wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

justynaaaa2

Cytat: golinda w 30 Lip 2009, 11:48:42
a stokke już kosztuje prawie 4400! nie no! ten wózek przecież nie ma w sobie nic, co mogłoby być tyle warte!!!
w meblach agata, jest teraz świat dziecka, na wystawie stoi stokke beżowy z niebieskimi kwiatami i jest cena ;) zestaw gondola + spacerówka, poszycie kwiatowie, plecak, uchwyt do kubka i nie wiem czy coś jeszcze  :hmm: 5300 zł.  :crazy: co nie zmienia faktu, że i tak jest boski :D

Kasia

abkasia ja sprawdzałam ta mozliwość i teraz ciężko atrakcyjna ofertę

teraz wszystkie paczki łapie Vat i cło i cena wychodzi taka sama lub wyższa niz w sklepie :(

Dodany tekst: 30 Lip 2009, 11:11:21

Cytat: justynaaaa2 w 30 Lip 2009, 12:01:42
w meblach agata, jest teraz świat dziecka, na wystawie stoi stokke beżowy z niebieskimi kwiatami i jest cena ;) zestaw gondola + spacerówka, poszycie kwiatowie, plecak, uchwyt do kubka i nie wiem czy coś jeszcze  :hmm: 5300 zł.  :crazy: co nie zmienia faktu, że i tak jest boski :D

no jakby taka cena była gdzieś za rok to pewnie sprzedałabym całkiem korzystnie mojego uzywanego ;) moze jeszcze by sie na nim zaerobilo ;)

Dodany tekst: 30 Lip 2009, 12:13:26

a ja z perspektywy uzywania stokke zastanawiam się czy wogóle gondola byłaby potrzebna, bo mały duzo w wozku nie leży a spacerówka ma wkładke dla niemowlaka i się rozkłada prawie na leżąco

abkasia

Cytat: Kasia w 30 Lip 2009, 12:10:04
a ja z perspektywy uzywania stokke zastanawiam się czy wogóle gondola byłaby potrzebna, bo mały duzo w wozku nie leży a spacerówka ma wkładke dla niemowlaka i się rozkłada prawie na leżąco
ja  uwazam, ze golndola jest dla noworodka bezwzglednie potrzebna! taki maluch nie powinien lezec w zadnych spacerowkach z wkladkami. taki maluch powinien lezec calkiem na plasko. nawet w fotelikach samochodowych nie powinien lezec dluzej niz 3-4 godz, mimo, ze sa one przygotowane specjalnie dla noworodka.
co innego to spacerowka ktora rozklada sie calkiem na plasko, i ma dosc twarde dno, a co innego spacerowka kubelkowa z wkladka... tam taki maluch nie lezy prosto.

konwalia

Cytat: abkasia w 30 Lip 2009, 12:35:46
ja  uwazam, ze golndola jest dla noworodka bezwzglednie potrzebna! taki maluch nie powinien lezec w zadnych spacerowkach z wkladkami. taki maluch powinien lezec calkiem na plasko. nawet w fotelikach samochodowych nie powinien lezec dluzej niz 3-4 godz, mimo, ze sa one przygotowane specjalnie dla noworodka.
co innego to spacerowka ktora rozklada sie calkiem na plasko, i ma dosc twarde dno, a co innego spacerowka kubelkowa z wkladka... tam taki maluch nie lezy prosto.

zgadzam się!
:beer: :beer:

abkasia

konwalia :beer: :beer: :beer: u mnie w parku czasem widuje takie mamusie, ktore na spacer z noworodkiem wychodza w fteliku samochodowym :headbang: :headbang: :headbang: sory ale dla mnie to jest szczyt glupoty! pomijam juz to ze dziecko jest pokulone, ale jest rowniez spocone, bo w tych fotelikach dzieci sie strasznie poca!

Kasia

abkasia dla mnie w ogóle koncepcja adapterów do fotelika to jakies przegiecie!
bo podróż + zakupy + podróż to stanowczo za długo dla takiego malucha.
No ale niektórzy sobie tłumaczą ze skoro sa adaptery to na bank jest to OK

ja na spacery wychodze na max 2h wiec myslę że byłoby to porównywalne do tych podrózy z maxi cosi.
I dlatego konkretnie w naszym przypadku zastanawiam się nad zasadnoscia gondoli
są to tylko rozważania bo gondolę posiadamy, uzywamy i chwalimy ...
pisze to ja która ma fioła na punkcie kregoslupa małego dziecka, która niechetnie daje małemu pospac gdzie indziej niz łóżeczko z odpowiednim materacem ;)

marax

maxi cosi to maly pikus .dzisiaj (godzina 12.00 33 stopnie na dworze) mama spaceruje z noworodkiem  w spacerowce na półsiedząco ( no ale to jeszcze dalej pikus) noworodka wsadzila w spiwor !!! .TO wcale nie jest odosobniony przypadek, wiekszosc mam przykrywa gondole tym takim materialem !!!.W przychodzi u lekarza moja mala w samej sukience i pampersie ,reszta body+spodnie+kaftanik ....................  dzieciaki dra sie w nieboglosy.ubrala by sie jedna z druga w futro i poszla na zakupy to by zobaczyla.

abkasia

Cytat: maraxela w 30 Lip 2009, 15:55:06
maxi cosi to maly pikus .dzisiaj (godzina 12.00 33 stopnie na dworze) mama spaceruje z noworodkiem  w spacerowce na półsiedząco ( no ale to jeszcze dalej pikus) noworodka wsadzila w spiwor !!! .TO wcale nie jest odosobniony przypadek, wiekszosc mam przykrywa gondole tym takim materialem !!!.W przychodzi u lekarza moja mala w samej sukience i pampersie ,reszta body+spodnie+kaftanik ....................  dzieciaki dra sie w nieboglosy.ubrala by sie jedna z druga w futro i poszla na zakupy to by zobaczyla.
i jescze w upale 35 stopniowym malychy maja czapeczki zawiazywane pod broda lezac w gondoli, oczywiscie przykryte kocem... :headbang: :headbang:
a potm mausie sie dziwia, ze maluchy maja potowki i dra sie w nieboglosy...

Kasia

mój predzej kichnie niz bedzie miał potówke lol lol lol
bo my w samym rampersie na spacery ruszmy a kocyk lezy odłogiem

tylko co sie naslucham to moje

a ta nakladka na gondole to w lato chyba w ogóle jest zbedna, to chyba na zime

gioseppe

przylacze sie ;) dzisiaj widzialam fenomen
dziecko w spacerowce (duze, ok 1,5roku) siedzi w czapeczce, dlugich spodniach, koszuli+bezrekawniku WELNIANYM i przykryte kocem z polar
Fakt, spalo, ja rozumiem ze we snie temp ciala jest inna no ale cos sie tej mamie chyba popyrtalo
wyc sie chce jak sie widzi takie mamcie

jadac samochodem zwrocilam uwage na temperature na zewnatrz, termometr okazywal 40C, na bank tyle nie bylo ale ok 30 spokojnie...
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

abkasia

Cytat: gioseppe w 30 Lip 2009, 17:28:55
dziecko w spacerowce (duze, ok 1,5roku) siedzi w czapeczce, dlugich spodniach, koszuli+bezrekawniku WELNIANYM i przykryte kocem z polar
Fakt, spalo, ja rozumiem ze we snie temp ciala jest inna no ale cos sie tej mamie chyba popyrtalo

jadac samochodem zwrocilam uwage na temperature na zewnatrz, termometr okazywal 40C, na bank tyle nie bylo ale ok 30 spokojnie...
faktycznie fenomen!! :padam: :padam: :padam: :padam:

zuzia

Cytat: Kasia w 30 Lip 2009, 12:53:33
abkasia dla mnie w ogóle koncepcja adapterów do fotelika to jakies przegiecie!
bo podróż + zakupy + podróż to stanowczo za długo dla takiego malucha.
No ale niektórzy sobie tłumaczą ze skoro sa adaptery to na bank jest to OK

my nie mamy adapterów bo i fotelik mamy inny niż maxi cosi a na zakupy chodzimy z gondolą. Maluch w foteliku strasznie się poci i szkoda by mi go było na zakupy w tym foteliku ciągać

a co do ubrać. przez ostatnie 2 tygodnie na mazurach było głownie słonecznie, temp. ok. 30, czasami i więcej więc mały tylko w bodziaku albo rampersie ganiał.
ale ile ja się nasłuchałam o braku czapeczki!
a jak mały leżał w wózku na tarasie babcia na siłę go kocykiem okrywała. na szczęście mały jest sprytny i od razu go skopywał ale do babci trafiło dopiero tak po 5 razie.
no a gadki, ze go za lekko ubieram to już inna bajka!

Dodany tekst: 30 Lip 2009, 20:34:43

Cytat: gioseppe w 30 Lip 2009, 17:28:55

:padam:
a mamusia pewnie prawie w kostiumie kąpielowym paradowała?

Dodany tekst: 30 Lip 2009, 21:36:49

Cytat: Kasia w 30 Lip 2009, 12:10:04
abkasia ja sprawdzałam ta mozliwość i teraz ciężko atrakcyjna ofertę

teraz wszystkie paczki łapie Vat i cło i cena wychodzi taka sama lub wyższa niz w sklepie :(
bo to trzeba troche sposobem robić - zamówić do kogoś w USA i przepakować i dopiero wysłać.
ew. są firmy zajmujące się przepakowywaniem.

abkasia

zuzia ja nie wiem co ludzie maja z tym ubieraniem niemowlat...
moj jak sa takie upaly to maly w domu tylko w pampersie wystepuje, z gola klata! :D a co! ma super klate to pokazuje! :D

zuzia

mój ma do tego fioletowy pępek w komplecie :)

a co do ubioru - Michał czapeczki organicznie nie znosi. nie wiem czy to kwestia upałów (próbowaliśmy przez pierwsze 2 spacery) czy ogólnie. Niech sobie sami próbują wyjść na spacer jak ma czapeczkę - daję nie więcej niż 3 minuty :D :D :D

gioseppe

Cytat: zuzia w 30 Lip 2009, 21:34:09
a mamusia pewnie prawie w kostiumie kąpielowym paradowała?

no wlasnie! mamusia miala bluzke na ramiaczkach, delikatna spodniczke i japonki
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

zuzia

Cytat: gioseppe w 30 Lip 2009, 21:57:32

to rozum chyba przez te japonki przeleciał....

abkasia

Cytat: gioseppe w 30 Lip 2009, 21:57:32
goooopia!

Angie

Ja Lenke też w body ubieram, albo jakieś letnie sukieneczki) Bez czapeczki,
chyba że jest wietrznie :)

A ja czasem wpinam fotelik do wózka. Jak jedziemy do marketu, albo do galerii.
Lenka woli w foteliku, bo w gondoli ostatnio mi marudzi  :headbang:
I ona sie raczej nie poci ;D ale oczywiście nie jezdzi w tym foteliku za dlugo.

abkasia

Cytat: Angelos w 30 Lip 2009, 22:31:36
Ja Lenke też w body ubieram, albo jakieś letnie sukieneczki) Bez czapeczki,
chyba że jest wietrznie :)

A ja czasem wpinam fotelik do wózka. Jak jedziemy do marketu, albo do galerii.
Lenka woli w foteliku, bo w gondoli ostatnio mi marudzi  :headbang:
I ona sie raczej nie poci ;D ale oczywiście nie jezdzi w tym foteliku za dlugo.

pewnie, ze my tez wozimy malego w foteliku po galeriach :D nasz to wogle nie chce juz jezdzic w gondoli, poza porannym spacerem bo o tej godz spi
ale mi chodzilo o takie mamusie, co to na spacer po parku w maxi cosi jezdza ;D

Kasia

mysle że dla kregosłupa to zadna róznica czy park czy galeria ;)

Dodany tekst: 31 Lip 2009, 11:36:38

Cytat: zuzia w 30 Lip 2009, 21:34:09
my nie mamy adapterów bo i fotelik mamy inny niż maxi cosi a na zakupy chodzimy z gondolą. Maluch w foteliku strasznie się poci i szkoda by mi go było na zakupy w tym foteliku ciągać

no my tez staramy się zawsze z gondolą jeździć, tylko ze dwa trzy razy jak musielismy zrobić więlkie zakupy, które koniecznie musialy wyladowac w bagażniku, wzięlismy fotelik
no ale to wtedy był ekspres w tych zakupach bo i niewygodnie/ciezko z fotelikiem (stelaża tez nie bralismy)

Teraz jak jedziemy na wieksze zakupy jedzeniowe to zostawiamy malego z moja mamą więc sytuacje z fotelikiem w zasadzie juz nie maja miejsca :)

abkasia

Cytat: Kasia w 31 Lip 2009, 11:26:12
mysle że dla kregosłupa to zadna róznica czy park czy galeria ;)
pewnie ze zadna. ;)
jednak w naszym przypadku wogle maly jezdzi w gondoli, tylko wtedy, gdy jest jego pora na spanie i jest spokoj ( czyli miedzy 11.30 a 14.30) i wtedy jezdzimy po parku a maly sie wyciaga w gonoli :D... w galeriach za duzo sie dzieje, zeby spac :) poza tym on ma juz ponad 4 mies,  i utrzymanie dziecka w takim wieku w gondoli to nie lada wyzwanie.
ja byl mniejszy to jezdzilismy bez problemu po calych dniach w gondoli...

Kasia

no nasz też zaczyna marudzić w gondloli jak nie spi

i własnie biorac pod uwage to że jednak dość rzadko dziecko lezy w gondoli bo jesteśmy mocno NIEKONSEKWENTNI w wozeniu go w niej a bo
- szybko smignę na zakupy,
- a bo dziecko w gondoli się nudzi,
- a bo dziecko ąłdniej spi w maxi cosi i jeszcze szereg innych wymówek
zaczęłam się zastanawiać czy tak naprawde nie mozna byłoby sie obyc bez niej ;)

bo z tego co czytam i widze to jednak dość często korzystamy z tych fotelików

ale od razu zaznaczam że to tylko do rozważenia bo sama gondoli używam kiedy moge a z fotelika korzystam teraz tylko podczas jazdy.

A na wakacje pojedziemy już ze spacerówką bo gondola za wielka do bagażnika :( trudno zgrzeszę ;)

abkasia

kasia masz racje!
ale jak idziesz z malym na spacer do parku, to jednak jedziesz gondola? :knuje: :knuje:

Kasia

No jasne, bo ja wszedzie gondolą jeżdżę,

nionczka

Cytat: abkasia w 30 Lip 2009, 12:40:56
konwalia :beer: :beer: :beer: u mnie w parku czasem widuje takie mamusie, ktore na spacer z noworodkiem wychodza w fteliku samochodowym :headbang: :headbang: :headbang: sory ale dla mnie to jest szczyt glupoty! pomijam juz to ze dziecko jest pokulone, ale jest rowniez spocone, bo w tych fotelikach dzieci sie strasznie poca!

Kasia, skad wiesz, ze one na ten spacer nie przyjechaly samochodem? mi sie zdarzylo pare razy isc na spacer z maxi cosi a przynajmniej na to wygladalo. Ale to mialo swoje wytlumaczenie, ze wczesniej maz zabral mnie samochodem gdzies tam a pozniej wracalam sama. Innym razem wyszlam z maxi cosi bo pozniej gdzies jechalismy. Nigdy nie wiadomo co sie za tym fotelikiem kryje.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login