W jaki sposób dbać o włosy farbowane

Zaczęty przez Deremere, 13 Lut 2025, 11:32:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Deremere

Hej, jak najlepiej dbać o włosy po farbowaniu? Może jakieś polecenia produktów?

Nikkolino

Ja po farbowaniu włączyłam:
- składniki typowo skierowane do włosów farbowanych, typu Olaplex (odbudowa mostków dwusiarczkowych uszkadzanych podczas farbowania), Rep'Hair (produkty HTC) - odżywienie i ochrona włosów
- częstsze olejowanie, najlepiej na podkład
- deep conditioning, czyli raz na kilka myć porządny wlosing, na który zuzywam produkt typowo do tego przeznaczony, często takie produkty są w liniach dla włosów kręconych, np Cantu, Curlsmith, to są zazwyczaj bogate produkty, ja osobiście uwielbiam Curlsmith Multitasking Conditioner i Rehab Salve, taką odżywkę nakładam i wczesuję, na to czepek i tak 20 minut siedzę
- absolutnie zawsze serum na włosy, a najlepiej zabezpieczanie kilkuetapowe, czyli przed suszeniem na mokre włosy jakaś mgiełka czy serum i na suche znów serum - włosy farbowane lubią się kruszyć, lepiej do tego nie dopuszczać
- można po farbowaniu uzywac odżywki domykajacej łuskę, ja używam na zmianę albo silikonowej Stapiz Acid Balance albo nowości z HTC - Mallinois

https://ostrowiecka.pl/pl/956_artykul-sponsorowany/156620_jak-poprawnie-pielegnowac-wlosy-aby-byly-piekne-i-zdrowe.html

Na stronie jest więcej porad jak dbać o włosy na co dzień :)