wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

twinnie77

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 16 Lut 2011, 21:02:20
dla mnie to miekkie to spiwor a nie gondola - to sie wklada w spacerowke tak? ten kokon?

No właśnie takie odniosłam wrażenie, że tego się samego nie używa ;D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

konwalia

sztywna ;)

miękkie mają tylko jedną zaletę-są większe

twinnie77

Dzięki dziewczyny, polewam za pomoc :) Ja sama wybrałabym sztywną :) Ale w takim razie muszą chyba przemyśleć sprawę, bo termin porodu na koniec lipca, więc w gondoli dziecko powinno zimą jeszcze jeździć, a teutonia to tylko 74 cm wewnątrz, więc mało...

mobka

Cytat: twinnie77 w 16 Lut 2011, 21:20:32
Dzięki dziewczyny, polewam za pomoc :) Ja sama wybrałabym sztywną :) Ale w takim razie muszą chyba przemyśleć sprawę, bo termin porodu na koniec lipica, więc w gondoli dziecko powinno zimą jeszcze jeździć, a teutonia to tylko 74 cm wewnątrz, więc mało...

No nie wiem. Moj Kuba jest sporym dzieckiem, a jezdzil w gondoli 5mcy i 3 tyg. Wiec nie tak malo, szczegolnie, ze wiekszosc dzieci jest "szybsza" rozwojowo od niego i chce juz siedziec w tym wieku ;D

twinnie77

Cytat: mobka w 16 Lut 2011, 21:21:44
No nie wiem. Moj Kuba jest sporym dzieckiem, a jezdzil w gondoli 5mcy i 3 tyg. Wiec nie tak malo, szczegolnie, ze wiekszosc dzieci jest "szybsza" rozwojowo od niego i chce juz siedziec w tym wieku ;D

Wy macie teutonię?
No ja porównuję z naszym Roanem, gdzie gondola ma 80 cm, a Hubert jeździł w niej do połowy marca (czyli 7,5 miesiąca) i ledwo się mieścił ;D

mobka

Tak, mamy teutonie :) Gondole sztywna fashion. I owszem, w porownaniu z Roanem albo emaljunga to ona sie malutka wydaje, ale kuba w kombinezonie jeszcze by wlazl, ale juz dotykal i glowa i stopami, wiec nei chcialam go meczyc, choc jakos na bardzo niezadowolonego nie wygladal ;D

twinnie77

Ja miałam jakieś wewnętrzne opory, aby zimą do spacerówki przesadzać ;D
Dzięki mobka za opinię :) polewam

konwalia

Cytat: twinnie77 w 16 Lut 2011, 21:33:34Ja miałam jakieś wewnętrzne opory, aby zimą do spacerówki przesadzać Grin
ja przesadzę z luzem psychicznym(gondola mutsy ma niby 77cm)
ale ja nie jestem specjalnie spacerowa :D

mobka

Cytat: twinnie77 w 16 Lut 2011, 21:33:34
Ja miałam jakieś wewnętrzne opory, aby zimą do spacerówki przesadzać ;D
Dzięki mobka za opinię :) polewam
No moj troche przymarzl na ktoryms spacerze, ale teraz wsadzilam go w spiworek od fotelika i od spodu w nogi nie marznie :) Generalnie budke np. teutonia ma lepsza w spacerowce, bo grubsza i obszerniejsza. Tylko wlasnie po nogach moze byc chlodno, no i wsadza sie mlodego mneij wygodnie ;)

zuzia

twinnie77
ja M. przesadziłam jak miał 6 miesięcy. akurat na zimę. dokupiłam śpiworek (nieoryginalny bo teutonia ma mega drogie) i nie narzekał :)

twinnie77

Tak jak napisałam, to był problem z mojej strony, Hubert by pewnie się cieszył ;D

Kata

Ja też Małą przesadziłam do spacerówki Mutsy w zimie (w styczniu) i dokupiłam polarowy śpiworek + osłonkę na nóżki i Mała mi nie marznie.
Pozdrawiam

Kata

rilla

hm a dzieciakom nie jest ciepło w tym spiworku? ja mam, ale wpakowałam w niego P. raz. Nawet na -10 dawałam koc i osłonke, albo sama osłonke. W ogóle nawet na osiedlu moje dziecko słabo opatulone jest. Może dlatego złapał katar:D:D

ishka82

rilla, Domi też nie jest mocno opatulona ;) Zazwyczaj ma kurtkę (kombinezon to jak jest już na prawdę mocno zimno) i przykrywam ją kocykiem i nakładam osłonkę, śpiworek polarowy jedynie na sanki ;) Często słyszę, ze ją źle ubieram, że jej na pewno zimno, ale się tym nie przejmuję, bo po pierwsze jakby było źle, to by nie usnęła na spacerze, a po drugie jakoś oprócz kataru i rota nie chorowała jeszcze (nie licząc początkowych problemów i szpitala, ale tu ubiór nie miał znaczenia, bo nawet spacerować nie zdążyłyśmy) :)

rilla

ishka82  czyli tak samo ubieramy dzieciaki:)
Piotrek miał raz anginę, ale wiemy od kogo się zaraził. Hm ale ja zawsze ubieram mu rajstopy, więc jednak jest mu ciepło w tyłek:)

ishka82

Cytat: rilla w 17 Lut 2011, 12:19:39
ishka82  czyli tak samo ubieramy dzieciaki:)
Piotrek miał raz anginę, ale wiemy od kogo się zaraził. Hm ale ja zawsze ubieram mu rajstopy, więc jednak jest mu ciepło w tyłek:)
Domi też praktycznie zawsze w rajtach ;) Chociaż nie zawsze w grubych ;)

zosia2007

ja swojego wkladam w ten spiworek ale uwazam ze nie jest mu za cieplo - pod spoodem ma spodenki albo rajstopy i kombinezon. nie przykrywam go dodatkowo zadnym kocem
wiem, ze jakby mu bylo zimno lub za goraco to by wrzeszczal ;)

Kasia

My śpiworka na zime nie mieliśmy, sam kocyk wystarczył
jakbym miała śpiworek to bym pewnie z kocyka zrezygnowała

a w tą zimę to w ogóle inna bajka
bo młody w wózku siedzieć nie chce więc tematu nie ma :D

rilla

zosia2007 bo sam spiworek to ok... to jak kocyk, ale ja widze dużo dzieciaków w śpiworku, pod kocem i osłonką i tylko taka główka w wielkiej czapie i smoczek wystaje:D:D

zuzia

jak Michał podróżował w śpiworku (było po prostu wygodniej w spacerówce) to był lżej ubrany, kocyka nie dawałam.
i ja miałam polarowy śpiworek, nie tej wełniany.

mobka

A ja mam cieniutki spiworek od maxi cosi, kocyka nie daje, a mlody zazwyczaj w kombinezonie i spodenkach dresowych, bodziaku i cienkim sweterku ;D No i na to cienka oslonka od spacerowki. Jak jezdzil w gondoli, to do -5 byl sama cieniutenka oslonka zaslaniany, ani spiworka, ani kocyka nie mial ;D

ishka82

Cytat: zosia2007 w 17 Lut 2011, 12:32:22
wiem, ze jakby mu bylo zimno lub za goraco to by wrzeszczal ;)
tak jak Domi ;) dla mnie jej zachowanie jest wyznacznikiem, czy dobrze ubrana, a nie czyjeś gderanie, że "jak to nie opatulona, zmarznie, rozchoruje się" :P

Justynna

Cytat: ishka82 w 18 Lut 2011, 11:25:41
tak jak Domi ;) dla mnie jej zachowanie jest wyznacznikiem, czy dobrze ubrana, a nie czyjeś gderanie, że "jak to nie opatulona, zmarznie, rozchoruje się" :P
w końcu sami lepiej wiemy czy jest zimno czy ciepło naszemu dziecku :)
Ile to ja się nasłuchałam od sąsiadek, że zimno, że wieje, a my na dworze, że powinnam w domu siedzieć z takim małym (!) dzieckiem :D

konwalia

mam jeszcze pytanie do użytkowniczek transportera o folię
do gondoli jest taka za 50zł, a do spacerówki za 50 lub 150zł
jakie macie doświadczenia którą brać?

zosia2007

Cytat: konwalia w 18 Mar 2011, 12:42:02
mam jeszcze pytanie do użytkowniczek transportera o folię
do gondoli jest taka za 50zł, a do spacerówki za 50 lub 150zł
jakie macie doświadczenia którą brać?
mialam obydwie ale nie orginalne tylko jakies zwykle, ktore pasowaly do tego modelu. obie sie przydaly ;D