wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

mobka

Cytat: mary_popins w 22 Gru 2010, 14:22:53
rilla ja zakładałam, że na początku dziecko wozi się w spacerówce przodem do mamy, a jak trochę podrośnie przodem do świata ;) Nie brałam pod uwagę przekładania siedziska w trakcie spaceru. Dzięki za uwagi :)

Mobka, na tej twojej stronie teutonii piszą, że zamówienia przyjmują tylko do 26.12. a nowa kolekcja kolorystyczna będzie ok. 20% droższa  :crazy:. Długo czekałaś na wózek?

Cos ok. 4-5tyg. bodajze. Musialabym sprawdzic, ael nie mam czasu w tej chwili, bo Mlody mi juz marudzi i  musze isc obiad robic.

rilla

mary_popins ja czasmai zmieniałam w trakcie spaceru np. nad morzem, bo zmienił się wiatr... albo P. się nudził i uspokajał jak widział świat. Ale bez możliwości zmiany byłoby marnie

Dodany tekst: śro, 22 gru 2010, 14:37:11

errata tak, spiorek lepszy - ja miałam grubszy nie użyłam, przydal sie polarkowy

to zdjęcie P. z 2.04
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

errata IMO kombinezon jest konieczny

śpiworek mozna zastąpić kocykiem czy kołderke do wózka (widziała takie wynalazki)
a kombinezon jest niezastąpiony

no chyba ze kupisz spiworek i dodatkowo kurtke :D

errata

Cytat: rilla w 22 Gru 2010, 14:34:36errata tak, spiorek lepszy - ja miałam grubszy nie użyłam, przydal sie polarkowy

ale to jest śpiworek, czy kombinezon?

rilla

ok mieszam - ja miałam taki kobinezonik polarkowy bez nóżek
ten biały:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Dodany tekst: 22 Gru 2010, 14:47:25

rodzisz w podobnym terminie, ale w górach może spokojnie jeszcze w maju się przydac:)

errata

rilla aha, ok to już rozumie. Tak w podobnym termine. dzieki  :beer:

Justynna

Cytat: Kasia w 22 Gru 2010, 14:39:56
errata IMO kombinezon jest konieczny

śpiworek mozna zastąpić kocykiem czy kołderke do wózka (widziała takie wynalazki)
a kombinezon jest niezastąpiony

no chyba ze kupisz spiworek i dodatkowo kurtke :D
moja koleżanka miała pościel do wózka! Jak dla mnie zbędna rzecz. Kocyk lepszy + osłonka

zuzia

Cytat: mary_popins w 22 Gru 2010, 13:46:22Przekładana rączka przy obrotowych kołach?  Myślę, że jeśli siedzisko jest montowane w dwóch kierunkach to chyba rączka przekładana zbędna?
taką opcję ma Mistral S w teutonii. i mimo przekładanego siedziska - bardzo często z tego korzystałam - nie musisz wtedy wyciagać dziecka bo wyciągnięcie ważącego np. 8 kg malucha, wypinanie i przekładanie nie jest łatwe.
ale co kto lubi

Cytat: errata w 22 Gru 2010, 13:59:56
ok czyli jednak kupić kombinezon. A śpiworka jednak nie kupować, nie wykorzysta się? To już lepsza ta osłonka, tak?
ja mam teutonie i śpiworek innej firmy.ten tetonii byl mega drogi :)

marlen_ka

Cytat: zuzia w 22 Gru 2010, 23:25:56taką opcję ma Mistral S w teutonii. i mimo przekładanego siedziska - bardzo często z tego korzystałam - nie musisz wtedy wyciagać dziecka bo wyciągnięcie ważącego np. 8 kg malucha, wypinanie i przekładanie nie jest łatwe.
ale co kto lubi
ale  trzeba wyciagac dziecko w czasie przekladania siedziska?ja w sumie nigdy nie wyciagalam Lili z gondoli czy spacerówki jak chcialam przelozyc to.

aniak1211

marlen_ka
Jak Lila bedzie wzyla pare kilo wiecej to nie dasz rady przelozyc z nia w srodku :D
Inna sprawa jak dziecko juz samo stoi,postawisz na ziemi i przekladasz;)

zuzia

Cytat: marlen_ka w 22 Gru 2010, 23:45:53
ale  trzeba wyciagac dziecko w czasie przekladania siedziska?ja w sumie nigdy nie wyciagalam Lili z gondoli czy spacerówki jak chcialam przelozyc to.

chodzi o to, że jest łatwiej przełożyć rączkę niż wypinać gondolę lub spacerówkę (z cięższym dzieckiem) i całość przekładać np. na spacerze.

errata

no i teraz znowu nie wiem, co z tą przekładaną raczka ;D

aaaaaaaaaaa a czas mam do jutra ;D

Dodany tekst: 23 Gru 2010, 08:44:12

Często i z jakiego powodu przekładałyście siedzisko??

zosia2007

errata przekladana raczka jest ok jak ja masz, ja jej nie mam i nigdy nie mialam i nie brak mi jej. gdybym natomiast miala na poczatku a pozniej mi by jej zabraklo pewnie bym sie wkurzala.
mysle ze przekladane siedzisko jest ok. ja w swoim transporterze nie mam ani przekladanego siedziska ani raczki, czasem rzecywiscie przydaloby sie aby maly jezdzil twarza do mnie (zwlaszcza na poczatku jak go przelozylam z gondoli do spacerowki) ale jest ok.

i jeszcze jedno: wozki z przekladana raczka skladaja sie slabiej niz te bez niej, tzn sa dluzsze po zlozeniu

Angie

Przekładaną rączkę ma  mało wózków.
Przekładane siedzisko już chyba więcej.
Ja mam przekładane siedzisko i jak Lena była mała to woziłam ją przodem do siebie.
Teraz już jezdzi przodem do świata.
Na spacerze nie miałam nigdy potrzeby przełożenia siedziska.

errata

zosia2007, Angelos dziekuje  :beer:

Dodany tekst: 23 Gru 2010, 10:03:53

dobra chyba się zdecydowaliscmy na teutonie cosmo ;D

konwalia

coś czuję, że będę wybierać między tymi modelami:
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1100
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1580&%3CosCsid%3E

macie jakieś uwagi? ten bertini ciężki, ale ma spacerówkę w obu kierunkach, co byście wybrały? jakieś uwagi?

na pewno będzie czarny ;)

mary

konwalia zastanów się, czy chcesz wózek bez przekładanego siedziska. Myślę, że to podstawowa kwestia - wiele dziewczyn mających dzieci mówi, że to jednak jest b. dogodne rozwiązanie (wiadomo, że te, co go nie mają nie będą aż tak narzekać, bo są przyzwyczajone, ale Ty jeszcze możesz mieć).
O transporterze słyszałam od co najmniej kilku osób, że się psuje - chyba nie bez powodu jest najtańszym wózkiem mutsy. Tego drugiego wózka to w ogóle nie kojarzę, nikt ze znajomych go nie ma.
Nie boisz się czarnego wózka w lato? I jeśli będzie dziewczynka to też czarny?

konwalia

mary co do siedziska to nie wiem sama czy jest warte tych kg więcej

co do koloru, to akurat tu dałam mozliwość wyboru P.(mi się podoba neutralny beż), w sumie nie licząc różu i niebieskiego, czarny to uniseks
co do nagrzewania sama nie wiem

mi sie podoba sylwetka transportera i sterowność, choć o x2 nie znałam wcześniej, zwrócilismy na niego uwagę w sklepie i w sumie nam się spodobał

ja będę wciagać wózek 10stopni, potem mam windę

ja bym chciała już zdecydowac, zapisać i już mieć z głowy

fasolka1980

konwalia co do kolorów to myslę że jest więcej neutralnych niz czarny albo beż. MOze zielony? Ja mam szaro-granatowy dla chłopaka, sąsiadka identyczny dla córeczki :)

przekładane siedzisko się moim zdaniem BARDZO przydaje - Igor jezdził przodem do mnie gdzies do 11 miesiąca

transporter faktycznie lzejszy, a bertina ciężka, ale chyba mozna znalezc cos pomiedzy

pytanie: co jest dla ciebie priorytetem jesli chodzi o wózek?

Dodany tekst: 29 Gru 2010, 08:22:36

BTW: wózek dla nionczki i mobki :D

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1625&%3CosCsid%3E

Kasia

konwalia brałabym lzejszy wózek :)

przekładane siedzisko bardzo się przydaje ale myslę ze nie jest konieczne ;)
spacerówki montowanej przodem do matki uzywa się głownie przez kilka miesięcy, potem dziecko woli widzieć świat i ta funkcja jest juz niepotrzebna :)

konwalia

Cytat: fasolka1980 w 29 Gru 2010, 08:09:41co do kolorów to myslę że jest więcej neutralnych niz czarny albo beż
wiem, że jest ale tu obiecałam wybór P. i on wybiera czarny

co do modeli, transporter podoba mi się już dlugo, podobał mi się urban rider i mura-ale jest klocowaty każdy z nich, ten bertini na zdjęciach jest fuj, a w sklepie ładny i praktyczny i dlatego zaczęłam się zastanawiać
3 kołowca nie chcemy

zuzia

Cytat: Kasia w 29 Gru 2010, 08:42:45spacerówki montowanej przodem do matki uzywa się głownie przez kilka miesięcy, potem dziecko woli widzieć świat i ta funkcja jest juz niepotrzebna
no ale to własnie o te kilka miesięcy chodzi :)

zosia2007

ja ci pome polecic z czystym sercem transportera, u mnie sie sprawdzil, no i cena jest jest jakas wygorowana  :)

konwalia

na której stronie były foty czarnego wózka zwierza?

OlaFasola

konwalia ja mam czarną spacerówkę transportera i mimo, że bałam się że się będzie nagrzewać, to nie zauważyłam różnicy z innymi kolorami wózków. Gondolę chciałam też czarną, ale akurat nie było jak kupowaliśmy, a ja nie mogłam już czekać na wózek.

Dla osoby, która musi wózek wnosić, to transporter jest super, bo bardzo lekki.