Salon optyczny w Rzeszowie

Zaczęty przez selka, 25 Cze 2024, 11:27:05

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

selka

Hej, chciałabym zapytać się czy są tu dziewczyny, które noszą okulary z fotochromami. Noszę okulary całe życie, fotochromy są dla mnie niezbędne, ponieważ mam dość wrażliwe oczy. Fotochromy jak jest słońce bardzo mocno się ściemniają i szkła wyglądają jak z okularów przeciwsłonecznych.
Na ślub zmieniam oprawki i teraz mam dylemat, ponieważ oprawki będą mi jeszcze służyły po weselu. Ja chcę bez fotochromów z racji kiepskiego efektu na zdjęciach z sesji ale z drugiej strony dbam o oczy.
Co zrobiłybyście na moim miejscu?

Gdzie warto jest się poza tym udać do optyka w Rzeszowie?

Deremere

Ciężka sprawa. Sama jestem okularnica ale w dzień ślubu miałam możliwość użycia soczewek. Myślę, że jedyne rozwiązanie to zamontować na dzień ślubu do tych oprawę zwykle szkła bez bajerów żeby cena była korzystna (chociaż niestety warstwa antyrefleksyjna by się przydała do zdjęć) a zaraz po zdjęciach zmienić szkła na fotochromy. O ile oczywiście Twoje oczy zniosa dzień bez fotochromow (polecam krople do oczu z ektoiną w składzie)
Udaj się do tego salonu optycznego na badanie wzroku: https://hasztagoptykwawrzon.pl/badanie-wzroku/ Może na miejscu powinni Ci dobrać jakieś inne lepsze rozwiązanie.