wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

elve

aniak1211 opowiedz jej o mnie i moich problemach, przez 2 tygodnie nie mogłam wyjść z domu przez ten wózek
a teraz co się umorduję na spacerze, to moje

vobi

elvelve a ktory masz wozek? Myslalam ze jakies Chicco  :hmm:

zosia2007

bylismy dzis z R w siecie dziecka i zakochalismy sie (ja po raz drugi, on pierwszy) w Teutonii Mistral S. Juz nawet cena mu nie przeszkadza :D tylko jest jeden problem, ten wozek w spacerowce po zlozeniu zajmuje caly bagaznik w naszym samochodzie  :crying: :crying: :crying: a nie mozemy sobie na to pozwolic bo jak bedziemy jechac do rodzicow to gdzie bagaze wlozymy?

Zuzia jak ty miescisz Mistrala do passata?

feeling.good

Cytat: mobka w 23 Sty 2010, 16:38:33
Widzialyscie nowe x-landery? http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=45&products_id=1156&%3CosCsid%3E kolory mi sie bardzo podobaja :)

A tu caly katalog http://www.bobowozki.com.pl/xlander_2010.pdf -> ide ogladac :D

Dodany tekst: 23 Sty 2010, 16:51:11

Choc patrzac na cene, to wole dolozyc kilkaset zl i kupic buzza lub mure :D

Mi wciąż x-landery najbardziej się podobają. Nowe kolory są super - mam nadzieję, że równie ładnie wyglądają na żywo. Czekam aż pojawią się w sklepach i wtedy zdecyduję albo na nową kolekcję, albo na edycję specjalną dla chłopca 2009.

mobka

No u mnie buzz prowadzi. Mam nadzieje, ze w czerwcu/lipcu tez bedzie mial tak atrakcyjne ceny jak teraz  :pray:

zuzia

Cytat: zosia2007 w 24 Sty 2010, 20:06:32Zuzia jak ty miescisz Mistrala do passata?
zjmuje sporo ale sobie radzimy
jak jechalismy pierwszy raz to w bagazniku jechały:
wozek
lozeczko turystyczne
wanienka i wiekszosc bagazy

to kwestia ulozenia
kolka mozna odpiac, gondole na plasko zlozyc (ma wtedy max 15 cm wysokosci)

fasolka1980

Cytat: zosia2007 w 24 Sty 2010, 20:06:32
bylismy dzis z R w siecie dziecka i zakochalismy sie (ja po raz drugi, on pierwszy) w Teutonii Mistral S. Juz nawet cena mu nie przeszkadza :D tylko jest jeden problem, ten wozek w spacerowce po zlozeniu zajmuje caly bagaznik w naszym samochodzie  :crying: :crying: :crying: a nie mozemy sobie na to pozwolic bo jak bedziemy jechac do rodzicow to gdzie bagaze wlozymy?

Zuzia jak ty miescisz Mistrala do passata?

zosia, obawiam się ze ten problem będziesz miala z większością wózków. nasz wózek zawsze jezdzi bez kół, do gondoli jeszcze pakowalismy rozne rzeczy :D przygotuj się , ze bedziecie jezdzili jak cyganie - bagaznik wypelniony po brzegi i najczęsciej przednie siedzenie tez :D

zosia2007

u nas problemem tez jest kot, bo on sam malo miejsca zajmuje (jedno siedzenie bo jezdzi w transporterze) ale musimy brac tez jego kuwete a ta mala nie jest. no i jak do tego dojda torby nasze + dziecka + wozek to kurcze musimy chyba przyczepke kupic :D

drugi nasz wybor to mutsy - tylko ze transporter jest fajniejszy niz 4rider bo ma lepsza amortyzacje ale nie ma tak fajnych kolorow jak 4 rider. no i mutsy sie sklada tak ze zajmuje pol bagznika a mistral caly :(

kurcze musimy to jeszcze przemyslec 100000% razy

nionczka

Jesli macie maly bagaznik a czesto potrzebujecie jezdzic samochodem z gratami to nastaw sie na dobra parasolke pozniej i juz. A pierwsze miesiace bedziecie mniej sie przemieszczac i bardziej meczyc.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Na wakacyjny wyjazd można wypożyczyć box na dach, taki plastikowy, zamykany. To nie jest duży wydatek, a dużo rzeczy do niego się mieści ;)
Imagine there is no hate

mobka

Zosia a nie mozecie kupic drugiej kuwety i zostawic u rodzicow? My tak mamy zamiar zrobic, bo nasza kryta zajmuje pol bagaznika :D

zosia2007

no wlasnie nie mamy malego bagaznika (skoda octavia) a na parasolke tez sie szybko nie przestawie bo moje dziecko przesiadzie sie do specerowki w zimie wiec bede potrzebowac dosc solidnych kol, parasalka po sniegu troche nie za bardzo przejade.

fasolka1980

Cytat: zosia2007 w 24 Sty 2010, 21:04:09) a na parasolke tez sie szybko nie przestawie bo moje dziecko przesiadzie sie do specerowki w zimie wiec bede potrzebowac dosc solidnych kol, parasalka po sniegu troche nie za bardzo przejade.

bardzo sluszna uwaga :thumbup:  zwlaszcza jak będzie taka zima jak w tym roku  :crazy:

zosia, bagaze Twoje i męza mocno się ograniczą, uwierz mi! nagle na wyjazd do rodziców wystarczą ci: jeden komplet na zmiane i bielizna :D

nionczka

Rany, snieg! Ale abstrakcja! Nie pomyslalam, ze ppra roku mzoe miec jakies znaczenie. Uj, niedobrze ze mna...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zosia2007

Cytat: fasolka1980 w 24 Sty 2010, 21:07:34bardzo sluszna uwaga   zwlaszcza jak będzie taka zima jak w tym roku
ze tez czlowiek musi myslec o wszystkim :D

ale szczerze wam powiem ze jak R jezdzil tym wozkiem po sklepie to widzialam ze mu sie oczy blyszczaly :D dla niego to taki "ferrari" wsrod wozkow :D :D :D

Dodany tekst: 24 Sty 2010, 21:12:20

Cytat: mobka w 24 Sty 2010, 21:03:26
Zosia a nie mozecie kupic drugiej kuwety i zostawic u rodzicow? My tak mamy zamiar zrobic, bo nasza kryta zajmuje pol bagaznika :D
to tez jest mysl ;D my tez mamy kryta kuwete

zuzia

Cytat: zosia2007 w 24 Sty 2010, 20:58:33no i mutsy sie sklada tak ze zajmuje pol bagznika a mistral caly
nawet po odpięciu kol i złożeniu gondoli?

Angie

zośka przygotuj się, że odtąd Wasze wyjazdy będą inaczej wyglądały  :mocking:
My zawsze mamy samochód po brzegi zapakowany - wózek, łóżeczko, walizki, torby  :crazy: :crazy:
Jak jechaliśmy na świeta na dwa tygodnie i mieliśmy jeszcze prezenty, to ledwo się do samochodu zmieściliśmy  :crazy:

zosia2007

Cytat: zuzia w 24 Sty 2010, 21:15:27
nawet po odpięciu kol i złożeniu gondoli?
testowalismy spacerowke bez demontazu kol i tego materialu, takie zlozenie wozka na szybko

zuzia

Cytat: zosia2007 w 24 Sty 2010, 21:28:55
testowalismy spacerowke bez demontazu kol i tego materialu, takie zlozenie wozka na szybko
bedziesz w srode? to możemy potestować zdejmowanie kół jak chcesz.

zosia2007

Cytat: zuzia w 24 Sty 2010, 21:30:42
bedziesz w srode? to możemy potestować zdejmowanie kół jak chcesz.
bede ;D liczylam na to ze bede mogla przetestowac ;D
:beer:

zuzia

Cytat: zosia2007 w 24 Sty 2010, 21:31:22
bede ;D liczylam na to ze bede mogla przetestowac ;D
:beer:
nie ma problemu.
na swoim aucie ci nie pokaże bo pewnie K. je zabierze ale będziemy pakować do twojego :)

zosia2007

Cytat: zuzia w 24 Sty 2010, 21:50:08
nie ma problemu.
na swoim aucie ci nie pokaże bo pewnie K. je zabierze ale będziemy pakować do twojego :)
spoko :)
dzieki

mika

Cytat: Kasia w 23 Sty 2010, 15:12:38
bo on lekko paskudnawy to jest :D taki pokraczny  :mocking:

co do orbita, to musiałyście mi go przypomnieć !!! ja go oglądałam dość dawno temu, wpadłam na jakiś filmmik na youtube, ale wczoraj pokazałam go mężowi, bo żeście mi przypomnialy i on oczywiście jest zauroczony  :point_lol: szukał wczoraj cały wieczor jak sie w nim spacerówka rozkłada i chyba się nie rozkłada? Kasia wiesz coś na ten temat? mój mąż to ma gust, albo bugaboo albo to dziwadło  :mocking:
dobrze, że moje typy też mu się podobaja :)

Kasia

zosia2007 jak juz zaczniesz się pakowac na jakiś wyjazd to się okaże że jednak dużo rzeczy się mieści ;)
tym bardziej że na dalsze eskapady zawsze można wózek spróbowac włożyc międzi fotelik a przednie siedzenie pasażera, my tak zrobilismy jak jechalismy na wakacje

Nasz leon nie jest wielkim samochodem a zapakowaliśmy w niego wózek z gondolą, moja walizke na kółkach (dość spora), Daniela torbę, małą podręczna torbę Michała, torbę z napojami i żarciem na pierwszy dzień i jeszcze niezłozony leżaczek z tej huśtawki fishera i jeszcze jakieś luźne pierdoły.

+ fotelik z Michałem ja i Daniel ;)

ja miałam dwa miejsca siedzące, jedno z tyłu przy Michale i normalnie z przodu ;)

Dodany tekst: 25 Sty 2010, 08:34:32

Cytat: mika w 25 Sty 2010, 08:25:31Kasia wiesz coś na ten temat? mój mąż to ma gust, albo bugaboo albo to dziwadło  mocking
dobrze, że moje typy też mu się podobaja Smiley

nawet nie wiem, kolezanka gios ma ten wózek, wiec może gios podpowie

Mika mi ten wózek a w zasadzie stelaż się nie podoba
ale szczerze to jakbym go wtedy w tej cenie widziała to pewnie bym go wzięła

dla mnie ten wózek ma dwie zajebiste DODATKOWE funkcje
tą krecocą się gondolę/spacerówkę
wiem że mi by się przydało bo dość często w stokku korzystam/łam z mozliwości obniżania gondoli czy spacerówki i jakbym jeszcze mogła ja obróci o te 90 stopni to byłby full wypas :)

no i bardzo, bardzo przydałaby się ta "firanka", bo ja parasolki nie cierpię ;)

i jak wyglad wózka jest dla mnie ważny to w tym przypadku schodzi na dalszy plan, bo tych funkcji to nie ma żaden nawet najpiekniejszy wózek
nawet stokke, który, dla mnie, jest połączeniem wygladu i funkcjonalnosci :D

Dodany tekst: 25 Sty 2010, 08:37:07

aaaaa orbit ma jedna wadę .... dla mnie dość niewygodną w uzytkowaniu :mm:

nie ma połączonej raczki tylko dwie osobne :(