare malego, lekkiego i z w miare duza gondola ;)

zwierzatko_mojej_mamy

no przeciez przeprosilam i zlozylam samokrytyke, ze istotnie emmaljunga nitro city, ktory nie wiedzialam, ze istnieje ma lekki stelaz i nie okreslam juz go jako wielkiego - jako wielkie okreslilam klasyczne emmaljungi ;) co do materialu to rowniez napisalam, ze patrzac tylko na fote mowie co mi sie nie widzi - nie dotykalam istotnie, skoro mowisz, ze jest lepszy material i wykonanie nie przecze, ze nie jest, ani nie twierdze nigdzie, ze bugaboo jest boski pod tym wzgledem - mi odpowiada, komus innemu nie musi, tak jak mi nie odpowiada warstwa podbitki w nitro ;) bez macania ;)

o windzie byla mowa - ze mada ma winde i dlatego nie zalezy jej na superlekkim wozku, bo i tak bedzie wozic - zwrocilam uwage, zeby sprawdzic oprocz faktu istnienia windy rowniez jej pojemnosc - ja bylam przekonana, ze skoro mam winde to tez mi nic nie jest straszne, ani waga, ani wymiary ;) ale poki sie czlowiek ni zastanawia krok po kroku jak ten wozek ma droge pokonac to nie zauwaza, ze jak u mnie:
1. winda ma drzwi wewnetrzne, ktore drestycznie ograniczaja mozliwosci gabarytowe
2. konczy sie na polpietrze, potem trzeba pokonac jeszcze 9 schodkow, zatem waga tez okazala sie istotna

dopoki nie myslalam o sobie i wozku jako calosci wychodzacej to nawet mi przez mysl nie przeszlo, ze jakies tam schody i drzwi moga byc problemem ;D

www.annawilk.pl

feeling.good

Cytat: OlaFasola w 19 Lip 2011, 15:34:01
A to widzisz moja wyobraźnie nie podpowiedziała mi możliwości zaistnienia wewnętrznych drzwi dodatkowych w windzie :D
Hahahah, nasze do kuchni w najwęższym miejscu framugi mają 69  :rotfl: :rotfl:

nasze wejsciowe do mieszkania tyle miały :D na szczęście zorientowałam się jeszcze w trakcie remontu, że to może być przeszkodą i wymienialiśmy :)

zwierzatko_mojej_mamy

to moze byc przeszkoda dla wozka, ale to chyba maly pikus wtedy ;) ciekawe jak sie przez takie wnosi do mieszkania meble? :> nawet  z ikea bylby problem ;)

www.annawilk.pl

katgoli

w takim razie przepraszam zwierzatko ze sie czepielam  ;) Twoje rady i jak zreszta wszystkie wasze rady sa dla mnie bardzo cenne....przeczytalam prawie caly watek i naprawde mi otworzyl oczy. Mam wrazenie ze caly temat z wyprawka do dziecka mnie bardzo przerasta  i strasznie ciezko mi podjac jakakolwiek decyzje  :hmm:

Jezeli chodzi o szerokosci to we Frankfurcie mamy jeszcze problem metra.... do starych pociagow nie da rady wejsc do wszystkich drzwi z wozkiem o szerokosci wiekszej niz 61 cm -trzeba szukac specjalnych drzwi oznaczonych wozkiem....nie wiem jak sprawa wyglada z metrem w Warszawie....

zwierzatko_mojej_mamy

ja tez przepraszam - niepotrzebnie zacytowalam o tym jakosci i materiale i pod tym napisalam o fasonie :D ale jak juz takie jestesmy uprzejme wobec wozkow to czemu nie :D

mysle, ze ktory nie wezmiesz to bedzie dobrze ;) oba lekkie i male ;) co do metra to idiotyzm jest, ja nie korzystam w kraku to nie wiem, ale chyba kazdy wagon ma jedne szersze?

www.annawilk.pl

katgoli

;)
Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 20 Lip 2011, 10:07:45mysle, ze ktory nie wezmiesz to bedzie dobrze  oba lekkie i male  co do metra to idiotyzm jest, ja nie korzystam w kraku to nie wiem, ale chyba kazdy wagon ma jedne szersze

Moze i idiotyzm ale przewaznie w tych szerszych drzwiach juz stoja ze trzy wozki lub rowery pozatym wyobrazam sobie siebie sie spieszaca do pracy i jak mi metro ucieka sprzed nosa bo nie zdarze dojsc do tych drzwi lub nie ma miejsca ;)

Kasia

W Wawie metro ma szeeeeerokie drzwi, dwuskrzydlowe

zwierzatko_mojej_mamy

no u nas wagony maja jeszcze po dwa chude wejscia ;)

www.annawilk.pl

Kasia

a tramwaje to w ogóle inna bajka ;) kazdy inny ;) niektóre całkowicie nieprzystosowane do przewozu ludzi ;)

aja

a ja chętnie sprzedam Gondolę do Wózka emmaljunga City Cross :)