I moja suknia zamówiona z katalogu już jest

Zaczęty przez jowita, 20 Lut 2008, 19:05:27

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

no mi do Liporio wciskały halkę na kole what what

jowita

... do tego jest wybielony kolor tej szarfy i kwiatu, więc tak nie rażą... u Ciebie wygląda na brudną ozdobę ściągniętą z jakiegoś stołu po latach użytkowania.
Hmmm no ja sama wybrałam taki kolor dla kontrastu.

Szarfa przy dwóch rodzajach materiału nie będzie nadmiarem. Poza tym wysmukli Ci sylwetkę i złagodzi agresywność tego klinu z tyłu. Broszka wydaje mi się bardzo fajnym pomysłem, ale jeżeli nie masz czasu... my tylko radzimy, a Ty z radami robisz, co sobie tylko chcesz.

No jasne julka, po to pokazałam się aby zobaczyć co sadzicie, ale agresywności klinu nie rozumiem, on mi sie własnie taki delikatny wydawał. Tyłowi szczerze nie miałam nic do zarzucenia.

I jeszcze halka: zaproponowałam przymiarkę takiej rybkowej, gdyż wydaje mi się, iż wyszczupliłoby Cię to w udach. Ale nie jestem pewna tego rozwiązania. Za to z doświadczenia wiem, że babki w 99% salonów wciskają kobietom koła do sukni twierdząc, iż inaczej być nie może. I trzeba się z nimi mocno poużerać, by przyniosły halkę bez koła. Czy w ogóle zezwoliły na przymiarkę bez halki. A te koła często psują całą urodę sukni. Spróbuję zmierzyć bez halki, takiej warstwowej bym nie chciała bo mam jedną suknię na takim czyms i jest to bardzo niewygodne i ciężkie.
Tak jak pisałam chce mieć koło mniejsze ale tobyła taka szybka przymiarka i tak jak mi kobieta dała tak zalożyłam i ona mi na kolanach sterczała, ale to sama widziałam.

Majeczka

jowita takie ozdoby jak kwiat u twojej sukni tez podobaly mi sie w katalogach ale pozniej juz na zywo wygladaly bardzo przecietnie wrecz tandetnie. szarfe bardzo szybko zrobi ci krwcowa, kup tylko odpowiedni kolor materialu i po sprawie, a efekt napewno bedzie korzystny. w dodatku takie wyrazne wydluzenie optycznie wyszczupla. nie przejmuj sie ze suknia jest luzna i nie mam wyraznych krztaltow, w ktorych ty giniesz, po przerobkach bedzie idealna. :) glowa do gory. czasu napewno na wszystko starczy
url=http://www.przewodnikmp.pl] Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
[/url]
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

panikarola

szarfe mozesz sobie zrobic sama, nie musisz zamawiac. idz do jakiegos sklepu z materialami i obejrzyj jakie maja jedwabie. i wez tego jedwabiu tyle, zeby Ci krawcowa uciela chyba najlepiej ze skosa taka dluga szarfe. a moze atlas bylby lepszy? na allegro nie moge nic znalesc tak na szybko.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

jowita

Nie no szarfa to żaden problem, wystarczy pójść do pasmanterii i wybrać kolor, tylko mi się tak naprawdę ten tył bardzo spodobał i sama nie wiem czy chcę go zasłaniać szarfą. Dziewczyny proponowały broszkę i wiem jak to wyglądało u innych, więc napewno byłoby ładnie, ale gdzie ja znajdę cos ładnego i pasujacego, napewno nie u mnie w mieście.

Kasia

na allegro to juz za mało czasu

trzeba podejśc do pierwszego lepszego sklepu z materiałami

http://www.allegro.pl/item346634380_satyna_atlas_34_kolory_f_vat.html

sierpniowajulka

Cytat: jowita w 11 Maj 2008, 20:44:51
No jasne julka, po to pokazałam się aby zobaczyć co sadzicie, ale agresywności klinu nie rozumiem, on mi sie własnie taki delikatny wydawał. Tyłowi szczerze nie miałam nic do zarzucenia.
Materiał jest delikatny... zgadzam się... tylko jakoś tak wysoko się zaczyna to rozcięcie... i to jest dość mocne w moim odczuciu (stąd słowo "agresywny"... może mało precyzyjnie... przepraszam). I jeżeli to rozcięcie zostałoby bez kwiatu i wstążki... hmmm.... mogłoby drażnić. Bo jeżeli coś jest przyczepione z tyłu, to rozcięcie zdaje się "wypływać" ze ściśle określonego punktu, a bez niczego może się ten efekt zgubić.

panikarola

w zaleznosci od tego, jaki lubisz material, mi sie bardziej od satyny czy atlasu podoba jedwab, nie wiem czy jedwab jest do tej sukni najlepszy, ale tak mi sie rzeklo :D wiec w zaleznosci od tego co wybierzesz - jedwab w materialach, reszta byc moze w pasmanterii.

najlepiej moze  kup te szarfe w mocnym kolorze i zrob zdjecie, to zobaczysz jak to wyglada. a moze w paincie mozesz zrobic na gotowym zdjeciu?

sierpniowajulka

Kasia

sierpniowajulka super to wygląda na Twojej wizualizacji :)

panikarola

bez kwiatka lepiej znacznie.

a jakby ta szarfa byla czarna, albo ciemnozielona, to moze by to dodatkowo wyszczuplilo jowite?

sorry, to julka juz pisala o czarnej szarfie.

sierpniowajulka

sierpniowajulka

Jowita, a jak będzie się podpinało tren w tej sukni?

jowita

Dzięki julka za wszystko, kupię na środe szarfę i zobaczymy. Szczerze powiem że narazie wydaje mi sie za dużo tego wszystkiego z tyłu, skłonna bym była wywalic kwiatek i zmienić na sama szarfę w jakimś kolorze.

sierpniowajulka

nie ma za co. :) Próbuj, na pewno trafisz na rozwiązanie, które Cię usatysfakcjonuje. :) Trzymam kciuki.

jowita

Dziewczyny ja bardzo cenię Wasze rady, najchetniej wywaliłabym wszystko i tak też planowałam, ale ten szew musi zosytac zakryty.
Co do trenu nie wiem jeszcze jak będzie wygladał po podpięciu, ma być na taśmach.

panikarola

jowita

Już az sie boje pisać, mam do tego do kościoła 3 metrowy welon obszyty koronką ta samą co dół sukni. Bolerka zadnego nie mam w planach. To głupie ale szukam wsparcia w Was, a teraz sobie myślę ze tak jak i cała reszta suknia jest do bani.

Kasia

jowita najważniejsze abyś ty się dobrze czuła

mężowi na pewno będziesz sie podobać no i gościom też :)

sierpniowajulka

Cytat: jowita w 11 Maj 2008, 21:33:00
Już az sie boje pisać, mam do tego do kościoła 3 metrowy welon obszyty koronką ta samą co dół sukni. Bolerka zadnego nie mam w planach. To głupie ale szukam wsparcia w Was, a teraz sobie myślę ze tak jak i cała reszta suknia jest do bani.
ale nikt nie napisał, że suknia jest do bani... tylko o kwiatku tak niejedna pomyślała.  ;)

panikarola

ale jaka cala reszta? ze welon jak suknia do bani?
welon plus suknia to dobre rozwiazanie. dlugi welon do sukni z trenem chyba generalnie dobrze wyglada. pokaz sie w zdjeciach! bedzie welon w srode? i popros, niech Ci pani tren podepnie.

glowa do gory! nie ma co panikowac :D bedzie pieknie! pokombinuj z szarfa, wywal kwiatka.

jowita

Napewno dałyście mi dużo do myślenia. Welon mierzyłam ale tylko przez chwilę żeby sie nie ubrudził, w srodę będzie przymiarka i wszystko obfotografuję. Ja jestem przerazona tym co jeszcze do załatwienia przede mną i wpadam w panikę. Ale to temat na zupełnie inny wątek. Miałam cichą nadzieje że choć suknia będzie juz z głowy. 

panikarola

jowita

Cytat: panikarola w 11 Maj 2008, 22:20:34
jeszcze troszke i bedzie dobrze!
Dzieki aż Ci poleję, sama bym sie chyba napiła żeby zapomnieć przez chwilę o wszystkim. A mówiłam że pójde w mundurze i kłopot byłby z głowy ;)

panikarola

no nie wiem, mundury tez maja rozne kroje... musialabys sie ydecydowac czy spodnie do kurtki, czy spodnica, czy rozszerzane, czy proste, czy z lampasem, czy bez... no i w mundurze chyba zdecydowanie gorecej niz w kiecce!

a pewnie, ze sobie chlapnij! nie masz czegos w lodowce? poki co polewam wirtualnie :D