wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Kasia

Cytat: zuzia w 29 Gru 2010, 10:28:02no ale to własnie o te kilka miesięcy chodzi Smiley
dlatego tez napisałam ze bardzo się przydaje :)

konwalia

ja mam 10schodów, nie wiem w sumie czy to dużo, potem winda

OlaFasola

Cytat: konwalia w 29 Gru 2010, 10:37:17ja mam 10schodów, nie wiem w sumie czy to dużo, potem winda
Ja wnoszę piętro, bo winda jest tylko do 6. Nawet z zakupami w koszu nie mam problemu. Ale IMO nie za bardzo da się ten wózek wciągać po schodach, albo ja nie potrafię.

mary

Cytat: zuzia w 29 Gru 2010, 10:28:02Cytat: Kasia  Dzisiaj o 08:42:45
spacerówki montowanej przodem do matki uzywa się głownie przez kilka miesięcy, potem dziecko woli widzieć świat i ta funkcja jest juz niepotrzebna
no ale to własnie o te kilka miesięcy chodzi Smiley

dokładnie. Gondola też jest tylko na kilka miesięcy, a jednak wszyscy ją kupują ;)
Moja siostra ma mutsy ridera i twierdzi, że nigdy nie kupiłaby wózka w którym maleńkie dziecko trzeba wozić tyłem do siebie (a tu niektóre dziewczyny pisały, że już 4-miesięczne dzieci przekładały do spacerówek).

Konwalia, może popytaj na forum wózkowym na gazecie, jak się sprawdzają czarne wózki w lecie. Wczoraj gdzieś czytałam, że taka czarna gondola to smażalnia dla dziecka. A Zwierzątko będzie miało dziecko zimowe, to zupełnie inna bajka przecież.
Strasznie trudny wybór z tymi wózkami ;)

zosia2007

martullek wciagala swojego transportera po schodach :)

Justynna

Cytat: zuzia w 29 Gru 2010, 10:28:02
no ale to własnie o te kilka miesięcy chodzi :)
ja teraz tylko tak wożę młodego, nie wyobrażam sobie nie widzieć go ;)

zosia2007

mary_popins z tym siedziskiem to zalezy co dla kogo jest wazne, mi sie np podobaly mutsy a jednoczesnie chcialam wozek ktory jest lekki bo u rodzicow wnosilam go do domu, dobrze sie skala i cena jego nei bedzie kosmiczna. w tej klasie znalazlam transportera. patrzac na to ze byl o prawie 1500 zl tanszy niz 4rider a roznica bylo tylko nieprzekladane siedzisko i brak ruchomego podnozka. za ta kase moglam sobie odpuscic te dwie rzeczy bo wazniejszy dla mnie np. bym rozmiar wozka po zlozeniu.
oczywiscie uwazam ze gdyby transporter mial przekaladane siedzisko byloby super ale bez tego tez dalam rade :)

zwierzatko_mojej_mamy

moj jest taki:

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

i nie kierowalam sie przy wyborze pora roku ;) przy letnim dziecku bralabym to samo, bo nie lubie zadnych kolorow innych :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

aniak1211

konwalia
Moze sprobuj przekonac meza co do koloru;)
Czarny to smazalnia;)
a do tego strasznie sie brudzi :D

Teraz mam czarna spacerowke,
wczesniej zielona z czarnymi dodatkami,
na terazniejszej wszystko widac,
na poprzedniej bylo lepiej bo niby sie brudzila ale nie bylo tego az tak widac;)

ishka82

Domi wózek (szczególnie gondola) jest prawie czarny plus odrobina czerwieni i wg mnie, to bardzo praktyczne :) Wcale nie zauważyłam, żeby latem się jakoś bardziej nagrzewał, a poza tym nie brudzi się wcale, albo nie widać i nie przyciąga insektów latem ;)
Wydaje mi się, że konwalia już podjęła decyzję o kolorze wózka i nie bardzo rozumiem dlaczego tak bardzo chcecie ją przekonać do zmiany :hmm:

Justynna

Cytat: ishka82 w 29 Gru 2010, 15:48:14
Domi wózek (szczególnie gondola) jest prawie czarny plus odrobina czerwieni i wg mnie, to bardzo praktyczne :) Wcale nie zauważyłam, żeby latem się jakoś bardziej nagrzewał, a poza tym nie brudzi się wcale, albo nie widać i nie przyciąga insektów latem ;)
Wydaje mi się, że konwalia już podjęła decyzję o kolorze wózka i nie bardzo rozumiem dlaczego tak bardzo chcecie ją przekonać do zmiany :hmm:
no właśnie, kolor to rzecz gustu i ma się podobać konwali :)
a ja tam nie widzę nic złego w czarnym :)

goga

jakbym ja miała wybierać to między czarnym i czerwonym ;)  czarny jest fajny :)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

aniak1211

Czarny wozek bardzo mi sie podoba,
ale balabym sie o nagrzewanie,
nie mialam czarnej gondoli wiec w praktyce nie sprawdzilam,
ale czarny zawsze nagrzewa sie ;)

mary

zosia2007, ja absolutnie rozumiem argumenty cenowe. Każdy kupuje taki wózek, na jaki go stać (albo jaki dziadkowie są w stanie zasponsorować ;) ). Nie znalazłam tu info od Konwalii, że wózek ma nie przekroczyć 2tys. Ale z tego co się orientuję to nawet poniżej tej ceny można kupić wózek z przekładanym siedziskiem (oczywiście, o ile ktoś uznaje to za ważne). A co do mutsy 4ridera to widziałam go w cenie o ok. 500zł wyższej od transportera, więc nie aż tak drogo - o ile się komuś 4rider podoba.

zuzia

Cytat: ishka82 w 29 Gru 2010, 15:48:14Wydaje mi się, że konwalia już podjęła decyzję o kolorze wózka i nie bardzo rozumiem dlaczego tak bardzo chcecie ją przekonać do zmiany
nie ona a mąż lol

konwalia

mary masz rację, nic o cenie nie pisałam-wózek kupujemy sami, nikt nam nie dołoży, ale akurat najtańszy nie musi być ;) to jedyne szaleństwo wyprawkowe będzie

a kolor wybrałam nie ja, ew jak się uprę mogę czerwony(po rozmowie dziś)

4ridera rozważam uzywanego od Angelos, bo jak się tam zacznie wybierać akcesoria, to można znacznie skoczyć z podstawowej ceny 2400 do ponad 3tys

Dodany tekst: 29 Gru 2010, 22:00:01

Cytat: zuzia w 29 Gru 2010, 21:52:24
nie ona a mąż lol

ja bym wzięła beżowy lol uwielbiam ten kolor

mary

Konwalia, mówimy o takim wózku? - http://www.swiatwozkow.pl/product_info.php?products_id=459&osCsid=dad035a2ea9a3dbcb891b0d5cd74146d
W tym sklepie cena trochę mniejsza niż 2400zł. No i na akcesoriach to się nie znam, ale czasem tu dziewczyny piszą, że tańsze są nie te "firmówki" a chyba tak samo dobre.

zuzia

konwalia
jakie ty akcesoria masz na myśli?

konwalia

Cytat: zuzia w 29 Gru 2010, 22:04:51
konwalia
jakie ty akcesoria masz na myśli?
adaptery+fotelik, większy kosz,
torba, śpiwór, folia, moskitiera(tu akurat można nieorg)

Dodany tekst: 29 Gru 2010, 22:10:45

ja już sama nie wiem z tym wózkiem  :headbang:, a chcę  to z glowy mieć-zapisać jaki kupuję i już

marax

ja miałam brązowy wózek .Chciałam go teraz sprzedać i nikt go nawet za 200 zl nie chce kupic mimo ze technicznie jest w super stanie  . Zblakła mu budka na tyle ze bardzo rożni sie od reszty wozka ............... . Moze jak ktos mieszka w bloku i wózek rzadko widzi słonce to daje rade .Ja trzymam wozek latem na zadaszonym tarasie i mimo tego strasznie wyblakło .

mary

Cytat: konwalia w 29 Gru 2010, 22:09:20ja już sama nie wiem z tym wózkiem  headbang, a chcę  to z glowy mieć-zapisać jaki kupuję i już
to zapisz sobie - wózek 3000tys. Do lipca jeszcze tyle czasu, że możesz w ogóle zmienić zdanie i wybrać jeszcze inny, niż te o których teraz myślisz. No i nowe kolekcje się zaraz pojawią, więc możliwości będzie więcej ;) Ty i tak masz wszystko ładnie zaplanowane, zapisane i wyliczone, niech więc Cię ten wózek niepotrzebnie nie stresuje :)

marcheewka

Ja mam czarny wózek, tzn czarny z oliwkowym. Tylko,że ja mam gondolę zimową, ale spacerówka też jest czarna.

Moja siostra mówiła mi, abym nie kupowała czarnej gondoli, bo wygląda jak trumna....
Hmm, sama nigdy na to bym nie wpadła, mnie podobają sie czarne gondole.

goga

mary

kupi za mniej to się będzie cieszyć, że jest na plusie ;)

Dodany tekst: 29 Gru 2010, 23:02:40

Poza tym Kowalia chce jakieś akcesoria do wózka a to niestety dodatkowe koszty.

goga

mary_popins ale za taką kwote jak ty napisałaś ( pewnie nieświadomie) to nie tylko wózek może kupić ;) :D