wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

marax

speedi sama chcialam kupic i badzo zaluje ze tego nie zrobilam. super wozek zwrotny w miae lekki abkasia ma i jest zadowolona.Zwroc tez uwage ze ma wyjatkowo male wymiary po zlozeniu chyba jako jedyny w tej klasie wagowej

Dodany tekst: wto 28 lip 2009 10:12:49 GMT-1

brawurka wyglada na foto ok .Nie wiem tylko jak w uzytkowaniu taki szeroki np przy kasie w markecie ? nie lepszy taki jak masz -tz jeno za drugim?

Dodany tekst: wto 28 lip 2009 11:14:28 GMT-1

moj maclaren czeka na mnie na poczcie .Wiedzialam ze ten sprzedawca jest cos nie teges.Wpisal kwote pobrania 500 zl :):) teraz mu musze reszte na konto doplacic ale on sie chyba jeszcze nie zrientowal co zrobil .....................

ulala28

zwrotność jak najbardziej pożądana, mam nadzieję,że nadaje się też na offroad bo mam w okolicy trochę wertepów. Jeśli chodzi o wymiary to akurat nie ma to znaczenia, bo bagażnik mam duży, a wózek raczej będzie stał w garażu (wciąganie go po schodach na moją skarpę mija się z celem:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Whenever people agree with me I always feel I must be wrong.

nionczka

Jesli chodzi o wozki blizniacze mam kolege, ktory ma trojaczki i temat przestudiowany na wszytskie strony. Wniosek jest taki, ze czesciej ma sie problemy z wozkiem dziecko za dzieckiem niz dziecko obok dziecka. W supermarkecie mozesz sie czasem nie zmiescic ale ten drugi nie miesci sie np. w malej windzie.
DO prowadzenia tez sa wygodniejsze te obok. To akurat sama moge powiedziec bo prowadzilam oba typy. Ten dziecko za dzieckiem kiedy jest ciezki trudno wlasnie na krawznikach porwadzic, trudno wjechac nim do autobusu, etc.

marax

Cytat: ulala28 w 28 Lip 2009, 12:23:02
zwrotność jak najbardziej pożądana, mam nadzieję,że nadaje się też na offroad bo mam w okolicy trochę wertepów. Jeśli chodzi o wymiary to akurat nie ma to znaczenia, bo bagażnik mam duży, a wózek raczej będzie stał w garażu (wciąganie go po schodach na moją skarpę mija się z celem:)
on sie fajnie sklada w taki prostokąt wiec latwo go chwycic i do bagaznika wlozyc.Moim zdaniem nadaje sie jak najbardziej na wertepy.Ja bym na twoim miejscu kupila używany w dobrym stanie.Zobacz jaka jest prawidlowosc.Prawie wszystkie mamy kilkomiesięczne dzieci i juz kupujemy lżejsze parasolki a te w klasie >12 kg sa jako wozki na spacery.Mi tez sie wydawalo ze waga i wielkość nie ma znaczenia bo mieszkam w domku.Zaczyna miec znaczenie jak musisz ten wozek wlozyc do bagaznika i z niego wyjąć.Jak musisz przenieść gondole z dzieckiem.Ja na początku miałam wózek w domu i dziecko usypialo w nim -w tym wszystkim waga ma znaczenie

ulala28

:beer: Dzięki Maraxela. Gdyby nie Strefa sugerowałabym się pewnie ładnym kolorem ;)

marax

Cytat: ulala28 w 28 Lip 2009, 12:34:38
:beer: Dzięki Maraxela. Gdyby nie Strefa sugerowałabym się pewnie ładnym kolorem ;)
kolory tez saladne mi sie zielony z tegorocznej kolekcji podobal i cherry

Dodany tekst: 28 Lip 2009, 11:36:32

Wiesz mozesz zrobic tez tak ze kupisz nowa spacerowke i dokup uzywana gondole do speedi (gondole sa w 99% jak nowe bo takie dziecko nie brudzi)

Dodany tekst: 28 Lip 2009, 12:47:01

http://www.allegro.pl/item699653950_maclaren_wozek_blizniaczy_nowy_z_anglii.html
ten jest nowy tylko kolor gorszy

ulala28

raczej chyba pierwsza opcja - wszystko używane - najlepiej cały zestaw z fotelikiem samochodowym do max 1800 PLN. Obserwuję allegro, może się coś fajnego trafi

nionczka

Juz nic nie mowie

nionczka

Cytat: maraxela w 28 Lip 2009, 13:53:23
a czemu?

Wymazalam co napisalam bo zaczelam sie przyczepiac do tego maclarena co wkleilas, ze taki malo maclarenowaty, ze logo nie takie a to chyba po prostu stare logo i stary model. Dziwne tylko czemu wózek nowy???

abkasia

Cytat: ulala28 w 28 Lip 2009, 11:19:35
chyba zacznę w tym tygodniu polowanie na wózek. Wstępnie wybrałam (nawet nie będę ściemniać, że wybraliśmy;) Quinny Speedy. Będę wdzięczna za komentarze od szczęśliwych (lub nie) posiadaczek. Ewentualnie jakby ktoś słyszał, że gdzieś jest do sprzedania używany to ja chętna bardzo jestem!

Brawurka ten wózek wygląda na zdjęciach całkiem nieźle, jest czysty - normalne ślady użytkowania (kółka itp)
jak napisala marax, ja mam speedee i jestem bardzo zadowolona, jesli bedziez miala jakies pytania to pytaj!
a jaki kolor wybraliscie? my mamy chili :D
ale srzedawac jeszcze nie zamierzam... ;)

Dodany tekst: 28 Lip 2009, 14:21:40

Cytat: ulala28 w 28 Lip 2009, 12:54:13
raczej chyba pierwsza opcja - wszystko używane - najlepiej cały zestaw z fotelikiem samochodowym . max 1800 PLN. Obserwuję allegro, może się coś fajnego trafi
my kupilismy nowy na allegro za 2000 ze wszystkim, spiworkami, foliami, torba
http://www.google.pl/search?rlz=1C1GPCK_enPL331PL331&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=allegro.

Dodany tekst: 28 Lip 2009, 15:22:19

u tego sprzedawcy co podalam, tylko my placilicmy 2025, zl

ulala28

Cytat: abkasia w 28 Lip 2009, 15:13:11
jak napisala marax, ja mam speedee i jestem bardzo zadowolona, jesli bedziez miala jakies pytania to pytaj!
ale srzedawac jeszcze nie zamierzam... ;)

Dodany tekst: wto 28 lip 2009 11:21:40 GMT-1
my kupilismy nowy na allegro za 2000 ze wszystkim, spiworkami, foliami, torba
http://www.google.pl/search?rlz=1C1GPCK_enPL331PL331&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=allegro.

Dodany tekst: wto 28 lip 2009 12:22:19 GMT-1

u tego sprzedawcy co podalam, tylko my placilicmy 2025, zl
my chyba też chili więc jakbyś zmieniła zdanie do grudnia... ;)
a masz linka do sprzedawcy? bo ten co wkleiłaś to mnie się wyświetlają wyniki google dla hasła allegro.

abkasia

Cytat: ulala28 w 28 Lip 2009, 17:50:12
my chyba też chili więc jakbyś zmieniła zdanie do grudnia... ;)
a masz linka do sprzedawcy? bo ten co wkleiłaś to mnie się wyświetlają wyniki google dla hasła allegro.
:D poki co nei zamierzam, ale do grudnia, to kto wie.... ;)

ulala28

to zapytam w listopadzie:) żartuję, wózek jednak chciałabym kupić trochę wcześniej niż w drodze na porodówkę;) więc będę się rozglądać. A masz jakiekolwiek negatywne uwagi co do tego modelu?

abkasia

Cytat: ulala28 w 28 Lip 2009, 17:57:18
to zapytam w listopadzie:) żartuję, wózek jednak chciałabym kupić trochę wcześniej niż w drodze na porodówkę;) więc będę się rozglądać. A masz jakiekolwiek negatywne uwagi co do tego modelu?

no pewnie, ze lepiej miec o wczesniej.
co do uwag:
1. gondola jest dosc mala, w chwili obecnej, maly jest na cala jej dlugosc. tylko z tego co wiem, wiekszosc wozkow ma mala gondole..( pomijajac roana ;) chociaz, jesli masz rodzic w grudniu, to spokojnie starczy ci na chlodne miesiace,
2. gorzej sie chyba pokonuje krawezniki wozkiem 3 kolowym, niz 4,
wiecej grzechow nie pamietam poki co :)

gioseppe

Cytat: abkasia w 28 Lip 2009, 15:13:11

jak jeszcze nie bylam zdcydowana na wozek to wlasnie ten, w tym kolorze wybralam i chcialam gnac do sklepu dla samego koloru :P

Dodany tekst: 28 Lip 2009, 19:32:10

Cytat: abkasia w 28 Lip 2009, 18:11:03
no pewnie, ze lepiej miec o wczesniej.
co do uwag:
1. gondola jest dosc mala, w chwili obecnej, maly jest na cala jej dlugosc. tylko z tego co wiem, wiekszosc wozkow ma mala gondole..( pomijajac roana ;) chociaz, jesli masz rodzic w grudniu, to spokojnie starczy ci na chlodne miesiace,
2. gorzej sie chyba pokonuje krawezniki wozkiem 3 kolowym, niz 4,
wiecej grzechow nie pamietam poki co :)
troche sie wtrynie
jak szukalam wozka to wszyscy mowili zeby zwracac uwage na to zeby gondola byla duza dla wygody dziecka. Fakt, to bardzo wazne ale w sumie chyba wazniejsze jest zeby spacerowka rozkladala sie na plasko - nigdy nie wiesz jaki dlugi dziec sie urodzi i ile pojezdzi w gondolce i czy nie trzeba bedzie szybko przeskoczyc do spacerowki
moj sie urodzil dlugi i z gondoli korzystalismy nie za dlugo, chyba 4 m-ce a mamy jedna z najwiekszych ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

martullek

Cytat: ulala28 w 28 Lip 2009, 11:19:35
chyba zacznę w tym tygodniu polowanie na wózek. Wstępnie wybrałam (nawet nie będę ściemniać, że wybraliśmy;) Quinny Speedy. Będę wdzięczna za komentarze od szczęśliwych (lub nie) posiadaczek. Ewentualnie jakby ktoś słyszał, że gdzieś jest do sprzedania używany to ja chętna bardzo jestem!

Brawurka ten wózek wygląda na zdjęciach całkiem nieźle, jest czysty - normalne ślady użytkowania (kółka itp)

to też mój typ, ale na razie wirtualnie - w sklepie jeszcze nie byłam ;)

Cytat: gioseppe w 28 Lip 2009, 19:29:13
jak jeszcze nie bylam zdcydowana na wozek to wlasnie ten, w tym kolorze wybralam i chcialam gnac do sklepu dla samego koloru :P

gioseppe, przypomnij proszę - jaki Ty masz wózek?

marax

mam maclarena wizualnie mi sie bardzo podoba a w praktyce sprwdze jutro.Jak na raz instrukcja obslugi mi sie nie spodobała-strasznie namotali.Na plus jest chyba to ze zanim odpięłam 5 punktowe asy bezpieczeństwa (z pomocą instrukcji) zajelo mi to 30 minut-dziecko nie ma szans sie wypiąc.Wszystsko jest tam bardzi dopracowane pod kontem bezpieczeństwa -tz takie mam wrażenie.Test jutro

gioseppe

Cytat: martullek w 28 Lip 2009, 23:04:50
gioseppe, przypomnij proszę - jaki Ty masz wózek?

zupelnie inny ;)
emmaljunga city cross

aja, testowalas wozek przodem do kierunku jazdy?

elve

a ja nie wiem jaki mam wózek... tzn wiem ze chicco i tyle
myslicie ze powinnam go juz do domu przywiezc?
mam nadzieje ze pokrycie da sie prac

konwalia

myslę, ze tak, bo jak trzeba będzie coś naprawic, to po co tydzień przed porodem? tapicerkę zazwyczaj łatwo się zdejmuję, problem może być z budka

gioseppe

elve

gioseppe hmmmm tyle ze wózek stoi na strychu od prawie 5 lat.... chyba jednak czas mu sie przyjrzeć

gioseppe

Cytat: elvelve w 29 Lip 2009, 10:21:01
gioseppe hmmmm tyle ze wózek stoi na strychu od prawie 5 lat.... chyba jednak czas mu sie przyjrzeć
aaa no to skoro tak to lepiej go wyczyscic :)

abkasia

Cytat: elvelve w 29 Lip 2009, 10:13:34
a ja nie wiem jaki mam wózek... tzn wiem ze chicco i tyle
myslicie ze powinnam go juz do domu przywiezc?
mam nadzieje ze pokrycie da sie prac
ale chico z tymi malymi koleczkami> bo takie zdecydowanie odradzam..