wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

vobi

Cytat: nionczka w 24 Gru 2008, 11:38:46
Ja zawsze wiedzialam, ze wczesniak to jak wiecej niz 2 tygodnie przed spodziewana data porodu.

Niby tak, ale okazuje sie ze biora pod uwage tez wage urodzeniowa (ponizej 2000 g to zdecydowanie wczesniak) i "przygotowanie" dziecka (np.czy pluca rozwiniete - czasem, jak w naszym wypadku, dziecko dostaje przed urodzeniem - przez matke oczywiscie - sterydy na przyspieszenie rozwoju pluc). Wiec w wypadku Hani - choc porod 3 tyg. przed planowanym terminem - wychodzi na to, ze wczesniakiem jednak nie jest, co mnie zreszta bardzo cieszy :)

marax

przypominam ze tutaj o wozkach dyskutujemy

vobi

maraxela, aber bitte, w Wigilie nawet zwierzeta ludzkim glosem... a Ty nam tutaj tak...  :crying:  :blush:

nionczka

A nasz wózek juz sprawdzony w terenie. Poki co zdaje egzamin na 5!  Nawet w trudnych warunkach ulicy handlowej w swiatecznym szale zakupowym :-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

eva_luna

nionczka wzieliscie juz Irene na zakupy??

nasz wozeczek tez sie swietnie sprawdza ale na wertepach i w trudnych warunkach polnych.

nionczka

Cytat: eva_luna w 27 Gru 2008, 14:51:17
nionczka wzieliscie juz Irene na zakupy??

nasz wozeczek tez sie swietnie sprawdza ale na wertepach i w trudnych warunkach polnych.

Wzielismy chociaz sie zaklinalam, ze dziecka do centrum handlowego nie zabiore. Ale cóz, tylko krowa nie zmienia pogladów. Ja musialam zamienic sweter w Zarze i za pare dni juz bylby paragon przeterminowany, kupic drugi biustonosz do karmienia, zrobic zakupy w aptece, zakupy jedzeniowe. A poza tym mialam dosc siedzenia w domu. Za oknem syf wiec postanowilismy pojechac do centrum handlowego. Tam przynajmnije wszystko pod jednym dachem, sala do karmienia i przewijania, nie pada na glowe, nie jest za zimno.

eva_luna

i jak Irene zniosla zakupy? ja obawiam sie, ze teraz przy wyprzedazach dzikie tlumy szaleja wiec z tych zimowych jeszcze nie skorzystam i Toski ciagnac nie bede.

nionczka

Cytat: eva_luna w 27 Gru 2008, 15:14:34
i jak Irene zniosla zakupy? ja obawiam sie, ze teraz przy wyprzedazach dzikie tlumy szaleja wiec z tych zimowych jeszcze nie skorzystam i Toski ciagnac nie bede.

My bylismy wczoraj przed poludniem. A ze to pracujacy dzien u nas to nie bylo tlumów. Poza tym wybralismy nowe ch, ktore jest duze, wygodne i ze swiatlem naturalnym. Irene zniosla zakupy bardzo dobrze. Spiac jak aniolek w maxi cosi. W sumie bylismy niewiele ponad 2h. I byla po jedzeniu.
Eva_luna, w tygodniu rano nie powinno byc az tak zle. I wiele zalezy od centrum handlowego. Lepiej wybrac takie gdzie trudniej dostac sie transportem miejskim, zeby uniknac mlodziezy szkolenj na wakacjach.

eva_luna

Cytat: nionczka w 27 Gru 2008, 15:19:17
Cytat: eva_luna w 27 Gru 2008, 15:14:34

My bylismy wczoraj przed poludniem. A ze to pracujacy dzien u nas to nie bylo tlumów. Poza tym wybralismy nowe ch, ktore jest duze, wygodne i ze swiatlem naturalnym. Irene zniosla zakupy bardzo dobrze. Spiac jak aniolek w maxi cosi. W sumie bylismy niewiele ponad 2h. I byla po jedzeniu.
Eva_luna, w tygodniu rano nie powinno byc az tak zle. I wiele zalezy od centrum handlowego. Lepiej wybrac takie gdzie trudniej dostac sie transportem miejskim, zeby uniknac mlodziezy szkolenj na wakacjach.

w Gdansku tak naprawde najlepiej pojsc do kazdego tylko nie do Galerii Baltyckiej- jest najwieksza i tlumy sa zawsze. przez to pozostale centra swieca pustkami. moze jutro zgarniemy Toske i po sukienke do promodu pojedziemy w 3, w koncu zajmie to chwile...

marax

ja chce mure chyba ale jeszcze nie mialam okazji widziec jej na zywo-obecnie musimy troche zaplacic za dokonczenie domu wiec wozek jak na razie czeka w kolejce na dalsze fundusze.

giga

Cytat: inkageo w 26 Lut 2008, 12:49:49
Strefa jest wielce niebezpieczna, zaczęłam piec i gotować, zwężać staniki, zastanawiać się gdzie wstawimy łóżeczko, a mąż ogląda foteliki samochodowe ;) Cholera co będzi dalej..
nie wiadomo co jeszcze będzie jak dotrwasz do mojego wieku..
A ja już się uzależniam od strefy. :aaaa: :jupi:

marax

no i jestem w kropce bylam dzisiaj w sklepie na zywo ogladac maxi cosi mura-no gondola i stelaz super al.e ta spacerolwka ................. jakas taka lysa i odslonieta-nie wyobrazam sobie jak dziecko nia przewosic przy minusowycvh temperaturach.Daszek ma bardzo maly do zakrycia przed sloncem/deszczem no i to siedzenie tez jakies takie waskie /dziwne.Juz bardziej podobala mi sie spacerowka w quinni speede i x-landerze.Macie moze jeszcze jakies pomysly na wozek z pompowabymi kolami ktory by sie skladal do malych rozmiarow?? cena zebie nie przekraczala 1800 zl ??  A moze jednek tez quinni speedi.Swoja droga roznica miedzy sklepami "dziecko" 1800 zl A galeria grunwaldzka 2700 (odnosnie wozka mora) jest powalajace.W dziecku daja 10% rabatu na wszystkie wozki

gioseppe

Cytat: maraxela w 28 Gru 2008, 16:14:39
Swoja droga roznica miedzy sklepami "dziecko" 1800 zl A galeria grunwaldzka 2700
za ktory wozek? 3/4 kolowy?
3w1 czy gond+spac?
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

marax

za mura 4 gondola plus spacerowka taka roznica miedzy sklepami

gioseppe

1800 to bardzo niska cena, nie wiem czy znajdziesz gdziesz taniej
najtanszy sklep jaki znam z rfoznych zrodel (w PL) to http://www.90n.pl/sklep/product/p/248/maxi,cosi,mura,4.html

abkasia

maraxela ja mialam podobne odczucia, co do mury, my bvierzemu speede xs :)

gioseppe

abkasia

a ja mam pytanie co do mocawania fotelikow samochodowych.
czy kupujecie do swoich fotelikow system montazowy  Maxi Cosi CABRIO FIX z bazą EASY BASE lub  fotelik Maxi Cosi CABRIO FIX z bazą ISOFIX, bo sama nie wiem czy to jest potrzebne.. ceny fotelikow z tymi bazami sa znacznei wyzsze niz bez..

dragonfly

o, to ja sie podpinam pod pytanie ale od drugiej strony ;) ja mam Maxi Cosi z IsoFix - to juz wiem jak montowac, a jak uzywac fotelika bez tej bazy? jest jakas instrukcja bo ja swojej nie moge chwilowo znalezc....

eva_luna

baza ulatwia napewno zycie no i  jest z nia bezpieczniej niz na pasach. rodzaj bazy zalezy od samochodu, do starszych jest easy base, do nowszych z zaczepami jest isofix. my nie planowalismy kupowac ale znalezlismy na allegro bardzo atrakcyjna oferte i kupilismy cabrio fix z baza.

Cytat: dragonfly w 28 Gru 2008, 22:41:35
o, to ja sie podpinam pod pytanie ale od drugiej strony ;) ja mam Maxi Cosi z IsoFix - to juz wiem jak montowac, a jak uzywac fotelika bez tej bazy? jest jakas instrukcja bo ja swojej nie moge chwilowo znalezc....

dragon chodzi o montowanie w aucie? mozna przypiac pasami.

dragonfly

eva_luna  :beer:
bo tak sie zastanawialam, czy mozna bez tej bazy (jak np polece do Polski i samochodu rodzicow bede uzywac).... dzieki!

eva_luna

Cytat: dragonfly w 28 Gru 2008, 22:49:50
eva_luna  :beer:
bo tak sie zastanawialam, czy mozna bez tej bazy (jak np polece do Polski i w samochodu rodzicow bede uzywac).... dzieki!

jak najbardziej mozna. my w pierwszej wersji mielismy kupic ten fotelik wlasnie bez bazy. a pod fotelikiem mozna przeciagnac pasy przez dwie szpary ale nie wiem dokladnie jak i gdzie bo M sie w to bawil.

marax

nie no ta spaceroewka to mnie nie przekonuje w murze chcialabym zeby tak jak w quinni speedi byl ten taki spiworek na nogi a ta mura to jakby stworzona na lato -budka malutka fotelik caly odsloniety wyglada jak troche wiekszy fotelik samochodowy