Suknia wybrana

Zaczęty przez crazy.live, 25 Lut 2008, 08:04:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

crazy.live

Witam wszystkie Forumki. Bardzo proszę o pomoc z dodatkami do sukni (buty, welon -marzy mi się obszyty koronką). Aha, jeszcze jedno jak garnitur wybrać dla Pana Mołdego? :roll:

Kasia

bobrze by było jakbys dodatkowo zamiesciła swoje zdjęcie :) a jakbys miała swoje zdjecie w tej sukience to byłoby rewelacyjnie  :mrgreen:

co do Pana Młodego to ja bym widziała tutaj koszulę w kolorze koronki sukienki
a kamizelkę i krawat/fular w kolorze tego ciemniejszego spodu :)

w zeszłym sezonie ślubnym wiele Panien Młodych miało akurat tą sukienkę więc myślę że możesz poprzeglądać stylizację innych paniem i mniej więcej określić co ci się podoba a co nie :)

marax

koronkowy welon jakos mi tu srednio pasuje za duzo juz tego wszytkiego

zuzia

Cytat: "crazy.live"welon -marzy mi się obszyty koronką
w tym przypadku mówię stanowcze NIE.
I zgadzam sie z maraxelą, że wyszłoby tego stanowczo za dużo.
Tylko broń boże nie zamień koronki na lamówkę.

mary

ja też obawiam się, że koronkowy welon byłby jednak przesadą do Twojej sukni. Może mgiełka?

crazy.live

Kasia niestety nie mam fotki w sukni  :-(
Jeżeli chodzi o welon to miałam na myśli coś takiego.

Myślicie że to przesada? Do slubu jeszcze trochę czasu więc koncepcja może się zmienić.
;-)

zuzia

Cytat: "crazy.live"Jeżeli chodzi o welon to miałam na myśli coś takiego.
moim zdaniem - tak.
I łapki precz od rękawiczek, plissssssss

sierpniowajulka

Cytat: "zuzia"I łapki precz od rękawiczek, plissssssss
a, to zależy... od pętelkowych pseudo rękawiczek z lycry z pewnością precz!!! ale od najprawdziwszych rękawiczek z palcami z dobrego materiału i ładnie wykończonych (do kupienia w Madonnie) nie musisz stronić. Tylko wtedy suknia zyska jeszcze bardziej pałacowy charakter. Czy tego poszukujesz?
Welon do tej sukni żaden mi się nie widzi...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

maroonbug

Cytat: "crazy.live"eżeli chodzi o welon to miałam na myśli coś takiego.

Mi sie bardzo podoba i wcale nie uwazam, ze bedzie w Twojej stylizacji czegos za duzo, jesli zalozysz welon obszyty koronka. Uwazam, ze Dziewczyna ze zdjecia wyglada przecudnie w tym zestawieniu.
Co do rekawiczek zgadzam sie z Sierpniowajulka- tylko z palcami i z dobrego materialu- - takie rekawiczki sa super eleganckie- krolewskie wrecz.

kwiaty-aga

ja też się z Wami zgadzam co do rękawiczek :) brzydkie pętelki z sztucznych materiałów są okropne!!

ja bym widziała do tego storczyki w bukiecie.. może takie:

Kata

Też uważam, że welon bez koronki, jeśli już ma jakiś być to mgiełka. Choć rozważyłabym też czy welon jest tu w ogóle potrzebny? Co do biżuterii to może perły - długie kolczyki i bransoletka na rękę, albo jakaś kolia na szyję, delikatne wkrętki i bransoletka. Rękawiczki jakoś mi tu nie pasują wcale.
Pozdrawiam

Kata

Majeczka

A w jakim  odcieniu jest koronka? jesli biala to moze butki takie jak dorotki czy moze szukaz czegos berdziej wydziwnego :)

Welon- tez wydaje mi sie, ze najlepsza bedzie mgielka.
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]

salsa

crazy.live, ja bym tu bez welonu
piekna ozdoba we włosach ale welon to max mgiełka, choć ja bym tu nie widziała welonu.

i delikatny kwiat-moze zrezygnować z bukietu i zabrać ze soba jednego storczyka, albo inny kwiat-suknia dosc okazała, musisz uważać zeby jej nie przestroić;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

crazy.live

Bardzo dziekuje za wszystkie podpowiedzi.  :lol:
Z tymi storczykami to strzał w 10, są przepiękne  :-D Takie właśnie chciałam, jeszcze tylko kwestia tego czy będą one dostępne w październiku? Nie ma z tym probemu, bo na kwiatach to się nie znam

[ Dodano: 25-02-2008, 21:33 ]
Cytat: "Majeczka"A w jakim  odcieniu jest koronka? jesli biala to moze butki takie jak dorotki czy moze szukaz czegos berdziej wydziwnego :)

Sukienka jest w  kolorze  ecru (taka jak na fotce), białe buty odpadają

[ Dodano: 25-02-2008, 21:33 ]
Cytat: "Majeczka"A w jakim  odcieniu jest koronka? jesli biala to moze butki takie jak dorotki czy moze szukaz czegos berdziej wydziwnego :)

Sukienka jest w  kolorze  ecru (taka jak na fotce), białe buty odpadają

salsa

Cytat: "crazy.live"Takie właśnie chciałam, jeszcze tylko kwestia tego czy będą one dostępne w październiku? Nie ma z tym probemu, bo na kwiatach to się nie znam

storczyki są cały rok w sprzedaży:)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

marax

ja mialam wesele ostatniego wrzesnia i byly storczyki>O)

kamelia04.08.2007

ta sukienka wyglada mi na za dużą, ona przytłoczyła te modelke, jest po prostu za wielka.

Welon byłby juz przesadą, a rekawiczki - kiczem
legalna teoria dowodowa rozbudowała klasyfikację dowodów wg. ich wartości, znano min. dowody pełne, niepełne, półpełne, niezupełne, więcej niż półpełne, mniej niż półpełne, a także oczywiste, poważne, przekonujące, rzeczywiste, wątpliwe, podejrzane

Kasia

Cytat: "salsa"storczyki są cały rok w sprzedaży:)

zgodzę się :)

tylko trzeba mieć na uwadzę że te najładniejsze storczyki są w zimie
wystarczy teraz przejść się po kwiaciarniach (kilkunastu) i zobaczyć jaki jest teraz wybór
te największe i najładniejsze i najdroższe są właśnie teraz dostępne
(ładne baaaaaaa PIĘKNE widziałam w kwiaciarni vis a vis kina Femina i w kwiaciarni przy ul. Łagiewnickiej)
te mniejsze takie marniejsze, hodowlane są cały rok :)

a co oznacza słowo hodowlane??
chyba to że te małe, brzydsze w jakiś szklarniach rosną, a te BIGi pod chmurką  :-|

inkageo

Cytat: "Kasia"a co oznacza słowo hodowlane??
chyba to że te małe, brzydsze w jakiś szklarniach rosną, a te BIGi pod chmurką  
Mi w kwiaciarni powiedziano, że we wrześniu nie ma polskich storczyków i są holenderskie i australijskie - stąd wyższa cena, ale jak się okazało na szczęście były piękne. A gałązka była gigantyczna i miała strasznie dużo kwiatów, jedna kosztowała 70 zł.
Imagine there is no hate

Kasia

moje porównanie ładniejszego-brzydszego wyglada tak:

ładny storczyk ma nasycone kolory a jeden kwiat ma wielkość męskiej pięści - takie widziałam w tych dwóch kwiaciarniach

ten brzydszy ale nie najgorszy storczyk ma lekko bledsze kolory i wielkość samego kwiata przypomina pięść dziecka lub pięść kobiety o małych dłoniach

[ Dodano: 26-02-2008, 09:32 ]
inkageo, twoje storczyki mi sie podobały ale nie widziałam ich na żywo więc nie wiem czy wg moich kryteriów to były te piękniejsze czy nie ;) hehe

ja mam w pamieci tą najładniejszą gałązkę jaką widziałam w kwiaciarni na ul. Łagiewnickiej w W-wie
tej to chyba nic nie dorówna : była piekna, wielkie kwiaty, nasycony zielony kolor, na gałązce wiele, wiele kwiatów - kosztowała około 90zł

zresztą w tej samej kwiaciarni z rok temu widziałam najpiękniejszą orchideę doniczkową - kilka gałęzi z pięknymi dużymi kwiatami - koszt ponad 100zł ( a w tym samym czasie w innych kwiaciarniach orchidee z jednym/dwoma kwiatkami na jednej łodyżce kosztowały około 75zł)

inkageo

Cytat: "Kasia"inkageo, twoje storczyki mi sie podobały ale nie widziałam ich na żywo więc nie wiem czy wg moich kryteriów to były te piękniejsze czy nie  hehe
We wrześniu były dostępne zarówno te ładniejsze jak i te brzydsze (wg Twojego opisu). Kwiatki w moim bukiecie miały bardzo nasycony kolor, a z kolei do sesji zdjęciowej tydzień później wykorzystaliśmy kilka kwiatków z bukietu, który dostaliśmy w prezencie od gości i te zielone storczyki były też ładne, ale zdecydowanie bledsze i troszkę mniejsze.
Imagine there is no hate

maroonbug

Cytat: "Kasia"ładny storczyk ma nasycone kolory a jeden kwiat ma wielkość męskiej pięści - takie widziałam w tych dwóch kwiaciarniach

ten brzydszy ale nie najgorszy storczyk ma lekko bledsze kolory i wielkość samego kwiata przypomina pięść dziecka lub pięść kobiety o małych dłoniach

ale chyba nie mowisz o storczykach generalnie tylko o niektorych :)? bo wielkosc o jakiej piszesz zdarza sie tylko w przypadku cymbidium i phalenopsis, czasem pantofelka Wenus. storczyki zwykle maja niewielkie kwiaty.

Kasia

Cytat: "maroonbug"ale chyba nie mowisz o storczykach generalnie tylko o niektorych

nie znam sie na storczykach :)

piszę o takich jakie inka miała w bukiecie (na pierwszu rzut oka)

kwiaty-aga

storczyki sa rzeczywiście dostępne przez cały rok (w różnej cenie, bo to zależy od tego czy jest rodzimej produkcji, czy importowany)
Różne odmiany są też dostępne o różnych porach roku, ale na giełdach kwiatowych jest w czym wybierać :)